Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?

Не било добре да използва спорта за политически атаки
Обновена: 16 окт 2019 15:57 | 16 окт 2019 15:57, Камелия Цветанова
162
Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на спорта Красен Кралев отговори на критиките на президента Румен Радев спрямо управляващите заради скандалите в родния футбол като го попита дали подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България.

Още по темата
Според Кралев държавният глава за пореден път проявява своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни.

"Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България? Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента?", задочно попита Кралев.

"Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация?", продължава той.

Кралев посочва още, че използвам възможността да запознае президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва  неподготвен.

"БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос", обяснява Кралев.

Той припомня, че премиерът Бойко Борисов призова президента на БФС да извърши морален акт като си подаде оставка с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света.

"Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не", уточнява министърът на спорта.
След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата.

"Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа", отбелязва още Кралев.

В заключение министърът призовава Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта.

"Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол" посочва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА закон няма тук забраняващ нацистки символи.верно ли бе? *** ти си бил по-пpocт и от *** бе!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На *** му набиха yшанката до кръста :)
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След английското медийно заключение, че българите са расисти, Главния Жълт Зеленчук трябваше да направи изявление, че англичаните са наркомани и алкохолици. Така би било честно. Те извадиха снимки на 20 наши момчета, ние може да им извадим хиляди търкалящи се и повръщащи по тротоари и улици.Обаче Оня няма топки. Никога не е имал. Добре е следващите министър председатели да се проверяват за топки!И...да пуснете младежите. Никого не са наранили! А закон няма тук забраняващ нацистки символи.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно са откраднали парите за футбола и сега искат да унищожат и БФС, както унищожиха и футбола как върви разследването срещу КТБ, Олимпик ДЖЕЙМС КУК КОЙ ЩЕ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЕЦА И ФУТБОЛИСТИТЕ ЛИ ? За резила да не говорим ! Шенген ?
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Винетутова сам ли го измисли или така ти го написаха?
45
8
 
12
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Всички циркове на мача с Англия бяха, за да сготвя Перуката и да туря Прасен Крадлев на негово място.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Уредените най-много да стигнат9 дан с един шамар по милост.ДА СИ ПИЛОТ Е МНОГО ПО-СЛОЖНО.ГЛЕДАЛ СЪМ рАДЕВ НА АВИОШОУ КАКВО ПРАВИ.ЕВАЛА.пОЖАРНИКАРЯ САМО ДА СЕДИ ДО НЕГО ЩЕ НАПЪЛНИ Г.ЩИ И ЩЕ ПО.ВЪРНЕ.
43
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 52,Деса чувствувайки че пак посрамиха резидента ще излезе със много емоционален пост. Лоудинг... ... ... ... ...
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 51,чак пък достоен. Ако ти се вижда достойно постоянно да е наведен в посока Москва тогава...ми ок мен.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко това е предизборен пиар,така че нещата скоро пак ще вървят по старо,но с нови бушони
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадлев да си в днешно време.Даваш *** и ненжни свети и пълниш гуша.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А до вчера бяхте дружки с тази корупция и расизъм...Ей, нагла герберастка наглост, беее
38
6
 
17
 
! Отговори
също анонимен преди 4 години
Какъвто е футболът, такава е и държавата ни-абсолютно точно.Министърът себе си не може да оправи, седнал да оправя спорта-на години, без семейство, вратът му по дебел от главата.Премиерът същата история.
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадлев,ти си омазан в кору п ц и я до шията
36
0
 
10
 
! Отговори
. преди 4 години
Цирк балкански, Перукан не е сам в чалгаризирането на футбола, целия изпълком вън !
35
2
 
10
 
! Отговори
фото ген преди 4 години
Да,ама тая шия не е от туршия.Човек трябва да мисли и за външенвид,щом иска да е публична личност.Със сигурност има пари за една шиелипосукция.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къв е тоя ***, че да черни най-великият вратар който някога сме имали. Боби Михайлов министър на спорта, НПО-тата и *** искат да прилапат и мангизите от БФС и да ни унищожат като държава.
33
4
 
14
 
! Отговори
РВ преди 4 години
До 37За боко пожарникаря ли говориш че ще смачка генерал от ввс? Във винету ли пише как се мачкат генерали?
32
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралев мачка Радев по-лошо и от Караянчева. Бе който и да го хване Радев го прави на две стотинки, представете си Бойко ако го почне.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Азащо БФС съществува все още г-н Крадлевр как хората практикуващи йога, голф, ръгби, могат без някакви съюзи, а футболистите не могат. БФС е една ненужна организация съществуваща под минстерството на спорта за да може при нужда да си бършете *** с БФС и да си запазите топлото местенце за нищото което вършите Оставка г-н Крадлев колко пари източихне от БФС ?