Хубаво било, че падна мониторингът на Брюксел, но... пак не сме идеални

Борисов съжали за отделянето ни от Румъния, трябвало да сме заедно
Обновена: 23 окт 2019 12:33 | 23 окт 2019 10:56, Веселина Йорданова
91

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който поздрави министерствата за усърдната работа, след като вчера ЕК обяви доклада по механизма за сътрудничество и проверка за България.
Още по темата
Според него това е добър доклад, но "още не сме идеални и трябва да положим допълнителни усилия". Борисов настоя за ежедневна борба за върховенството на закона, срещу корупцията и контрабандата.

Включително и към Станишев мога да изкажа благодарност, коментира Борисов в началото на правителственото заседание, но изрази съжаление, че политическите опоненти реагирали все едно нещо лошо се е случило.

"Било подарък за правителството. Никъде не казват правителството или Борисов, казват България. Утре ще дойдат да управляват, ще има една държава, която не е под ударите на механизма", изтъкна той.

Според премиера всички държави в Европа ще бъдат наблюдавани за върховенството на закона, свободата на медиите и демокрацията.

Случи се нещо хубаво за България, но дори отделянето ни от Румъния не е хубаво, каза Борисов и допълни, че балканските страни трябва да вървят заедно, за да просперират.

Премиерът призова министрите да подкрепят точка от дневния ред на Министерския съвет, която гласи, че "Български пощи" ще разпространяват и продават печатните издания в страната. Той каза това по повод посещение на "Репортери без граници" у нас.

"Считам, че единственото нещо, което може да направи държавата в тяхна подкрепа и в подкрепа на свободата на словото, е да не оставяме частници да правят разпространение", каза премиерът. Така според него държавата ще гарантира, че "всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
7
 
! Отговори
ЖЕНИ ГЕРБ преди 4 години
МАХНАХА МОНИТОРИНГА ЗАЩОТО ГОСПОДИН БОРИСОВ Е ЧЕСТЕН, ТОЙ НЕ ЛЪЖЕ И НЕ КРАДЕ, ТОЙ ПРЕБОРИ КОРУПЦИЯТА И КОНТРАБНДАТА И СЕГА ОПРАВЯ ФУТБОЛА И ЩЕ СТРОИ МНОГО НАЦИОНАЛНИ СТАДИОНИ НА КОИТО НИЕ НЕГОВИТЕ ДЕЦА ДА СПОРТУВАМЕ И ДА РИТАМЕ ТОПКИ
49
8
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Казал съм!!! *** повече да не коментира хора под нейното ниво - престъпници и турски шпиони!!!
48
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РЕДОВИ БГ ГРАЖДАНИН 54Трольо златен Днесовски, бъди рахат - твоят съдия Лозьо Паньов Чернолебедев редовно ни очерня пред Страсбурга и къде ли още не - твоята копейка не се губи, не че някой ви обръща внимание.Ами ти си лай нечленоразделните смехории - така де, смешка си все пак, ако изобщо някой ти обръща внимание.Постингът ми е за да стимулирам нивото на нивото ти - не че ще прихванеш нещо от "градивната ми братско-комуноидна" критика.
47
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейците видяха, че не могат да оправят герберската *** и си оттеглиха мониторинга, точно както Тръмп изтегли американската армия от Сирия.
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозно управление ЕДИН ББ решава всичко,СРАМ в скапаната държава охранителна фирма ГЕРБ.Като върви всички се покланят на СУЛТАНА,Форума чалгарите тука пишат глупости незнаят къде е намират.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Acho 16Много ме е срам, че такъв про..ак като Анчото има за Родина МОЯТА Родина - какво да го правиш такъв, така и не е прозрял цър..лкото, че оцеляването и еволюцията са резултат не на копейки, а на интелект.
44
1
 
18
 
! Отговори
? преди 4 години
Тоя вече ми омразна да го гледам.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26 НЕкоя си там крушевица е кандидат за началник на всичко, на Българията, например.От месец не ти е припомняла това, ама ти толкова си помниш - с промито комуноидно мозъче няма как да се сетиш, ако не са разните му там Днесове, Дировци и Вестове.Хайде чети си "опорките", не че знаеш много букви, ама пробвай се - все си е копейка, нали?
42
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевадно е че някой от Брюксел поддържа боко и иска той и неговата шайка да ни затрият като народ и да остане само една територия. Иначе тоя мониторинг нямаше да падне при положение ,че България е по-корумпирана и от Румъния
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя минотирнг на никой не пречеше, освен ако някой е немал черни мисли в главата може да му е пречел
40
16
 
7
 
! Отговори
GG преди 4 години
Мачкай комунистите !
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош мониторинг как хубаво стана, че го махнаха лошия мониторинг.
38
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А най-хубаво ще бъде,ако ти паднеш от власт.Дано скоро да дойде 10.ноември 2,че народа да ликува като през '89г.
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон е решил да се отърве от нас, при първите далавери и излитаме като тапи от шампанско.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време беше да го махнат, ЛаураКьовеши е рекла махнете им мониторинга те ще почнат да крадат и аз ще ги гепна за топките.
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхливец !
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днесковци.бг, вижте си хибридния "прочит" - нещо-си-там-БИЛО.Много сте плоски и елементарни - достойни за зле платения си простоватичък трольо.Париците зад вас не ви плащат реномето - вие сте история, както казват хамериканците, умряхте също като Вестите и Дир-а.
33
8
 
7
 
! Отговори
drug(ar?) преди 4 години
До Mr.STARBUCKSа-бе, коя е тая нинова, помни ли я някой ощетолкова лъжи е произвела, че й се е обезличил образа
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е е ръцете на извънземните.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 10 поста - двама респонденти - четвъртият е нормален коментатор на случващото се, а другите 9 са един и същи некадърен трольо с едни и същи "опорки" - е, не вървиш, никой не е толкова ***, колкото теб.Днес.бг, кой и колко ви плаща е ясно, и вие вървите към тотален провал като Дир.бг - НЯМА ви!Не коментирам нивото ви на морал - елементарна порядъчност, професионализъм и миризлива избираемост на постове и редакционна политика. Вие вече СТЕ в категорията на отдавна умрелите Vesti.bg и Dir.bg