Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!

Нито лагери, нито ограда могат да спрат мигрантите!
Обновена: 12 окт 2019 22:25 | 12 окт 2019 15:06, Елка Василева
372
Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Към днешна дата мога да потвърдя, че с президента Ердоган имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството, и турските власти абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България. Това коментира премиерът Бойко Борисов.

Борисов е категоричен, че споразумението с Турция трябва да работи. „Ще настоявам колегите в Брюксел да спрат с тези нападки непрекъснато, защото Брюксел е далеч, турската граница е тук и там /Турция-бел.ред./ има близо четири милиона бежанци“, подчерта премиерът.

Още по темата

"Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви Борисов.

Министър-председателят подчерта за пореден път, че към момента имаме нула миграционен натиск, затова не вижда никакъв смисъл нито да строим, нито да се подготвяме с лагери.

Според него решението е дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулирането на събитията в Сирия. "Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси, ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата , какво ще правим", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако в България има хаос няма да може да минават а това едва ли ще е благоприятно за Турция."ДСП-ту ще осигури денонощна въоръжена охрана, не се притеснявай...
261
6
 
13
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Знаете ли, че цар Иван Шишман е избягал от Търново и понеже нямал смелост да се противопостави на турците, те след като са го заловили на Дунава са го заклали и хвърлилиглавата му в реката. Турците не обичат страхливите предатели.
260
2
 
18
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Посочете един политик от нашата история ( без Стефан Стамболов и Ал. Стамболийски) който да е защитавал националните ни интереси.
259
2
 
14
 
! Отговори
13 000 преди 4 години
с АК през 10 метра на 130 км граница с Турция са достатъчни. И пиле не може да прехвръкне. Само бившите войници от два набора, служали в Сливен, ще са достаъчни.
258
2
 
10
 
! Отговори
един българин преди 4 години
Ако влезнат талибаните, Путин да идва да ни спасява!! Няма кой друг! Американците са безрализнични към народа ни.
257
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОТВЕТЕ СЕ ДА ПОСРЕЩНЕМ БЕЖАНЦИТЕ СЕГА КАТО НЕМАТЕ ПРАСЕТА ГЛЕДАЙТЕ АГНЕТА БЕЖАНЦИТЕ ОБИЧАТ АГНЕТА КУПУВАЙТЕ СИ СЪЩО И ВАЗЕЛИН СКОРО ЩЕ ИМА ОСТЪР НЕДОСТИГ НА ВАЗЕЛИН ПО АПТЕКИТЕ
256
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов - гласът на Ердоган в Европа
255
0
 
14
 
! Отговори
до 281 преди 4 години
Да добавя само,че освен от глад са гладни и за нещо друго. Предлагам Бойко да прати Плевнелиев да седи до оградата и да им говори на бежанците за световен мир.Само да не очаква ръкопляскания,а нещо друго...
254
2
 
13
 
! Отговори
възможен развой преди 4 години
Изобщо НЕ трябва да ги пускаме да минат българската граница. Сигурно са озверели от глад,нямат и пари повечето (все пак са 4 млн.),ще влезнат и ще почнат да крадат, като видят,че никой не дава нищо на просещите им лапета. Няма къде да бъдат настанени,а иде зима няма да лежат по палатки.Европа НЕ ги ще,ясно е.
253
0
 
12
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Абе тия самолети Ф 16 дефектни ли излязоха дето бяха 1млрд? Защо ги купихме тогава? Бойко казва,че НИЩО не можело да ни спаси,ако Ердоган пусне тия мигранти. И защо все говорят,че били едва ли не само жени и деца? Те да не са тръгнали сами без мъжете си? В арабския свят една жена до магазина не може да иде сама, какво остава да тръгне сама в непознат континент.
252
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истината е че,Европа си прави мили очи, защото както преди стотици години наплливът не е стигнал до тях, а е залял Балканите, затона сме изпуднали 5 века от ра-витието си, та сега "европейците "гледат на нас като на трета категория! През нашето вековно безвремие европейците са смучели от страните на сегашните "бежанци". Та, те имат дълг към тях, но го прехвърлят на нас хитричко, по "семейному", ние да го пащаме. А нашите вождове, за да се задържат на власт, не им пука да ни продадат пак.
251
0
 
10
 
! Отговори
до 262 тревога ИМА!! преди 4 години
В случай,че Турция изпълни заканата си, бежанците влезнат у нас и се запътят към Сърбия:1) Напомням ти,че Сърбия НЕ е в Е.С и може да реши сега да си затвори границата.2)Е.С ще се радва,която и да е държава,че ги е спряла преди да влязат в Западна Европа.В такъв случай тия бежанци,които сигурно са и повече 3,6 млн и ще останат в България,докато не намерят начин нелегално да хукнат към Запада.3)Ако ги хванат,ще кажат,че ги връщат в първата държава в Е.С,в която са дошли, в случая България!
250
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо ми се струва, че *** и той се опитва да заплашва ЕС. Бооойкоооо, мълчи си, че ще те ошамарят от ЕС. Не с мъж :)
249
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 266 гневен! Еми те как разчекваха християни ,режеха глави на деца . Око за око .
248
5
 
13
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Сега ако Бойко НЕ беше се заяждал с Русия, ако тия бежанци влязат на наша територия Путин щеше да прати ,,неговите хора" и крак мюсюлмански нямаше да остане на територията на Балканите.
247
0
 
8
 
! Отговори
13 преди 4 години
Аз не се притеснявам, вече имаме Ф16 доставени, просто в момента са ги задържали на митницата да им прегледат документите и съвсем скоро ще пазят границата. Баце ще повози Каракачанов с джипа и бежанците ще се върнат в Турция, защото мразят свинско. Даже може да направим паметник на Каракачанов да си знаят, че тук не само имаме прасета, а дори са министри, ще ги е страх да минат през оградата.
246
4
 
14
 
! Отговори
до 266 гневен! преди 4 години
Предлагам хуманно да гръмнем по един куршум в главите на мръсните им лапета. Да разчекнем на оградата трупа на някое друго талибанско бебе за назидание и тия веднага ще се върнат към Сирия. Аман от хуманност. Затуй Германия не може ги изгони и ги храни години наред. Нямате идея колко са нахални и миризливи тия сирийци,афганистанци и не*гра! Нямат място в Европа. Да се заселват в Етиопия и Зимбабве!!!!
245
0
 
3
 
! Отговори
МЕРАЧ БМ-21 преди 4 години
До ефрейтор от артилери МОЖЕ И КАТО НА ОСТРОВ ДАМАНСКИ . ИЛИ ЗАЛП,БЕЗ БОЙНИ ГЛАВИ . С ЕДНА БАТАРЕЯ ,6 ГРАД-а.СТИГАТ.
244
1
 
6
 
! Отговори
Xm преди 4 години
Скоро идват избори. А Борисов ще каже ли на Турция да не ни се меша във вътрешните работи или ще си затрае и ще я остави да спонсорира определени парти и кандидати.
243
2
 
1
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Разбира се, но трябва да сме хуманни все пак.