Борисов чертае пътни приоритети: Първо „Хемус“, после Северозапада

Премиерът подкрепи миньори и енергетици, но... здравето е най-важно!
Обновена: 12 окт 2019 19:57 | 12 окт 2019 16:47, Красимир Ангелов
68
Борисов чертае пътни приоритети: Първо „Хемус“,  после Северозапада
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първо ще направим магистрала "Хемус", после едновременно с това, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Става Загора, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът посочи, че парите за строителството на "Хемус" в размер на над милиард лева вече са организирани.

"За "Струма" - сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И Северозападна България и "Хемус", нареди премиерът.

По време на посещението си в Стара Загора Борисов посочи, че застава твърдо зад миньорите и енергетиците от мини "Марица - изток", но същевременно ги предупреди, че вредните емисии и цените им вече стават такива, че след 10-15 години ще е много скъп лукс това гориво и този начин на работа на централите.

Той обясни, че ако се стигне до критичен момент, ще се осъществи комуникация със служителите на мини "Марица-изток". "Виждате какво се случва с екологията по света. Огромният натиск и срещу вредните емисии. Ние сме в Европа. Човешкото здраве е на първо място и като се казва: "Приемаме, че има вредни емисии". Да, де, но приемаме, че и заболяванията са много. Кое е по-важното?", запита министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
27
 
! Отговори
Факт преди 4 години
До странджатаОт 10 години "винаги сме най-бедни". Преди режима на ГЕРБ, румънците бяха най-бедни.
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в бъдеще все още съществува България ,Бойковата диктатура и упадъка на страната ще е записана в най черните страници на Историята!
38
18
 
1
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Само дето румънците плащат и данъците и на работодателя от тая минималнаИ цените им са по високи реално разликата не е толкова колкото я изкарва тоя доло
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Боката е специалист по всичко!Прилича на севернокорееца Ким..къв беше!Оня по телевизии и радиа постоянно е по обектите и показва на строителите как са строи,на учените как се учи,на доячките как се дои,на военните как се воюва и т.н!
36
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минимална заплата юли 2019 годинаРумъния - 446,02 евро на месецБългария - 286,33 евро на месец-Тази разлика е благодарение на Бойко Борисов, ГЕРБ и гласувалите за ГЕРБ. Преди режима на Бойко Борисов България беше по-добре от Румъния.
35
22
 
7
 
! Отговори
Дърт комунист преди 4 години
Стига сте ревали. Бедни сте щото сте глупави.Умен беден няма.По цял ден пред компютъра .... Бойко ви е еиновен
34
2
 
29
 
! Отговори
Северозапад преди 4 години
Тия обещания за Северозапада ги слушаме от 2010 и файда йок. Не знам за другите, но тук никой не му вЕрва вече. Отделно въпросът защо не смее да пристъпи в този забравен от Бога и властта край?
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е какво път му чертае Цветан Цветанов. :) Ще го пусне по пързалката скоро.
32
18
 
2
 
! Отговори
Бай преди 4 години
До до18 а какво направИ тройната коалиция че не се сещам я кажи пак? Ааа Цанков камък ли беше какъв камък забварих.. да се урЕди един който си купи и ТЕЦ наскоро без да иска ей така случайно. Тройната коалиция Ха ха. Много ви е къса паметта нещо..
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аауууу и чертожник ли бил? :) Утре и за инженер ли ще се провъзгласи?Много титли, много образивания, много занаяти и способности всякакви. С една дума направо за божество се мисли той.Обаче цял свят го разбра какъв е и му се смее....
30
3
 
25
 
! Отговори
- преди 4 години
Толкова е омразен вече, че ако го разбере ще се гътне. Не е виновен че мисловния му капацитет е ограничен, но поне малко разум трябва да има за да го разбере навреме и да не беше причинил тази разруха във всички сфери на родината си. Господарите сега му гласят почетно оттегляне - за всички сътворени злини награда. Но народното презрение е тежко и страшно!!!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A koga schte si hodi6 toscho vtori ot zarvuli milioneri abe goranov da ne ti e stanal bodigard vse sat teb seti ili do teb mnogo dnedchno e j minister a v ohranata na toschkobogu
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяме, че заради управлението на Бойко Борисов, България стана най- бедната държава в ЕС след като и Румъния ни задмина и вече е много преди България.
27
5
 
29
 
! Отговори
Премиерът преди 4 години
Посочи,че парите за Хемус ,над милиард вече са ОРГАНИЗИРАНИ- разбирай откраднати.
26
2
 
29
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Ми то ша минат 45 години /Стигат! Стигат!/ ве Бойко, докат осъществиш мечтите ни! Бай Тошо беше далеч по-бърз в строителството на социалиЪмът, особено в развития. Я виж коя година сме и за коя година говориш! Бях на 33 гат дойде "демокрацията", сега съм кандидат пенсионер. Ха ха ха ...
25
9
 
23
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
По времето на тройната коалиция за 4 години се направи повече за строежа на магистралите, отколкото за 10 години управление на ГЕРБ. Само хвалбите сега са повече и лековерните му вЕрват.
24
2
 
27
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До До 16Не ме разбирай погрешно, но Бойко намаза с отпуснатите средства от Евросъюза.Нищо не е направил кой знае какво.Да почнаха да се строят пътища, обаче те са с некачествени материали, както се казва - ремонт след ремонта.Бил съм и в Германия, Холандия и мога да правя разлика.
23
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът вече му писна да бъде лъган. Най-бедната държава сме в ЕС. 2 месеца преди избори почват да се мият улици, да се ремонтират тротоари, пускат се някаква къса отсечка от магистрала, която се строи от не знам колко години вече и искате с това да замажете целия фарс на управлението ли? Или че сме на 111 място по свобода на словото? И че се спира неудобен журналист по националното радио и никой не поема отговорност?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 16Ти имаш ли представа, че целия този трафик съвкупно е на минус? Ти имаш ли представа, колко ни е вноса, колко ни е износа, на стоки и услуги, дори само на услуги, защото почти нищо не произвеждаме, дори само на услугите? Имаш ли представа, колко е нетото? Имаш ли представа какво е нето? Запознай се и виж баланса на внос/износ като сума в долари, виж и нетото на бизнеса тази година. Виж и нетото на хазната. После ако искаш ще говорим.
21
3
 
19
 
! Отговори
sss преди 4 години
цветарската тиква, беше водача на западните балкани - но ония бързо го усетиха и айде по здраво, после тръбеше за немския завод - но и там нищо... разправяше за шенген и еврозоната - после като се усети че не го искат там и ''обърна палачинката'' -не ни трябвало.. сега залъгва за корейците - но и тия си направиха гаргара с него -дадоха му да чупи дъсчици -вместо да преговарят с него.. "магистарлите" му на коловози и кръпки -неговите участъци по тракия са по -зле са от 40-годишнити чуастъци...