Борисов настъпи Слави: Няма такава държава - да се рекламираш безплатно по ТВ

Най-накрая Трифонов постъпил честно, Борисов искал да му види екипа
Обновена: 8 окт 2019 09:15 | 8 окт 2019 09:15, Камелия Цветанова
254
Борисов настъпи Слави: Няма такава държава - да се рекламираш безплатно по ТВ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов не скри възмущението си от шоумена Слави Трифонов, който преди да се реши да учреди партията си, макар и при пълно медийно затъмнение, години наред от телевизионния ефир се изказваше политически пристрастно.

А дали името на новия политически проект "Няма такава държава" е обидно, лидерът на ГЕРБ не пожела да коментира.

Още по темата

"1300-годишна е държавата основана от нашите ханове, с невероятна история и археология, а всеки може да си кръсти партията както иска, но няма такава държава всяка вечер да си промотираш партията безплатно, да имаш едно тесте въпроси към нас, какво е свършено и какво не, има ли друг на когото да му е позволено такава безплатна реклама години наред?!", скочи Борисов пред bTV.

Според него Слави Трифонов не се е държал политически неутрално през годините, докато е водил шоуто си.

"Сега нещата са честни, досега не бяха честни, той седеше на върха на своя пиедестал да се рекламира и няма такава държава СЕМ да не го санкционира", отсече Борисов.

Той смята, че сега е важно новият политик да представи екипа около него, защото той носи отговорност за него и от приближените му зависи реално доколко ще пострада рейтингът му.

"Всеки си носи отговорност за хората, той знае защо се губи доверие, защото когато представиш хората си - кандидати за общински съветници, кметове министри, заместник- министри, депутати, изведнъж ореолът изчезва или поне силно ще бъде надупчен, така както и моя", коментира премиерът.

А за предстоящия местен вот Борисов призна, че не се меси в кампанията на кандидатите си.
 
Специално за София Йорданка Фандъкова била получила пълна свобода да подбере сама листата си общински съветници.

"Тя сама управляваше и досега, но се опитаха да й вменят нашата сянка", коментира той.

Борисов обаче не се нае да прогнозира кой ще спечели доверието на столичани – Фандъкова или Мая Манолова, зад която застанаха и леви, и десни.

"Никога не определям резултата, нито съм врачка, нито съм оракул, но ако Мая Манолова спечели, тя няма група, най-голямата е на ГЕРБ, как ще си направи бюджета, а такива глупости хвърля срещу мен всеки ден и си мисли, че ще подвие опашка и ще каже: "Каквото било – било, хайде сега да си работим заедно", скочи той.

Според него обаче от евентуална загуба на Фандъкова, ще загубят софиянци, защото София била станала един от  най- хубавите градове.

"БСП са като кукувици сега и се чудят къде да снесат по едно яйчице, може ли да нямащ кандидат за кмет на София и да си партия, издигни кандидат, загуби достойно, поздрави победителите", възмути се още премиерът. 

Борисов коментира и членството на Северна Македония в ЕС и НАТО.

Според него няма по-добро за България от това съседната ни страна да бъде приета в двете организации.

"Някой като каже: "Историята ни ще ни вземе Северна Македония", ама каква история ще ни вземе? Вкарваме и вдигаме такъв шум и истерия за неща, които в ежедневието изобщо нямат никакво значение", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Продължавам да твърдя, че Слави е патерица на ББ, проект, за отвличане на гласове, и от националистите, и от другите, гласуващи против Герб. После ще стане както с Атака и Златния пръст, както с Яне Янев, който уж щеше да спира Борисов, а после щеше да му става съветник. Помните ли един журналист, Георги Ифандиев? Който каза много истини за властта, по една тв, документирани при това?Скриха го ог ефир, заплашиха който трябва и го свалиха. Дано не е претърпял "Инцидент" човека, че и това го има.
13
57
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не се предавай народа е зад теб и те подкрепя мачкай комунистите!
12
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе...този не съм го чувал да комвнтира кандидатурата на Гешев.Или са му забранили?Или..."той ги е оставил..на свобода..независимо да си изберат гл прокурор".Какъв демократ!Но...заслужава си народа...всичко.
11
2
 
61
 
! Отговори
Е, преди 4 години
един ще ни вземе историята, друг ще ни затвори реакторите, трети ще ни прецака за газов поток, четвърти ни лъже за автомобилен завод, пети и шести ни гъбаркат с Шенген и визи... Неща, които в ежедневието изобщо нямат никакво значение.
10
2
 
30
 
! Отговори
Чалга и Парцуца преди 4 години
Има такава държава - във всеки дом чалга , всека българска батка - на парцуца.
9
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхува се нарцистичния патологичен лъжец и крадец, че медиите може да говорят за други хора и събития. Кунг-фу пандата е свикнал той да е навсякъде и във всичко, само неговите лъжи да разпространяват денонощно гнусните му лизачески медии.
8
6
 
45
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Вкарваме и вдигаме такъв шум и истерия за неща, които в ежедневието изобщо нямат никакво значение" - възхитително е, когато премиерът ти в едно и също интервю първо обяснява, че имаме 1300 годишна невероятна история и след това завърши, че това няма никакво значение. (h)
7
7
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Основната цел е, да се финтира обществото, че Слави Трифонов няма да е патерицата на Герб . Който е гледал гостуването на ББ при Слави, последния път, знае за какво говоря.А е критикувал, защото игрее ролята на придворния шут-никой не го взема на сериозно, когато казва някаква истина, иначе, ако го бяха махнали или заглушили, всички щяха да обвиняват ББ че действа като в Северна Корея-няма недоволни и друго мнение. А сега-контролирана "опозиция" по тв, знае се какво мислят и говорят.
6
12
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата го е страх !
5
6
 
42
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
И кой го казва това, един който използва властта си и държавата за да си прави PR. Винету треска го тресе дългуча ще му дръпне чалга гласовете от ония 80% и ще му останат само хрантутняците на държавната хранилка.
4
4
 
36
 
! Отговори
ТалибанкЯ преди 4 години
Щом в Украйна може, тука що да не може?
3
5
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София бил станал един от най-хубавите градове - пълен смях. Това си е живо гето.
2
10
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, цинично е да говориш за това, че Слави си прави реклама, след като физиономията ти не слиза от ефира на поне три редовно гледани телевизии. Освен това нямаш смелост да кажеш, че името на партията на Слави е противоконституционно.
1
10
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борисов ВИНАГИ е правил предизборния си пиар с НАРОДНИ ПАРИ....затова герб къта 30млн в банката....фандъкова и тя така...несъстоятелни са ти забележките , карате тикво