Финансист: Държавата да съчетае интересите на тема болнични

Страната ни е най-бедна в Европа, няма реформи, смята Муравей Радев
Обновена: 15 ное 2019 22:07 | 15 ное 2019 22:06, Анисия Иванова
20

Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на НС. Залага се на няколко приоритета – доходи, образование, здравеопазване, социална политика и отбрана.

В него е заложено 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор. Седната заплата през идната година щяла да скочи до 1300-1400 лева. 

"Доживях да видя балансиран бюджета, което означава - колкото изкараш, толкова да похарчиш", каза за "Денят ON AIR" бившият финансов министър Муравей Радев.

"Стига с това харчене, категорично съм против това", допълни той.
По думите му основен приоритет трябва да е повишаването на доходите, в бюджетната сфера липсвали сериозни структурни реформи.

"Ако това не се направи, нашите пари ще "потъват в пясъци" и ще си останем бедни. Ако чакаме някой спасител, има да си чакаме... Цял живот ще си останем последни в Европа", обясни Радев.

Според него страната ни остава най-бедната в Европа, защото липсват реформи.

"По темата с неизплащането на първия ден от болничните най-доброто е, че се повдигна разговорът на обществено равнище. Ние обичаме да мамим държавата, останах учуден от предложението. Държавата трябва да намери начин да съчетае интересите на всички три страни по спора", допълни събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
степан преди 4 години
Господин финансист изразявайте се правилно ,това бяха нашите пари до 89г. сега вече са вашите пари ,нашите потънаха като Титаник само където него го откриха а нашите пари са безследно изчезнали защото и вие и Костов имате не лечима амнезия.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрадция - крадене от народа. Пропуснали сме една буква "Д" в Прехода и Демокрадцията.Грешка в превода.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думата "реформи", за муравеите, означава, прогонване на хората и парите да се дават не на работниците, а на олигархията и обръчите от фирми.Парите трябва да се дават на фирмите чрез потребление и да има конкуренция между фирмите.Муравеите дават пари на фирмите и те си купуват коли и яхти, издържат милионерските си семейства и не дават нищо на работниците.Муравеите приемат реформата като ликвидиране на предприятия.Муравеите действат по сталинистки: "Няма предприятие, няма проблем!"
13
2
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
смени си колекторите.
12
1
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Болничния да се изплаща изцяло от Държавата! Нали за това работници и работодатели плащат осигуровки!!! И държавата да си върши работата и да хваща лекарите които издават фалшиви болнични, да им отнема правата да практикуват до живот и да се приключва!!! Какви са тия глупости 1 ден без пари или 3 дена за сметка на работодателя които не прибира данъци за разлика от държавата??? До кога бюджета ще реже само тия които го пълнят? Още колко години ще изкараме така?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изказа се министърът, който след единствения си мандат стана крупен бизнесмен и се оттегли от политиката.Не, че подкрепям решението на тотално криминалното настоящо правитвлство.Вместо да се борят със здравната система и фалшивите болнични, те тотално ги отнеха от работниците. Типично герберако решение.Хайде на следващите избори..пак за герб..или на спа уикенди.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешеФТ е радост!
9
0
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
Икономиката ни не расте но старее :))) До сега емигрантите вдигаха потреблението ,но с тая криза и те няма да могат да помогнат .А Муравей явно не е работил през живота си и не знае значението на думата чорбаджия . Не можеш да му казваш на колко да те осигурява .Той си решава .Ако искаш да те осигури на тва дето си го договорил чисто да вземаш просто ще трябва да си търсиш друга работа щото няма държава .Ако иска може и да те разболее .Няма контрол над това ;) Има феодализъм
8
3
 
16
 
! Отговори
collector преди 4 години
коя държава след вас не остана държава другарю муравей съсипахте всичко и сега акъл ръсите
7
1
 
13
 
! Отговори
Принцип преди 4 години
Отказваме да боледуваме и това си е наше законно право. Всеки път. когато се разболеем това е вина на държавата, мога да си седя в къщи край печката например и няма да настина, ама трябва да работя за да строя магистрали и ГРОБ да ме крадат от магистралите и труда ми, защото принципно трябва да се краде. Зaтfва всеки път, кoгато се разболеем заради държавата, държавата трябва да ни обезщети 20 минимални заплати.
6
1
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
И финансистите и т.нр. "държава" ДГД!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако демокрация означава власт на народа защo се премахна НРБ и стана само РБ ако през комунизма всички задължително бяха комунисти целият народ ? Това точно е истинската демокрация власт на целия еднопартиен народ. 89 год настъпи политиката на комунизъма и нагаждачеството.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв финансист е Мургавей? Учил и възхвалявал соц. икономиката и сега ще ни говори за пазарна икономика? Колкото завряния ни зет, толкова и този е финансист
3
3
 
7
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Народа на БГ е наказан заради изтребването и предателството към Богомилите. Богомилството е било истинското учение, толкова силно и въздействащо, че е можело да събори властта на всички църкви и религии. Българският народ трябва да спре да се кланя на Мамона /парите/ и да потърси духовните неща. Нестинарство, Богомилство това са неща достъпни само за българите, затова българите са богоизбраният народ, но са постъпили като Юди с Богомилите и Бог се е отвърнал от нас с погнуса.
2
1
 
14
 
! Отговори
Неразбраните неща преди 4 години
Демокрация означава власт на народа, а не на партиите. Cпасение ще дойде, когато хората престанат да чакат спасители и вземат нещата в свои ръце. Народа на Чили и Румъния взеха нещата в свои ръце и нещата потръгнаха така и тук ще има нов народен съд и ще дойде демокрацията с пълната си строгост.
1
1
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Всички богаташи само бля-бля-бля - а бедните по- бедни, богатите все по- богати. Демо-крадация. Дайте дължимото добро заплащане на работника и не го баламосвайте от сутрин до вечер...