Плевнелиев доволен: Президент, олигарх... прокуратурата работи на високи обороти

За него въпросът е ще стигне ли до всички нарушили закона
590
Плевнелиев доволен: Президент, олигарх... прокуратурата работи на високи обороти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокуратурата работи на високи обороти и показва, че никой не е имунизиран от разследване, смята Росен Плевнелиев, президентът на България в периода 2012-2017 година.  

"Дълги години обвинявахме прокуратурата, че не е ефективна, че не е активна. Сега виждаме, че се работи на високи обороти. В продължение на десетилетия очаквахме прокуратурата да стигне до високите нива, до най-богатите българи, до олигарсите. Това започва да се случва, това е добро намерение", каза той пред Нова тв.

Още по темата

Коментарът му е по повод искането на главния прокурор Иван Гешев КС да тълкува частта от Конституция, която се отнася до имунитета на президента. Гешев обясни, че това е заради информация за опит за саботиране на проверка на КПКОНПИ от страна на Румен Радев от времето, когато той оглавяваше ВВС.

През миналата седмица след акция в "Нове холдинг“ за издирване беше обявен собственикът на фирмата Васил Божков. Той се намира ОАЕ, като според властите вече е задържан.

Плевнелиев смята, че въпросът сега е дали прокуратурата  ще стигне до всички, които не спазват закона
Според него, след като прокуратурата може да стигне до президента, когато има съмнение, че е нарушил закона, както и до най-богатия мъж в страната, когато има съмнение, че е нарушил закона, това е добре, защото ясно сочи, че никой вече не е имунизиран.

"Работи се на високи обороти, дадена е заявка за действие на всички възможни фронтове. Необходими са резултати, но трябва да се даде време", заяви още Плевнелиев.

Според него обаче заявката на прокуратурата, че може да действа на тези нива, трябва да получи подкрепата на обществото.

Освен това са необходими синхронизирани действия на всички нива в държавата – парламент, институциите, проверяващите органи, прокуратурата, съдът.

"За да можем да тръгнем по пътя на тези 500 милиона лева и да ги възстановим. Те няма как да се изпарят", смята още Росен Плевнелиев.

"Проверяващите органи, а те не са един или два, има ги и в Министерството на финансите, и в Министерския съвет, отдавна е трябвало да направят своята оценка на риска – къде има опасност да се източат повече пари от обществения ресурс, къде по-малко, и да се насочат там. Институциите не могат да бъдат толкова пробити, те трябва да имат тази оценка на риска. Ако има възможност чрез хазарт или наркотици, или незаконна търговия с оръжие, да се генерират огромно количество пари в сивия сектор, държавата трябва да бъде изключително фокусирана и да действа денонощно. В други сектори, където рискът не е толкова голям, трябва да се действа по друг начин ", смята още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли с новите реалности, или вие е още трудно?
402
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината говори човекът. Това е правилната посока.
401
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво гн Президент! Бъркай им в здравето на антибългарите и предателите. Те искат беззаконие и затова толкова те мразят, но ние - народът сме с тебе.
400
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуфльо !Откъде ли изпълзя пак да ръси мозък !
399
7
 
32
 
! Отговори
Расимасан преди 4 години
Роско изплю комунистическия, налапа американския, та са те незакачат, засега!Иначе-дацсе чуди човек къде да те набута- в мъжки затвор ли, в-вливенския ли??
398
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огъна се, предател!
397
6
 
38
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
Абе Марионетката още ли е на свобода. След дългогодишно предателство към Народ и Държава би било редно да е в кауша до живот.
396
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли някой да си го представи как трескаво вади от куфарчето си четническите си одежди и се преоблича от романски манкал в ботев четник и как следва Ботев и как отбива атаките на черкезите и как подава заредени кремаклийки на Войводата и как плаче над тялото му....аз си го предствям как скрит зад некой камък шепти на турски къде е войводата
395
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Плевнелиев, русофилът Радев никой не го бръсне за слива.
394
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А този трябва за държавна измяна да го разследват. Поставя интересите на чужди държави пред България.Дори и сега, когато не е президент продължава да работи в тази посока..Господа журналисти попитайте го за Турски поток ....трябва ли да се построи или не?
393
2
 
12
 
! Отговори
Vassil преди 4 години
Тоя *** сокага ще черни белите листове на хартията?!9
392
3
 
13
 
! Отговори
Чанкете преди 4 години
Камекадзето на емоциите, човекът който, умееше да заложи всичко, без да му мисли. Сетих се за Мистър Бийн, но не, ако приличаше на него щеше да е по премерен.
391
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МНЕНИЕИ аз следя работата на Главния Прокурор и мисля, че руските *** скоро ще ядат хурката. Голямата хурка. Размер XXL.
390
5
 
18
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Следя работата на Главния Прокурор , мисля че ГЕРБ ще се изчистят от Корумирани Политици до Изборите . Атаката срещу Радев като Президент е проба за Държавна Измяна - Плевнелиев е Собственик на един от Трите Фирми за Електроразпределение в България и имаше Скандал . Моето Мнение е - Плевнелиев ще Лежи в Затвора за Корупция и Държавна Измяна - ще е Първи Президент лежал в Затвора с Цар Киро .
389
16
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не се закачайте със Зеуения Чорап. Само той може да върне вярата за 16-та република на Сесесере-2.
388
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е морално човек който не има смелост да се изправи на избори срещу Президента Радев ,сега да го поучава и критикува?
387
3
 
16
 
! Отговори
Крадлив-СУДЖУУУУУК преди 4 години
Долен,гнусен национален предател е този индивид
386
3
 
18
 
! Отговори
С О Р О С О И Д преди 4 години
Расим се страхува, че прокуратурата ще стигне до него и ще го затвориии. Ех Расим ага, Расим ага, затова ли четкаш прокуратурата
385
4
 
21
 
! Отговори
истина преди 4 години
Този никога за нищо не става, освен за слуга
384
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Института по Ботаника към Бан е издал растително удостоверение на Али който е в плевнята че неговото ухание е с мирис на тежка и интензивна смрад