Заев: В интерес на България е да сме членове на НАТО и ЕС!

Няма план Б, ако София реши да блокира Скопие по пътя за ЕС
3 окт 2019 20:08,
52
Заев: В интерес на България е да сме членове на НАТО и ЕС!
Снимка: архив Reuters

В интерес на България е да сме членка на НАТО и да влезем в ЕС, заяви днес пред парламента македонският премиер Зоран Заев, съобщава в. "Слободен печат".

Изданието посочва, че най-новите изявления от страна на държавното ръководство на България за историческите въпроси тревожат опозицията в Северна Македония.

Депутатката от ВМРО-ДПМНЕ Магдалена Манаскова попита премиера дали има план Б, ако България блокира Македония и какво работят смесените комисии.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отбеляза, че по определени исторически въпроси и днес съществуват различни мнения.

"В интерес на България е да сме членка на НАТО и да влезем в ЕС. Носи икономически интерес за България, други интереси като култура, образование ... и със сигурност е в наш интерес", заяви Заев, цитиран от в. "Слободен печат".

Министър-председателят изтъкна, че няма план Б, ако България реши да блокира европейския път на Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
collector преди 4 години
в интерес на българия е да нямаме нищо общо с вас не ви искаме нито в НАТО нито в ЕС
41
0
 
3
 
! Отговори
Слабите бг политици преди 4 години
чакат историците да им свършат работата, а те само да се потупват като ББ
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на С.Македония е да се признаят за българи,защото започват вече да се излагат, а също и да ме ядосват.Заев-Гундаев все са имена на руски подводници удряйки в гръб България.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на България е Македония да спре да фалшифицира историята си и македонските дебели глави да не се правят на много велики................сега е ред да ги блокираме и да гледат ЕС през крив макарон!!!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво членство на Македония в ЕС и НАТО ...................докато не се откажат да крадат БГ-история!!!
37
0
 
4
 
! Отговори
македонски българин преди 4 години
В този си вид България няма интерес от влизането на СМ в ЕС.Кой има интерес от вкарването на крадец в къщата си?Нямаме никакъв интерес от това.Така само ще узакони своите кражби и ще поиска още.Нашите политици да не се опитват да ни лъжат с подобни тези.Това за руското влияние ще се пресече от НАТО,което е и важното за САЩ.
36
0
 
7
 
! Отговори
Голф преди 4 години
Ако сега нашите не сложат на място тези т.нар "македонци", не виждам кога! Тези ги натиска Тръмп да влизат в ЕС. ЕС каква полза може да има от милион и половина потурковци, които не знаят каква майка ги е раждала!? Така, или иначе каква полза може да има България от тези в НАТО, или ЕС!? Никаква! Това първите киртаци, които ще ни забият нож в гърба, по-зле са от еничарите навремето, мразят собствената си Родина, злобни, като кучета, насъскани от сърбите с малоумната теория за"фашитите-***"...
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се бой маке .България прави това което и наредят господарите .
34
3
 
18
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Само не разбрах какъв е ИНТЕРЕСЪТ на България от Македония ???? Време е за една шпицарка по " Античкия " им ***
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съществуването на македония не е в интерес на България, а за сметка на нея. Тези никога не трябва да влизат в ЕС.
32
3
 
6
 
! Отговори
само отбелязвам преди 4 години
Македония НИКОГА НЯМА да влезе в Е.С,защото Гърция НИКОГА НЯМА да подкрепи кандидатурата й. Това Заев как не го знае?
31
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Я, па тоа!
30
4
 
10
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...daite da se razberem ! Balgaria niama absoliutno nikakav interes da e v NATO !!! Obratnoto e viarno ! NATO ima interes da e v Balgaria !!! Sashtoto vaji I za Makedonia ! Niamame nikakva polza I ot ES v segashnia mu vid !!! Radetelite za ES imat nujda ot nas ...kato donori !!! Tova e jestokata istina !!!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помолил се Пръцналистан на Метанистан
28
5
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Клинът си ги забиваме помежду си. Русия е признала Македония за Българска. Там е имало Български и Сръбски села с Български и сръбски църкви. Ние сме станали държава последни. Чия е вината че през 1822 когато руските войски са в Одрин нашите общини не са били готови на независимост, а гръцките владици не са имали интерес да организират дипитване? Сега Турските и Албански партии ще ни завладеят. Уроците от падането на Балканите не сме научили
27
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голеният противник на Балканската федерация винаги е била Просия. Затова основно сеработи като забиват клин между България и Македония.
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с тези мекушави политици без топки и Македония ще почне да ни командори
25
6
 
16
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До Додо,Докога с този сръбски комплекс. Ами в сравнение с всички други съседи са ни най-близки. Разбираме се без преводач. Ние останахме 5 милиона. Има няма и 1 милион в Македония. Сърбите не са повече. Докога ще се джавкаме. Докато ни циганизират напълно ли? Не виждаш ли че ще потънем поотделно. И тях ги чака същото. Излиза че Тито и Димитров са били прави да искат да правят Балканска федерация. Ами прочиствали са ни и ние тях. На Балканите всеки го е правил.
24
3
 
22
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Уви, на Бойко му е наредено да ги вкара в ЕС в сегашния им вид, а за Бойко това, което му се нареди от (ония) е по-важно, от това, което искат Българите. Бившата Югославска Република ще влезе в ЕС точно такава, каквато си е - един разлагащ се югославски труп, където жителите му са преди всичко югославяни, сърбите са им братя, а най-големия враг са България и Българите!
23
2
 
24
 
! Отговори
:):) преди 4 години
брей че нагъл оръфлек тоз Заек