Близнашки за положението Радев - Гешев: Нещата станаха неудържими!

Тепърва ще се разбере дали записите ще бъдат оспорени
Обновена: 28 яну 2020 22:29 | 28 яну 2020 22:21, Петя Славова
266

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

"Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки  пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЪЖ М..ХЪ- БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ШАЙКА СЕ ПРЕВЪРНА В БЛАТО....А КЪДЕ БИЛА ШАЙКАТА...
125
3
 
9
 
! Отговори
до 194 преди 4 години
Прекрасно. Президентът и Деса по онова време не са имали отношения. Тогава защо началникът на ВВС пита Радев за жилището на Деса? Радев какво общо има? Добре, мога да повярвам, че Деса има това жилище, но не от Радев. От кого тогава? Кой и на какво основание и е дал жилище? Кой го е плащал? Деса е назначена във ВВС. Специалист ли е била? На какво основание е назначена?
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЪЖ- М-ХЪ...УНИКАЛЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ГЕНЕРАЛИ....ВИЖ КЪДЕ БИЛЕ СКРИТИ ТИКВИТЕ...А НЕЩО СЕ ГОВОРЕШЕ ЗА БЛАТО...
123
4
 
8
 
! Отговори
да размотаем комисия преди 4 години
Не ви ли направи впечатление - шефът на ВВС пита Радев какво да отговмори на антикорупционната комисия! Като планира да я мотае, докато може! Към онзи момент какъв е бил Радев спряма шефа на ВВС? Шефът на ВВС да не е бил лукова глава, че пита другиго какво да отговори на държаввна инстанция? И то, пита засегнатата страна, което го прави съучастник!
122
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента е трябвало да го разследват преди 10 години, сега всичко е една голяма измислица. Едно че е минала давност, второ че се доказа че при назначението не са имали отношения и няма конфликт на интереси.
121
6
 
6
 
! Отговори
ччт преди 4 години
Ооох, чичковите червенотиквеничета! Приепомнят стари случки със стари образи. За да отклонят вниманието от Радев, който в момента е насред калта. Ако желаете да си останете в безизходица, стойъте си и не се оплаквайте. А ако не желаете, започнете от нещо, в случая, от Радев и любовницата му, която в момента му е жена, но не и към момента на записа.
120
16
 
3
 
! Отговори
до Мишо преди 4 години
Кажи ми, Мишо, защо да си ходи Бойко заради любовницата на президента? Бойко ли ви избра корумпиран президент?
119
15
 
7
 
! Отговори
защо преди 4 години
А аз питам - на какво основание Деса е назначена за пиар на ВВС, имала ли е към онзи момент образомвание за пиар /идвайки от шоуто на Слави/, дадено ли и е жилище и кой е плащал това жилище? Защо президентът е недосегаем за антикорупционната комисия?
118
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прослушах прословутите СРС-та. В тях не намирам нищо, което да обвинява президента. Очевидно е ,че и командващият ВВС е наясно, че КПКОНПИ търси под вола теле. Сега да видим колко са законни и какви са основанията да се подслушват командващия ВВС и самия президент. Това е суперскандално. Така всеки гражданин е затсрашен, че копоите душат в личния му живит. Това е потъпкване на демокрацията, това е долно и гнусно. На копоите с големи уши и на Гешев трябва да се потърси сметка.
117
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджийската *** Близнаков, пак се изока. Неговият началник ББ заради ежедневните си гафове отдавна да е извън политиката, но за него няма морал и това го приема за нормално.
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бареков: "Призовавам Славчо Христов да отиде в прокуратурата и да разкаже как Бойко Борисов и Цветелина Бориславова му изтръгнаха банката. Те и структури на СИК, внедрени в МВР, превземат Сибанк през 2001 г. само за един ден и една нощ. Бориславова призна, че е продала Сибанк за 390 млн евро"
115
9
 
4
 
! Отговори
Кисьов преди 4 години
Оставка!
114
21
 
5
 
! Отговори
Стоедин преди 4 години
Добро утро! Като гледам троловете вече са закусили и пили кафе. Да видим каква е тактиката за днес. Дали няма да е хвърляне на прах в очите? Вероятно ще е гарнирано с атака срещу Борисов. Техния човек обаче се издъни, толкоз си може.... сега на бас, че през следващите 2 минути този коментар ще има 7 минуса...
113
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветелина Бориславова навлиза активно в бизнеса през 1992 г., когато с Бойко Борисов стават съсобственици на фирма ИПОН-2 ООД. Участва в много фирми. На 27 март 1997 г. неизвестни лица взривяват джипа на Бориславова. На 1 септември 2001 г. Бойко Борисов ствава главен секретар на МВР, на 18 октомври с.г. Бориславова става член на надзорния съвет на Сибанк, измествайки оттам човека на Костов - Славчо Христов и овладявайки контролпия пакет акции на банката.
112
28
 
4
 
! Отговори
защо да не преди 4 години
Какво стрядскащо има в това - да потърсим сметка от президента? Радев така ли дава личен пример? Значи, можеше да се обсъждяат къщи за гости и тераси, а не може да се обсъжда откъде Деса се е сдобила с работа във ВВС и жилище, бидейки по онова време любовница на Радев? Защо да не?
111
24
 
4
 
! Отговори
въпроси преди 4 години
И аз също питам - дадено ли е било жилище на Деса и кой го е плащал? С какво образование и с какви качества Деса е била назначена за пиар на ВВС? Човешки ресурси на ВВС да ни отговорят. И шефът на ВВС да ни каже - той ли е дал жилище на Деса?
110
0
 
35
 
! Отговори
За един прЕател пита преди 4 години
Има една поговорка "който нож вади, от нож умира". Гешев как върви делото за КТБ и ДП, ДП1? Кога ще осъдиш виновните за кризата с водата в Перник и Италианския бокл,,ук? Какво стана с виновните за некачествения асфалт край Своге, причинил смъртта на 19 души? Какво стана .... има ли смисъл да продължавам? С Деса ли се захванахте ??
109
19
 
3
 
! Отговори
до Паисий преди 4 години
Паисие, ама той Радев не е шуробаджанак. Той е пао тънката част и затова си пати. Разбирай, че, съдейки по записа, Радев е осигурил жилище и работа-заплата за Деса. Това, дето на Деса баща и не е сторил за нея! Станало е през кревата.
108
31
 
4
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Нещо се притесни Президента Радев от назначената проверка!А уж е борец за справедливост и противник на шуробаджанащината!Май, че крадеза вика дръжте крадеца
107
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Умньо Близашки много му се ще президента да подаде оставка, та той да си намести тлъстото дъ на някой висок пост в държавата. Като го гледам как му е увиснала гушата като на гладен пеликан има да се гуши, да се гуши, да се гуши. Долу мръсните ръце от президента! Оставка на Гешев и шайката!