Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!

Нито лагери, нито ограда могат да спрат мигрантите!
Обновена: 12 окт 2019 22:25 | 12 окт 2019 15:06, Елка Василева
372
Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Към днешна дата мога да потвърдя, че с президента Ердоган имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството, и турските власти абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България. Това коментира премиерът Бойко Борисов.

Борисов е категоричен, че споразумението с Турция трябва да работи. „Ще настоявам колегите в Брюксел да спрат с тези нападки непрекъснато, защото Брюксел е далеч, турската граница е тук и там /Турция-бел.ред./ има близо четири милиона бежанци“, подчерта премиерът.

Още по темата

"Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви Борисов.

Министър-председателят подчерта за пореден път, че към момента имаме нула миграционен натиск, затова не вижда никакъв смисъл нито да строим, нито да се подготвяме с лагери.

Според него решението е дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулирането на събитията в Сирия. "Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси, ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата , какво ще правим", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирам ,че само, има -няма 10 АК и 20-тина изстреляи пълнителя, на поражение ,ще спра,хилядите ,стотиците хиляди . А може и във въздуха . Пак ще спрат .
241
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе,те близначките които нито език знаят,нито мозък имат избягаха,та ние се притесняваме за бежанците.Да не са луди да стоят тук,след 24ч ги няма
240
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на предишната бежанска криза през Сърбия минаваха доста повече мигранти отколкото през България.Така че ако минат 100000, след 2 дена са на сръбската граница и никой няма да пита сърбите дали ги искат.
239
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Батката вместо по Турция хвърля камъни по Брюксел. Турция в санкции ще е по добър съюзник и няма да ни вземе Фолсваген. Ето го разсиления на Ердоган, неговото име е Борисов.
238
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден през Капитан Андреево минават 1000 Турски тира.Ако в България има хаос няма да може да минават а това едва ли ще е благоприятно за Турция.
237
1
 
21
 
! Отговори
истината е че, преди 4 години
Ние пък що трябва да ги настаняваме тия бежанци? За Българските студенти дето учат в София няма общежития,а държавата готова да дава на тия? Който мине оградата да го гърмят и толкоз. Никой не му пука как живеят българите,защо на българите да им пука за някакви чаршафни?
236
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те не искали да останат тук а ние не знаеме това се опитват да ни оспокоят някои коментатори. Сърбия дали ще се съгласи да ги пусне? Защото след Сърбия е Унгария.
235
3
 
16
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До 1Не мога да не се съглася с теб. Прав си. Превърнаха ни в *** и ***. Без казарма просто на става. Момчетата ни се из.***.де.ра.сиха, не стават за нищо. Не знаят от коа страна се държи автомата. Ако ги оставиш в гората, не могат един огън да си запалят ако няма интернет за да питат Гугъл как стават тези работи. Деградирахме.
234
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брюкесл няма да спре с нападките Борисов. И Турция не ни е никакъв съюзник. Ако си поиска източните Родопи, какво ще правиш Борисов? Кой те сложи са премиер не знам, и какви са тия патриоти там?
233
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На последния голям митинг в София срещу жени и деца се хвърлиха да ги буят хиляди полицаи!Уж искАли да разрушат оградата пред парламента а всъщност в новините видяхме как няколко младежи вдигнаха една част от загражденията и я захвърлиха срещу полицаите които ги гледаха без да направят нищо. После младежите си тръгнаха а полицаите се събудиха и тръгнаха да бият майките ,дедовците идецата.
232
0
 
5
 
! Отговори
Що да съм лУд? преди 4 години
Бойко нали купи самолети Ф 16? Не може ли на равно поле да им хвърлим някоя друга бомба на тия талибани? Телата им после на перилни препарати. И Ердоган няма да ги храни,ние няма да ги мислим и Е.С ще се отърве от тях.Който остане жив,може да е донор органи. Разбира се спорозумей се с Е.С да ни опрости някой заем.
231
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Хан КрумТо може да има всичко, но кой ще ги носи тези оръжия? "Джендърите" ли? Колко армия имаме, колко човека от резерва имаме, които можеш да мобилизираш и могат да боравят с оръжие? Или на бой ще отиват само "старците"? Какви аргументи има България в момента?Днес пуша цигара на балкона и слушам 14-15 годишни хлапетии, които се псуват и дори и каруцари ще се изчервят, ако ги чуят! Обществото е тотално деградирало!
230
2
 
15
 
! Отговори
честно преди 4 години
А защо армията да НЕ стреля по тия бежанци,ако стане напечено? Бойко защо казваш,че армията НЕ може да ни спаси? И кой луд ще си хвърля жената и детето по оградата като волейболна топка? Казал си това:,, Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси, ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата , какво ще правим"Може поне да им хвърлиш сълзотворен газ,за да мирисят.Ето какво поне можеш да направиш. Смятам,че предупредителен изстрел във въздуха ще ги стресне да си седят в Турция.
229
1
 
1
 
! Отговори
Милярди за самолети, преди 4 години
а няма с какво да пазят границата......няма лошо да копуват, но да мислят от кое трябва да е с приоритет, а в последните години май-пограничните проблеми са доооста по-важни.
228
6
 
10
 
! Отговори
6 преди 4 години
Това е геноцид , прочистване на територия от кюрдите в 21 век ! И великите демократи се задоволяват само със словесни нападки !? Избива се цял един народ и се прогонва от исконните му земи , а нашият премиер прозовава да мълчим ние и Европа ! Това ли е хуманизма и демокрацията на 21-вия век ? Не се чуват и гласове на видни учени писатели , както при баташкото клане . Ако не бяха ни освободили руснаците ние щяхме да сме като кюрдите - без държава , бити и прогонвани ! Но има ли признание ?
227
1
 
16
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Бойко ти премиер на България или на Турция си? От заглавието ако не знаех,щях да си помисля,че си някакъв турски консул,който дава акъл от съседна държава?
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бг 196 Това диво племе има ДНК която не се превъзпитава както нашите местни които си имаме предостатъчно. Да си ходят там където ги бяха поканили. Тук е България за българите.
225
0
 
3
 
! Отговори
до Вожда НАШ преди 4 години
Вожде Бойко, недей се изказва по-добре. Няма нужда да защитаваш Ердоган. В Е.С не,че ти обръщат внимание,ама ето ти повод да НЕ подкрепят България в Шенген. Ердоган просто шанражира Европа да му дадат още някой друг милион.За Е.С (мисля че майМеркел беше) ти напомням,че вече му беше дал около 3 млн. да ги държи там. А да те питам тая ограда за какво я строи и проверява, не вървеше ли и ток по нея? Да беше издигнал една огромна стена като мексиканската дето Тръмп направи(даже май я плати Мексико)
224
0
 
3
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Не е баш така, както казваш,Аз също разбирам че Бойко прави чупли за да е мирен с всички, обаче комшиите ни не мислят така.Все пак се успокоявам че самите турци не харесват Ердоган, все пак има и интелегентни хора между тях.Просто, оставаме с усещането че могат да ни нападнат, дали с мигранти, дали с войска, има усещане за заплаха.
223
2
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Хитро го играе Борисов ама народа даже и да разбира номера плюе :D За не разбралите .. не ядосва Ердоган, за да не се озлоби и да прати мигранти насам от злоба... Прати бая към Гърция, както се видя. Не към нас...