Кабинетът приключва с БФС, иска оставката на Михайлов

Новината съобщи министър Кралев в Министерския съвет
Обновена: 15 окт 2019 10:26 | 15 окт 2019 10:15, Красимир Ангелов
222
Кабинетът приключва с БФС, иска оставката на Михайлов
Снимка: Булфото

Правителството преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

Още по темата
"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", заяви Кралев, цитиран от „Фокус“.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък преустановяваме всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС", допълни още Кралев.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Искането не нарушава правилата на УЕФА за пряка намеса в работа на БФС, каза в отговор на въпрос министър Красен Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
26
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Спирайте всякакви строежи на нови стадиони . Българския футбол не заслужава.
179
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 178Аз от БХК не съм, но ти явен привърженик на Каракачанов и Джамбазки, който се прави, че нацистките поздрави и маймунски възгласи са нищо, щото Джени Суши и марсианците... са ви оправдание. Носите определени черти в характера по рождение и колкото по- некадърни и неуспешни сте в живота, толкова по- агресивни ставате към различните.Кой беше махнат от 1 партия или от НС(не помня точно откъде) заради снимки с нацистки жест в концентрационен лагер? От коя партия беше?
178
1
 
37
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
БФС трябва да се закрие. А и профи футбола. За държавата и за хората полза няма. Някои просто печелят здраво. А обществото не спортува, каквато е идеята на спорта, като цяло
177
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перуката и бездарния му син, отдавна трябваше да скъсват всякакви връзки с футбола.
176
0
 
29
 
! Отговори
iii преди 4 години
Преди време Полша беше пред изгонване от ФИФА заради държавна намеса. То наистина по-добре да ни изгонят за десетина години от международни участия - дано се оправим.
175
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е на Това се вика с цената на всичко да останеш на власт! Михайлов ми е неприятен,но не е Борисов човекът който трябва да решава кадровите въпроси в БФС!
174
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилен подход. Де да можехме и гражданите да "приключат финансовите си отношения" с правителството, сиреч да не плащаме данъци, понеже е некадърно. Но гражданинът няма право да не плаща, ако ще и магаре да вържат за премиер.
173
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя"каруцата"се обърна отдавна бе ***'оти-политици,каква оставка искате?Или при Вас всичко приключва със скромна оставка,този герой от 94 г. и на снимката е пиян и имитира мислене,но с какво?!България е затънала цялата в блатото на мизерията,от ши'баните ни политици лъха про'стотия и измама,народа е овца погълнат от чалга,какъв футбол по-различен да се очаква от този който показва действителността ни,та ние си забравихме културата за сметка на магистрали които ремонтираме след пускът им!ЧАЛГАРИЯ
172
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 175Я ми припомни кой бутна ББ 2013-та?А?Имах постове още когато направиха репетецията в Катуница преди изборите тогава. "Бият български деца".Колко пъти го чух? И то се случи. Зам.министъра на земеделието от младежкото БСП при Орешарски размахваше"документи"намерени от агитката в имотите на Цар Киро уличаващи ББ?! Ха-ха!И точно на него ги дали!!!Ихааа!
171
1
 
22
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
До Видял и препатил: Това е най-лесното и безотговорно оправдание - те понеже Хърватска, Сърбия и т.н. да не ги изброявам, са световни "икономически тигри", ама я ги погледни само как играят и къде имат играчи!!!!
170
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 167Да не си от БХК?То и Джени Суши обвини Пулев.Па я видяхме на видеото.И активистка на Митоо й лъсна дупето натопена от малолетен.В Сирия ползваха БОВ.Руснаците били отровили Скрипал.Садам складирал хим.оръжия.Колоездачите на бишия Скай не вземат допинг.Нито сестри Уйлямс.Само руснаците.Във всички бълг.проф.отбори има цветнокожи!По телевизията всеки ден смъртни заплахи от нашите си марсианци.Ако държавата предприеме адекватни мерки срещу тези ***,ще сме им нарушили правата!?
169
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболът е пари и бизнес.Вчера на стадиона, най-нископлатеният играч на Англия получава 30 пъти повече от най-високоплатеният на България.Вие какво сте очаквали?
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахаЗнаем, знаем.Лудогорец много пречи на Литекс и Уефски.
167
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още когато народа номинира Баце за футболист на годината, това беше сигнал, че футболът ни не върви. В БФС се смееха и прегръщаха с Баце. Това е най-правилното решение на този етап, но ако ще ми идват разни герои от 94 или протежета, като Иво Тонев да стои перуката
166
0
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 4 години
Айде махай се перуком пияница недоносче
165
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България има расизъм! Страшно е да си цветнокож (имах гост от Америка и споделя това мнение) и да излезеш на разходка дори по централните улици на София. Били сме толерантни? Моля? Та нали и оплювания Полфрийман затова се намеси да защитава нападнат *** от наши футболни фенове-13-14 души(ама иначе били добри и интелигентни момчета?). И ако това ни е интелигенцията- опростяла, бездуховна, нетолерантна, то какво да говорим за дребния обикновен българин? Дори Съдия говори за пролята българска
164
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна се знае, че агитките са бойни групи на политическите партии и престъпни кръгове от олигарси. Нещата са съвсем ясни.
163
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия ще сезира УЕФА и всички институции за расизъм. Тук обаче тая тема я подминавате лекинко, а това е сериозен проблем в Бг, който се проявява не само към чернокожитe.Не искате да се признава и говори открито за това в Бг. Омаловажавате проблема, затваряте го само сред ултрасите, а той не е ограничен само сред футболните запалянковци. Агитката в черни дрехи, защо е била допусната на стадиона? Нима не е известна на органите?!
162
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До активенЕ, нали същите футболни агитки и "деятели"го махнаха преди години? За няма година още 14милиарда дълг. При него вървим с миши крачки, но вървим. Слага се на всички и поне слага асфалт и плочки. Некачествено, но слага. Онези дори взеха парите за ново осветление на тунела Топли дол и една крушка не смениха! Като загина жената, бяха в първите редици да обвиняват! С кой ще го смениш? И аз не съм доволен! Кажи с кой? Давай!
161
2
 
62
 
! Отговори
Видял и препатил преди 4 години
Няма футбол, щото няма държава. Каквито са здравеопазването и образованието, такъв е и футбола. Защо през 1994-та станахме 4-ти в Света?! Ми щото имаше люпилня от спортни училища още от комунизма, които бълваха кадри. Имахме школи, треньори, традиции, бяхме сила. Дойде демокрацията, всички бизнесмени почнаха да разбират, съсипаха се спортни училища, всичко почнаха да крадат от спортните бази, от имотите. Разбойническа работа. Няма да имаме спорт и успехи в близко и далечно бъдеще.