Борисов свиква Съвета по сигурността заради Сирия

Ще се обсъжда обстановката там и международната сигурност
14 окт 2019 16:37, Анисия Иванова
61
Борисов свиква Съвета по сигурността заради Сирия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде обсъдена обстановката в Северна Сирия и свързаните с нея процеси от регионалната и международна сигурност, пише в съобщението.

Борисов и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов декларираха през изминалата седмица, че държавата е готова за мигновени действия, ако към България се отправи бежански поток.

"България има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев”, каза премиерът Борисов.

А след заканата на Реджеп Ердоган, че ако ЕС го притиска да спре операцията в Сирия, ще пусне бежанците към Европа, Борисов призова Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е до нас.

"Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Гн ББ и неговата чета заедно с всички около тех ще избягат първи .... Къде мислите са имотите и децата на управляващата клика ? Къде.... Утре ако стане война нас ще ни призоват да се бием, а техните деца и внуци ще се бият ли рамо до рамо с вас ? Разбира се че НЕ. Те ще дойтат после да управляват....... Сами сме..... Онзи ден стана ясно кой кой е..... Министър губернатора и военниь диктофон показаха българския куРаж..... думи нямам. Искам, ако има война да съм рамо до рамо с децата на уплавл
26
2
 
11
 
! Отговори
пак ли неточности? преди 4 години
Какво общо има консултативният и координиращ орган към Министерския съвет със Съвета по сигурността на РБ? Съветът по сигурността на РБ не се свиква само и единствено от Президента на РБ?
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя сега ли се сети. Една седмица турчетата война водят на един х,, место. Досега щеха да ни прегазят като луда крава телето. Ама човеко оди да реже ленти и да разправя как тука е било поле а пък по нататък може и на чакъл да е. Този е УО човек ограничение ама тотално. На такъв да повериш държава това е тотално безумие. Недай си боже да стане война всички в парламата начело с Шкембе Войвода ще се измъкнат като пръ, дня из ***. Въоръжавайте се и защитавайте семействата си. Не чакайте.
24
1
 
17
 
! Отговори
бесило преди 4 години
не искам дори да си помисля, какво ще се случи със всички тия демократи, капиталисти дето от сутрин до вечер плюеха срещу Путин и Русия.Когато Емирствата разкрият на целия Свят своите претенции за ЕВРОПЕЙСКИ СУЛТАНАТ.Първо, обаче ще пуснат половин милион мигранти да влезат в ЕВРОПА и лично турския шпионин и неговия министър каза: "АЗ НЯМА ДА СТРЕЛЯМ ПО МИГРАНТИТЕ КАТО ВЛИЗАТ МИНАВАТ БГ ГРАНИЦАТА."Еми, като няма да стреляш, защо не кажеш, че си ПРЕДАТЕЛ и ШПИОНИН.Още ли го чакате? Като поч
23
0
 
13
 
! Отговори
3та световна война преди 4 години
Английската кралица се разграничава от ЕС и ще остави ЕС сам да се оправя с набезите на ТУРСКИЯ СУЛТАНАТ срещу ЕВРОПА.САЩ също няма да си мръднат пръстта за ЕС.Май, идва времето, когато ПУТИН и РУСИЯ отново ще ни спасяват. Само, че този път ще има много хора за БЕ**ЕНЕ в БЪЛГАРИЯ. Първи ще бъдат тези, които обявиха БЪЛГАРСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ, че са РУСКИ ШПИОНИ.Така става. Веднъж си *** на *** после ви*иш на ВЪЖЕТО.Имаме списък на всички.АНТИХРИСТ(емирствата) подреждат войските си за 3СВ
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не друго поне весели народа
21
1
 
22
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Бойко Борисов в Ямбол:"Като започне войната аз си събирам тиквите и се махам от България."Кво повече да коментираме? дори по ТВ го даваха. Щял да бяха. Голям мъж, няма що.А, най-лошото е, че Корнелия също я питаха, дали тя ще бяга и тя още мълчи. Сега, разбрахте ли за КАКВА МАЩАБНА ВОЙНА СТАВА ДУМА. Щом дори КРАЛИЦАТА НА АНГЛИЯ ИСКА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ЕС.СЕГА ГЛЕДАЙТЕ ВЕЛИКАТА АМЕРИКА КАК ЩЕ ПОМОГНЕ НА ЕС? СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ВСИЧКИ, КОИТО ОБВИНЯВАХА БГ ГЕНЕРАЛИТЕ, ЧЕ СА РУСКИ ШПИОНИ ДА ГИ
20
1
 
13
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
дА УДАРИМ ТУРЦИЯ. БЕЗ ДРУГИ ПЪТИЩАТА НИ СА С ДУПКИ. КВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ДУПКИ. БЪЛГАРИЯ Е КАТО МИНИРАНА ЗОНА ОТ МНОГО ВРЕМЕ.ПРЕДЛАГАМ ДА УДАРИМ ТУРЦИТЕ С АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ. САМО, ЧЕ ТЕ НЕ СА ПРИСТИГНАЛИ. ТОГАВА ЩЕ ПОЛЗВАМЕ СНИМКИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ. ЩЕ ГИ ЗАМЕРЯМЕ СЪС СНИМКА НА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ.ПОСЛЕ МОЖЕМ ДА ВКЛЮЧИМ И СУПЕР КОМПЮТЪРА НА ГАРГАМЕЛ ДА ИЗЧИСЛИ ТРАЕКТОРИИТЕ НА АТАКИ. САМО, ЧЕ НИТОИМАМЕ СОФТУЕР ЗА ТАЗИ ЦЕЛ, НИТО СУПЕР КОМПА УСПЯХА ДА ГО ВКЛЮЧАТ.
19
3
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Спокойно другари, ГЕРБ си отиват. Ако не на тези избори, на следващите избори.------------Абе, чче ще си отидат рано или късното си е ясно "като бял ден"!Въпросът е - Кой ще дойде на тяхно място?Все "отбор юнаци с накривени калпаци" които обещават, че имено те ще ни "Оправят"!!!
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, ти нали каза, че ще бягаш?КАТО ТИ КАЗВАХ, ЧЕ АНТИХРИСТ ПОДРЕЖДА АРМИИТЕ СИ ЗА ГОЛЯМА ВОЙНА ВИ БЕШЕ СМЕШНО, НАЛИ? КАТО ВИ КАЗВАХ, ДА ПРЕСТАНЕТЕ С УСЛОВИЯТА СРЕЩУ МАКЕДОНИЯ, ЗАЩОТО СКОРО МОЖЕ ДА СЕ НУЖДАЕМ ОТ ТЯХ. ПАК НЕ МЕ ПОСЛУШАХТЕ.ОЩЕ ЛИ ИМАТЕ УСЛОВИЯ СПРЯМО МАКЕДОНИЯ БЕ? ЗАЩОТО СЪРБИТЕ СА ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ, А НИЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАМЕ СЪС СУПЕР КОМПЮТЪРА НА ГАРГАМЕЛ ДЕТО ВЕЧЕ ПОЛОВИН ГОДИНА ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ВКЛЮЧАТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ.А, МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВА СЪС СНИМКИ НА УС САМОЛЕТИТЕ?
17
0
 
25
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Тази платена медия следва стриктно заповедите на мафията - ГЕРБ! Трият се коментари против властта, а някои статии като на фъстъчкова се заключват да не се вижда силния неприязън към нея от нормалните хора. Все пак купените гласове на *** трябва да спясят кметицата , а народът да повярва , че изборите са честни! Не ви ли е срам ?!!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ва,Бац що не говори за коф-помпи,маркучи,неща от които разбира,ами приказва постоянно глупости по тв-то.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То вече нация не остана, сигурност пък хептен... ...само съвети, колкото искаш ?!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя рекетьор и бандит явно не му пука за бедността в България, за гладният български народ, него го интересува как да "спаси" света от сирийската ситуация, КАКЪВ ПАТРИОТ СИ Е ИЗБРАЛА БГ-ОВЦАТА, да и завидят народите в ЕС ?
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не дай си боже нещо да стане ,че тия са ни до границата.Борисов първи ще отлети с правителствения самолет далече оттук.
12
1
 
13
 
! Отговори
big brother преди 4 години
ДАНЧЕ, ВРЕМЕТО ТИ В КЪЩАТА ИЗТЕЧЕ, ИМАШ ЕДИН МЕСЕЦ ДА Я НАПУСНЕШ И ДА СЕ СБОГУВАШ СЪС КОМЕРСИАНТИТЕ
11
10
 
3
 
! Отговори
мой генерал! преди 4 години
Браво генерале, обличай униформата и дай смели команди - нека нашите ф16 ударят Турция и да ги накажем лошо! Народа е с теб мой генерал!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олеле, стратега от Мировяне вече има свой "двойник" - СТРАТЕГА от БАНКЯ ! Българският народ беднее ли беднее, а нашите хапт'али политически свят ще спасяват ??? Ама какво да се прави, като сме про'сти като народ, няма как да си народим умни политици които да изберем - ГЕН е това няма шега !
9
2
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Гн ББ и Гн военен минитър .... срам ме е от Вас. Не се показвайте по паради и чествания от въстания. .. срам сте.... Ердюкян ако поиска и момчета за еничари май сте готови да дадете. СРАМ СРАМ СРАМ !
8
0
 
17
 
! Отговори
big brother преди 4 години
ГЕРБ е получил щит /sdi/ за да не може да бъдат номиниран Затова не може да се коментира под статията за Фандъкова голяма мъка, отиват си