Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?

Не било добре да използва спорта за политически атаки
Обновена: 16 окт 2019 15:57 | 16 окт 2019 15:57, Камелия Цветанова
162
Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на спорта Красен Кралев отговори на критиките на президента Румен Радев спрямо управляващите заради скандалите в родния футбол като го попита дали подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България.

Още по темата
Според Кралев държавният глава за пореден път проявява своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни.

"Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България? Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента?", задочно попита Кралев.

"Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация?", продължава той.

Кралев посочва още, че използвам възможността да запознае президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва  неподготвен.

"БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос", обяснява Кралев.

Той припомня, че премиерът Бойко Борисов призова президента на БФС да извърши морален акт като си подаде оставка с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света.

"Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не", уточнява министърът на спорта.
След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата.

"Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа", отбелязва още Кралев.

В заключение министърът призовава Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта.

"Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол" посочва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
" Тоя Кралев, бил тренирал 10 часа спане по-гръб без помръдване.".......................................А загрявката му била, десет часа ядене, без да става от масата...
29
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
не набутваите ген радев в спорта разтуряите бфс с тези 100 килограмовилапачи които нищо не правят чалга и певачки няма футбол българия
28
1
 
14
 
! Отговори
трибоец преди 4 години
Ядене, пиене, спание.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма такава държава
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБИСТО МИЛИЦИОНЕРИТЕ ИСКАТ БФС ДА ИМ ОРГАНИЗИРА МАЧОВЕТЕ ДА ПОСТАВИ СЪДИИТЕ ДА СЕ СПРАВИ С КОРУПЦИЯТА И ДА ИЗЧИСТИ ТРИБУНИТЕ ОТ РАСИСТИ А ЗА КАКВО СА НИ ТОГАВА ЕДНА КУПЧИНА НИСКИ ДЕБЕЛИ ПЛЕШИВИ МИНИСТРИ И ГЕРБИСТО-МИЛИЦИОНЕРИ САМО ДА ХОДЯТ ОТ КАМЕРА НА КАМЕРА И ДА СИ ПОКАЗВАТ НИСКИТЕ ПЛЕШИВИ КВАДРАТНИ КРАТУНИ
25
6
 
21
 
! Отговори
Х преди 4 години
Расистките прояви и корупцията се разследват от МВР , не от футболния съюз ,за това е прав президента.МВР се задействат обикновено преди избори,арестуват хора за накакви престъпления и след изборите ги освобождават поради не достатъчни доказателства.Сега ще е същото!
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Кралев бил тренирал 10 часа спане по гръб без помръдване!
23
4
 
18
 
! Отговори
Ьащо преди 4 години
Зсщо сега се сети че има корупция ? Точно преди изборите ?? Айде ходи при ансамбъла,нали си гъст с гимнастичките
22
4
 
19
 
! Отговори
Кико преди 4 години
А досега спа ли бе Кралев ??
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото този Крадлев разбира от спорт,толкова двайсетината кресливи пияни *** са "расисти"!Намериха си дъвка за отвличане на вниманието поне за един месец напред!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако няма работещи институции - тогава е по-добре премиера да се намеси. Но докато се чака намесата на премиера - няма да има работещи институции.
19
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо БФС да носи отговорност ? Трибуните са обществено място на обществени места МВР носи отговорност за расизъма ! Не е ли срамно хора със интелект на амеби да стават министри ? БФС не е нито съд, нито прокуратура нито разследващ орган. ПореднотO прехвърляне на отговoрност тоталната безотговрност да се прехвърли върху президенството и БФС НЕКАДЪРНИ СТЕ БЕ АМЕБИ СМОТАНИ.
18
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от военната марионетка на русия и бсп какво друго да се очаква, такъв президент си избрахте, каквито са гласуващите - свръх ниско интелигентни.
17
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Радев що се меси къде не му е работата, само плюе и прави политически атаки.
16
9
 
22
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Президента Радев, ясно каза какво е нередно... Че Прасен не е разбрал , си е негов проблем.
15
16
 
13
 
! Отговори
антибсп преди 4 години
Не, че ги подкрепя. Просто рефлекс "против" на всичко.
14
11
 
27
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Поредната тъпотия.Г-н Радев просто стриктно спазва правилата . Ако г-н Министър Председателят няма право да се меси в тази случай , значи просто -НЯМА.И да не ни се прави на всезнайко.
13
7
 
18
 
! Отговори
ветеринар преди 4 години
Тоя да го изследват за чума. Да не би да разнася.
12
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, Кралев, президента ти казва да не се месите в независими институции, като БФС. Кое не разбра с тази грмадна глава, дето я носиш? Решава ли оставката на Перу кан проблема с расизма? Хайде стига се напъвахте, че се вижда кой е некомпетентен от Луната. Вместо да изпълняваш поръчки и допълнително да вкарваш спор между институциите с подобни изказвания, гледай морала в спорта и възпитанието на младите в държавата.
11
3
 
11
 
! Отговори
до СС преди 4 години
Леки тежести - 50 и 100гр.