Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена

Той обясни мотивите за своя законопроект
24 яну 2020 09:10, Александър Попов
122
Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена
Снимка: БГНЕС
Вчера Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене законопроекта на Симеонов за промени в Закона за хазарта, след като те изненадващо влязоха като извънредна точка от заседанието. Предложението беше прието с 11 гласа "За" от депутати от редиците на ГЕРБ и Обединени патриоти, а шестима се въздържаха, като реално нямаше дебат по темата.
 
"Винаги, като се появи някаква тема в обществено-политическия живот и започват някакви конспиративни теории. В средата на 2018 г. внесох аналогичен проект за промени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата, и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта", заяви Валери Симеонов пред Нова тв.
Още по темата
По думите му той изчаквал удобния момент за този законопроект и информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 210 млн. лв. била дошла в точния момент. Той е категоричен, че е изключено да се появи трети играч.
 
Според него Комисията по хазарта е била купена. 
 
"Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления. Със сега действащия закон, например, е забранено да има хазартни зали и всякакви други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от училища и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено нарочно, защото там има деца и младежи", смята Симеонов.
 
"Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. Те са прехвърлили дейността на дистрибутори, които не следят за възрастта. И деца си купуват талончета. Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната твърдата позиция и ясната подкрепата на ГЕРБ и на министър-председателя за моя законопроект. Това означава, че чадър няма. Може би просто аз съм този, които е отворил похлупака на гърнето", категоричен бе Валери Симеонов.
 
Той коментира, че Световната здравна организация определя хазарта като болест. И добави, че няма как да бъде забранен, защото би означавало "да се отвори вратата на залаганията на черно".
 
От частните лотарийни компании вчера заявиха в официална позиция, че са изплатили всички дължими данъци и такси и спазват Закона за хазарта. Те посочиха, че сега действащият закон е изменен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 г. Промяната е аргументирана от Министерството на финансите с "необходимостта от избягване на възможности за отклонения на данъчно облагане".
 
В нея се изтъква още, че "противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За колекциите.Ми кой предлага национални археологически ценности на търг в чужбина,Хм?Я да се разследва и този случай.Защо се мълчи по него.
81
11
 
37
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
На всичко отгоре Черепа е и голям иманяр /колекционер/. Да му вземат не само лотарията, ами и колекциите. Левски да ходят във В група, където им е мястото - фалирали от всякъде.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много са аферите в БГ-тотоИ всички с един адресЗа канцерогенния *** от Италия,пак има виновни,но и това ще се прекрие.Кой посреща Берлускони като брат в БГ-тото.И там се размърда на *** и тука замириса на корупция.Жалкото е,че гражданите на БГ-тото са толкова заспали че се налага отвън някой да им чисти авгиевите обори.Много се размърдя,че чак и в Европа се размърдаха.Ха дано ама надали ще се случи нещо повече от геролтията,която от време на време се превръща в саморазправа межу олигарси.
79
6
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Митивите му произтичат от комунистическият му произход ! Той е племеник на комуниста акад.Ангел Балевски-пръв приятел на Тодор Живков и шеф на БАН !!!
78
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВИКАТЕ,Ч Е ЩЕ ИЗКАРАТЕ МАНДАТА, АМА И ЗИМАТА Е ПОД ВЪПРОС....като ви обърнат полицаите носовете с дупките нагоре да събират дъждовна вода ще си промениш мнението. Прекалено много ви търпят. Събрали се двайсе малоyмника и цялата държава трябва да се съобразява с тях. Само бой ви оправя.
77
1
 
24
 
! Отговори
мери преди 4 години
А комисията за Апртамент гейт не беше ли купена ,но там всичко се замете сега се сетиха за купени комисии който те си избират сами аМАН ОТ ТАРИКАТЛЪЦИТЕ ИМ ДА СЕ МАХАТ ВСИЧКИ ,ЧЕ ТАКА СА СЕ ОМОТАЛИ В ВСИЧКИ СФЕРИ ,ЧЕ КУЧЕ ВЛАЧЕ ДИРЯ НЯМА И НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОНАСЯТ А ЗАЕДНО КРАДЪТ КАТО ЗАМАЕНИ
76
1
 
23
 
! Отговори
НЕ Е ИСТИНА преди 4 години
"Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления".А защо вие като част от управлението сте допуснали да се шири тази корупция?Не е нормално в уж европейска,демократична държава вице-премиер да говори за корупция в държавна комисия без доказателства и без да е направил всичко необходимо това да не се случва.Симеонов не е редови гражданин, който може да изрече тези думи в компания.Щом той от своето място е мълчал,ясно е какво е управлението-и то КОРУМПИРАНО.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То че е удобен момента за забрана е вярно.Но дали е възможно и то точно в БГ-тото.Всички екранни,хартиени,и електронни медии живеят от нея.Така,че се съмнявам,защото ще трябва да се забрани и рекламата на стоки,услуги и лекарства,което ще е и най-добре.Но едва ли.
74
1
 
29
 
! Отговори
таксиметаржия преди 4 години
Крайно време беше да разкарат скапаните билети за ***. Народът е *** и си дава парите за глупости.
73
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах сега кое не е вярно . Комисията по хазарта не е корумпирана ? Божков не печели милиони , а може би и над милиард на база тази корупция ? Мисля , че приходите му не са само от хазарта , а и от подарени поръчки в строителството на пътища .
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Удобен момент като се ремонтира закона, да се забранят и рекламите във всякаква форма - телевизия, радио, билбордове. Без значение кой е собственикът на хазартните игри, в много от белите държави по света категорично е забранено да се рекламира хазарт!
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ни е интересно да разберем коЙ има сметки в офшорките в Малта и кой управлява българския дълг.Недоказани "миpизливи" опорки.Настоявам да сезираш прокуратурата, внасяйки "наличните доказателства. Другото са "димки" за обикновените хора.
70
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат' Бойко подпука едрите риби ! Преди време някой вярвал ли е, че могат да бъдат осъдени Арабаджиеви, Стайкови, Баневи, а сега идва редът и на Божков? Причините за това може да са точно 2:1. Гореописаните са спрели да си плащат "наема", който ББ непрекъснато увеличава. 2. Натискът от Европа става все по - силен, явно има ултиматум от Европа и САЩ да "редуцираме" броя на олигарсите.
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то наркотиците са по-голям бич за народа ни отколкото лотариите.Не мога да се съглася. Наркотици е имало винаги, даже в късния соц, но именно талончетата тотално оглупиха населението. Наркотици взима далеч не всеки, но талончета - почти всеки. И то редовно.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ни е интересно да разберем коЙ има сметки в офшорките в Малта и кой управлява българския дълг.Но това ще засегне и цяла Европа .Затова и ще се национализират лотариите за да се прекрие голямата далавера с участието и на държавата и на хора отвън.Ми то наркотиците са по-голям бич за народа ни отколкото лотариите.Кога ще ги национализират и тях?Перачиите на пари са много хитри но не чак толкова,че да ни излъжат отново.Оставка и съд.Това е решението.Иначе положението става непредвидимо.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значени има правителството бе? Все в тая *** е продажен и корумпиран и тоя Божков ги купува независимо от това на кой е правителството.
66
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре ще е цялото правителство да подаде оставка за да може и прокуратурата да си свърши работата.Сега се е снишила по ниско от тревата на футболно игрище.Цялото кипене на афера с игрите на късмета тръгна от Малта,след като бе застреляна една журналистка бръкнала в дълбините на мръсотията.Нали си спомняте как бе посрещана една делегация от Малта с почести и едва ли не като богове от днешните управляващи.След като малтийците гътнаха корумпираното си правителството се размърдя и у нас.
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерката не прави нищо за доброто на народа,а само в негова полза.Гръмките думи са за замазване на очите на слепите избиратели.
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като досега е бил разрешен за частни препдриемачи, защо лицензи са получили само 2 частни фирми, и 2-те собственост на Божков? Други кандидати не е ли имало?
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закона е добър и няма нищо общо с пфк Левски, просто черепа манипулира фенската маса , понеже са прости и заблудени фенове които за 20лв ни изложиха срещу Англия