Хубаво било, че падна мониторингът на Брюксел, но... пак не сме идеални

Борисов съжали за отделянето ни от Румъния, трябвало да сме заедно
Обновена: 23 окт 2019 12:33 | 23 окт 2019 10:56, Веселина Йорданова
91

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който поздрави министерствата за усърдната работа, след като вчера ЕК обяви доклада по механизма за сътрудничество и проверка за България.
Още по темата
Според него това е добър доклад, но "още не сме идеални и трябва да положим допълнителни усилия". Борисов настоя за ежедневна борба за върховенството на закона, срещу корупцията и контрабандата.

Включително и към Станишев мога да изкажа благодарност, коментира Борисов в началото на правителственото заседание, но изрази съжаление, че политическите опоненти реагирали все едно нещо лошо се е случило.

"Било подарък за правителството. Никъде не казват правителството или Борисов, казват България. Утре ще дойдат да управляват, ще има една държава, която не е под ударите на механизма", изтъкна той.

Според премиера всички държави в Европа ще бъдат наблюдавани за върховенството на закона, свободата на медиите и демокрацията.

Случи се нещо хубаво за България, но дори отделянето ни от Румъния не е хубаво, каза Борисов и допълни, че балканските страни трябва да вървят заедно, за да просперират.

Премиерът призова министрите да подкрепят точка от дневния ред на Министерския съвет, която гласи, че "Български пощи" ще разпространяват и продават печатните издания в страната. Той каза това по повод посещение на "Репортери без граници" у нас.

"Считам, че единственото нещо, което може да направи държавата в тяхна подкрепа и в подкрепа на свободата на словото, е да не оставяме частници да правят разпространение", каза премиерът. Така според него държавата ще гарантира, че "всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи вече можем да крадем. Браво.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34Ако си мислите, че тези комисии се информират от тва което им казва правителството значи сте пълни балами.
28
5
 
5
 
! Отговори
drug(ar?) преди 4 години
До 1 Анонимениска ви се да сте на власт, защото можете по-хубаво да лъжете ли? ;)
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ги лъже,че у нас няма корупция,а те го лъжат,че му свалят мониторинга.По-голям цирк не сте виждали.
26
4
 
7
 
! Отговори
пълна свобода преди 4 години
Държавата може и да загива и бойко нишо не прави ама поне и не проверява много - от доста години данъчни не са идвали. Преди имаше статистика как проверките на кат са намалели на половина за първите 6 години от управлението на дженерала.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 10 поста - двама респонденти - четвъртият е нормален коментатор на случващото се, а другите 9 са един и същи некадърен трольо с едни и същи "опорки" - е, не вървиш, никой не е толкова ***, колкото теб.Днес.бг, кой и колко ви плаща е ясно, и вие вървите към тотален провал като Дир.бг - НЯМА ви!Не коментирам нивото ви на морал - елементарна порядъчност, професионализъм и миризлива избираемост на постове и редакционна политика. Вие вече СТЕ в категорията на отдавна умрелите Vesti.bg и Dir.bg
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова за какво е кандидат, че не съм разбрал, драги гербави ***?
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудно ми е Нинова ще подаде ли оставка другата седмица по това време след разгрома който се очертава да претърпи на предстоящите избори.
22
2
 
18
 
! Отговори
sport преди 4 години
Гледам снимките и тези глуповати душици, наречени министри. Единият е пословичен, Барни ***, дето търсеше бял хакер /като го гледах репортажа, все едно гледах някой от типажите от старите ни български филми/. Другата, милата, ми тя не знае, че има уважителна форма, която е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде ползвана при визити на такова ниво. Онзи с очилцата, не искам и да го коментирам. Той милия всеки път като го видя и изглежда един такъв, да ти е жал за него. Горанката е ясен, малко на Ришельо ми бие.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 год мониторинг и полза няма, време беше да го махнат, скоро и нас ще ни премахнат от ЕС. Хем ще се отърват и от тиражиите.
20
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и да падне ние пак си оставаме цър=вули защото сме такива по генезисцял живот гоним келепира
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов настоя за ежедневна борба за върховенството на закона, срещу корупцията и контрабандата" Не ви ли звучи това като виц!? На мен ми прилича като все едно Хитлер да беше казал:"Настоявам за ежедневната борба за интеграцията на евреите и комунистите" Да чуеш от бг политик че иска да се бори с корупцията, е наистина комично. Те са лицето на корупцията. Парламента е ядрото. Децата ще се смеят на такива коментари вече. Банално и изтъркано. Мафията казва" Борете мафията"
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората разбраха че със НАС на глава няма да излязат и само се хабят със тоз мониторинг, скоро ще ни изритат от ЕС.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има конкуренция на още по омразни същества от него.Какво да се направи- философия на компромиса и учениците следват своите учители и водачи.
16
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България върви така добре, защото комунистите не са били на власт повече от 10 години. И хубавото е, че хем държавата върви право напред към Европа, хем комунистите малко по малко изчезват... ако ГЕРБ управлява още 10 години ще си станем истинска европейска държава, колкото и да им е мъчно на крадливата коалиция бсп дпс!
15
8
 
26
 
! Отговори
Acho преди 4 години
Срам ме е,че такъв *** управлява Родината ми!Още по_тъжно е,че и Европа я управляват същите като него.
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай бе,бокич.Нито е паднал,нито ще падне,а ще бъде заменен с по-драстичен,т.е.глоби и спиране на еврофондове,а не писма,констатации и препоръки.Нещо пак не си разбрал май,или по стар навик се опитваш да ни преметнеш.
13
5
 
18
 
! Отговори
някой преди 4 години
Бе как да не сте идеални бе, не бъди толкова скромен, Бойко!Идеални сте, даже повече от идеални!Я виж каква идеална усмивка си направил на снимката - ухилен като варена тиквa!!!
12
13
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
До Анонимен 2Какво казваш .... ОСТТАВКА ааа ??Нинова е по ОСТАВКИТЕ,и след няколко дена .... аааа не я давам .Ада видим, след тези избори,ще има ли давам оставка , не искам си я пак :)
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разсъждения на ниво дете в четвърти клас. При това не от умните.