Борисов свиква Съвета по сигурността заради Сирия

Ще се обсъжда обстановката там и международната сигурност
14 окт 2019 16:37, Анисия Иванова
61
Борисов свиква Съвета по сигурността заради Сирия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде обсъдена обстановката в Северна Сирия и свързаните с нея процеси от регионалната и международна сигурност, пише в съобщението.

Борисов и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов декларираха през изминалата седмица, че държавата е готова за мигновени действия, ако към България се отправи бежански поток.

"България има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев”, каза премиерът Борисов.

А след заканата на Реджеп Ердоган, че ако ЕС го притиска да спре операцията в Сирия, ще пусне бежанците към Европа, Борисов призова Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е до нас.

"Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква сигурност, какви пет лева? Той ако е много сигурен за самия себе си няма да ходи с една дузина гавази.Сигурно е само едно. За 10 г. откакто Б.Б. е на власт 600 000 българи трайно напуснаха родината си. Май е от много сигурност и хубав живот?!!!
6
4
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Абе вие все му чакате края а той все не идва. Капитализма кога ще му идва края че и там голямо чакане стана вече
5
0
 
19
 
! Отговори
Колко му остава? преди 4 години
Като гледам как Тиквата трупа килограми ми се струва, че краят му е много близък. Сигурно суртин взема по една шепа хапчета за сваляне на кръвното, ама и това си има граници.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А па фанукова имала ценности - има Я ! да каже колко имота има ? и колко пари у нас и в чужбина , ама тея цености никой не ги носи в отвъдното , а за народната "любов" може и да и подири Бог сметка
3
0
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Тоя *** няма кво да го коментирам, станал е като Митьо Пищова по размери.Я кажете обаче- защо не може да се коментира под статията за Фандъкова?!?
2
1
 
18
 
! Отговори
.. преди 4 години
По-добре да се консултира с Ердо, как смята да прецака запада, че и нас, отколкото да се събират само да пият кайве на тези съвети.Ясно е, че Ердо си е направил сметката, мисли много ходове напред, не кат наш Боко, да мисли с 2-3 хода назад и да поправя непоправимото... вече сторено.
1
2
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Е и какво ще направим? 3 милиона бежанци ще ни премажат как ще ги спрем?!