Горанов: Само при курс 1, 95583 ще влезем в еврозоната

Ако някоя страна поиска промяна, ще напуснем веднага, обеща министърът
Обновена: 30 яну 2020 12:13 | 30 яну 2020 12:12, Камелия Цветанова
89
Горанов: Само при курс 1, 95583 ще влезем в еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

С решение на парламента ще бъде даден мандат на преговарящите за влизането на България в чакалнята на еврозоната, да не променят настоящия курс на лева.

Още по темата

„Проектът на решение гарантира, че българските власти няма да се отклонят по никакъв начин от фиксирания курс“, обясни финансовият министър Владислав Горанов след срещи с всички парламентарни групи.

Решението е подкрепено от всички политически сили в НС с изключение на БСП.

Горанов допълни, че в него ще бъде записано още, че ако някоя страна от ЕС поиска курсът да бъде променен, България ще се оттегли от механизма ERM II.

Според управителя на БНБ Димитър Радев има пълна политическа подкрепа, че България ще влезе в чакалнята, а след това и в еврозоната при курса, който имаме към момента - 1, 95583.

„Решението, което ще бъде прието, дава всички политически гаранции, че който и да представлява България, този курс няма да се променя“, допълни той.

По повод на проверките на частите хазартни оператори, Горанов припомни, че АДФИ е констатирала огромни по размер дължими и невнесени такси.

Според него е много вероятно агенцията да издаде акт за установяване на публични държавни вземания и да тръгне производство за дължими и невнесени такси от частните оператори.

„В момента текат и данъчни ревизии на тези дружества, които са възложени от прокуратурата“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало Сеяндура а като приемете еврото на колко ше продват хляба на 1 евро ли, щото нали не си мислиш че сеяндурските търговци ше го продват на 70 евро цента. Такъв дебел ше го лапне племето че халките ше им цъфнат като майски рози. Всички цени ще се закръглят в евро обаче заплатите ще си останат същите. Нали не си мислите че мутрите, ще ви плащат вместо 1000 лв 1000 евро. Питайте Латвия да видите какъв дебел го лап, наха.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще не трябва сега да се кандидатства за евро! Еврото и европейските икономики не са се откъснали от САЩ. Доказа го на практика излизането на САЩ от споразумението с Иран. Финансите на големите европейски фирми са зависими от благоволението на американските финансови институции, оттам и държавите. Докато не се изгради механизъм за разплащане, който да не минава през амер. фин. ист., няма смисъл.
10
3
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ БГ БИЗНЕС ЗАЩО НЕ СЕ ИЗКАЗВА ПО ТЕМАТА -КЪДЕ Е КИРО ГЕЛА И СЕКРЕТАРКАТА МУ ВАСИЛ ВЕЛЕВ- НЕ РАЗБИРАТ ЛИ ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ИМ РОБИ ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ??!!!!!!!!!
9
14
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Идеята на ЕВРОПЕЙСКИТЕ АКУЛИ Е- влизане на Бг с курс 1 евро =3 лв и така заплатите на хората вместо 700лв чисто равно на 350 евро- ще станат 230 евро -Но храните са все внос- какво ще стане ? тяхната цена няма да се вдигне -Но ще бъде непоносима -Това ще е последният ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАБИТ ПИРОН В КОВЧЕГА НАРЕЧЕН БГ- После ще има още една вълна на масова емиграция от 500 000 човека -И с Бг е СВЪРШЕНО! МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ГЕРБ ДА ОТСТОЯТ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ- ДОСЕГА ЗА 11 Г ГЕРБ САМО НИ ПРОДАВАТ НА ВСИЧКИ
8
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая държава само хейтъри ли има бе. Чудо на чудесата. Някои са родени само да хейтват. Това е болестно състояние.
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това първо трябв ада отговори защо е внесъл закона, който позволява хазартните босове да плащат много по-малко данъци, а великия главен прокурор пък трябва да обясни защо все още Горанов не е в ареста. Нали нямало двоен аршин? След като прибира хора от комисията по хазарта, защо не закача този умник, който освен вносител на закона е и шеф на НАП и много добре е бил наясно кой какви данъци плаща
6
16
 
13
 
! Отговори
Долу режима! преди 4 години
Живея сам, но ставам аз тази сутрин и гледам в гащите ми, между краката ми едно голямо, прясно, топло ла*но! БОЙКООО! ПАК СИ БИЛ ТИ, ТИКВО! Както и да е, изтръсках го през крачола в купчината с другите ла*на, които Тиквун ми оставя всяка нощ и отидох до хладилника да хапна нещо, че страшно гладно време - отварям, кюфтетата ми ги няма! Бяха 9, сега са 7! БОЙКО И ЦЕЦО СА БИЛИ! ТЕ СА ГИ ОТКРАДНАЛИ ПРЕЗ НОЩТА! МАФИОТИ! ОСТАВКА!Е как да продължавам да живея в България при тая мафия, кажете ми?!
5
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов силно ме притеснява, няма капацитет за тази позиция, а още по-малко за решението за еврозоната, при дадената ситуация в самата еврозона. Нивото на дълговете, икономиките на Испания, Португалия, Гърция, Ирландия, пък и вероятността северните страни да решат да минат към модел на северно и южно евро при следваща криза....
4
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност ще бъдем излъгани. Това е правило при ГЕРБ.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще напуснем веднага ? начи толкова дълбоко са бръкнали там където не трябва че и да искате не мож го изкара .
2
30
 
16
 
! Отговори
Марко преди 4 години
БСП-то ако бяха на власт, курса щеше да е 1 евро=3 лева. Само те са гласували против сегашният фиксиран курс, да е'ва и предателите!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Вчера си обърнах всичко в евро, правете каквото искате сега