Близнашки за положението Радев - Гешев: Нещата станаха неудържими!

Тепърва ще се разбере дали записите ще бъдат оспорени
Обновена: 28 яну 2020 22:29 | 28 яну 2020 22:21, Петя Славова
266

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

"Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки  пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
14
 
1
 
! Отговори
да или да преди 4 години
Понеже ще става дума за гласа на Радев от записа. Просто е - всеки човек има свой тембър и други характеристики на гласа. Сравняват се гласът от записа и гласът на Радев от която и да е президентска реч. Но като слушам тембъра от записа и характерните съпътскващи речта звуци, Радев е. Примерно, междуметията - абсолютно характерни са за изказа на Радев.
105
15
 
4
 
! Отговори
логика преди 4 години
1. На какво основание да сде оспорва записът? Ная основание, че някой се е престорил на Румен Радев и е говорил с Румен Радевия глас? 2. Дали ще се стигне до импийчмънт, или не, какво от това? Този запис удари Радев по пи ш ката, и то публично. В деня на отчета на работата му. 3. Знаех си аз, че Деса ще докара Радев до тоя хал. Но Радев сам си е виновен. Мисли не с тази глава, с която трябва.
104
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десилвава Радева е била назначена за пиарка на ВВС през 2011 г., а са се оженили с Румен Радев чак на 12 август 2016. Така че като е назначавана няма никакъв конфликт на интереси. КПКОНПИ няма никакво законно основание да се занимава с тази история със задна дата и очевидно в случая е изпълнявал политическа поръчка да се търси компромат срещу президента и то по изключително дребен случай. В българската администрация две трети от чиновниците са назначени с връзки.
103
0
 
20
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
герб са мафия
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 165 Умньо, а защо жълтите жилетки и синдикатите не чакат избори, а всяка седмица правят улични демонстрации. Народът има право да протестира
101
0
 
1
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До Анонимен
100
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Дошло е време за въстание ... ""...............тука някой другари говорят за 'преврати', 'въстания' ... вие само така ли вземате властта бе другари ?Нещо за избори да сте чували ?тука опасявам се дори товарищ путин не може да ви помогне ... вие очевидно чакате червената армия за пореден път ... съветското посолство жужи като кошер, но засега червената армия не се вижда.
99
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че има ли комунист,който да не е корумпиран? Чипът им е монтиран още от соца.Внушено им е,че са недосегаеми,да ползват привилегии,да са ръководни фактори,правораздавателните органи да са им подчинени!
98
2
 
32
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Подслушват, записват и така се опитват да държат хората на каишка. Записвали го преди сто години, сега вадят записа. Ако е имало нещо нередно, да бяха взели мерки навреме. Странно е, че ГЕРБ са послушвали висши военни. Излиза, че ГЕРБ подслушват всеки, който не е с тях.
97
3
 
26
 
! Отговори
Възраждане преди 4 години
Дошло е време за въстание и за нова България иначе сме свършили. Това е последният влак за българският народ и страната. Заспалият българин да се събужда.
96
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно Ли*знашки ли ще ни говори за морал?
95
2
 
16
 
! Отговори
XXL преди 4 години
Гробарска *** си ***,да ти се ...... на мутренската физиономия.
94
1
 
28
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Правителството все повече затъва в собствената си тиня,като тия жалки компромати срещу президента единствено доказват пълното двуличие и гнусота в действията на ББ & КО. Тръгнал Гешо за гъби. За него стотиците схеми за източване на България от ГЕРБ не са на дневен ред, а важното явно е как да се хвърли кал върху Радев. Ясно е, че на този Гешев - бясното куче на ББ не може да се разчита за 5 ст работа да свърши.
93
1
 
18
 
! Отговори
Тодор Михайлов преди 4 години
Братя Българи , време е да се изправим !
92
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не стане утре обратното и да падне Бойко !
91
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Независимо дали ви харесва Радев или не, помислете за едно нещо - България в момента е в екокатастрофа. Водата, ***, въздуха, отравянето на Марица, това са изключително сериозни проблеми. Проблеми, заради които тепърва ще се разболяват и умират хора. Вместо правителството да поеме отговорност за случващото се, те ни хвърлят пясък в очите с някакъв абсолютно незнаителен и безмислен скандал с Деса Поетеса. Вместо да говорим за важните неща, сега ще се занимаваме с това как е назначена Деса!!!
90
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за да е ясно, всеки шеф може да бъде обявен във фаворитизъм или в не спазване на процедурите. Това не значи, че задължително става въпрос за престъпление, нито дори за неетична постъпка. Понякога просто искаш да наемеш някого, защото ти трябва и това трябва да стане бързо. Нямам представа какво е правил Радев, но да клатят президентът заради такава глупост е абсурд. Ако поддаде на натиска, значи не заслужава гласа ми изобщо. Нямат право да подслушват и изнудват всеки! Кои са те изобщо???
89
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тия глупости? Радев е избран с повече гласове от последните 2 или 3 правителства на ББ и с около 200 000 пъти повече гласове от Гешев! Защо ще подава оставка? Защото в някакъв разговор изпълнен с недомлъвки става въпрос за някакъв договор на жена му? И дори да имат и по-ясен разговор, в който се казват в прав текст някакви неща - това е абсолютно изнудване. Защо е подслушван, защо ни занимават с тия тъпотии, когато в България има екокатастрофа отвсякъде?!
88
23
 
6
 
! Отговори
Мен до 145 преди 4 години
Не си прав за Близнашки. Много читав човек е, дори скочи на комунистите, макар и той да беше такъв. Абсолютен професионалист в областта на конст. право, един от малкото. Съди по човека не от думите му, а от делата.
87
1
 
16
 
! Отговори
Анонимение преди 4 години
Какъв е тоя Смешев?! Да си интриганства в махалата. Достойните хора се познават.