Гешев за Радев: В момента няма разследване около президента

Той бе категоричен, че няма нищо лично в действията му
2 фев 2020 18:45, Нели Христова
187
Гешев за Радев: В момента няма разследване около президента
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че в момента няма разследване около президента Румен Радев.

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващи прокурори, според които има неяснота по приложението на чл. 103 от Конституцията. Това, което направих е действие на институционално ниво - сезирах Конституционния съд. Тоест няма нищо лично в това. Аз питам Конституционния съд по въпросите, които са ми поставени от наблюдаващите прокурори. Какво трябваше да направя с това дело, което постъпи при мен от наблюдаващите прокурор – да го скрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин - да сезирам КС и чакам отговор",  това заяви главният прокурор Иван Гешев във Варна. Думите му бяха по повод питането до КС от началото на седмицата за имунитета на президента, пишат "24 часа".

Гешев отново припомни, че прокуратурата няма лични битки и лични влагове, както и главният прокурор, а от действията на прокуратурата са недоволни всички, към които тя се е насочила, за да ангажира тяхната наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
3
 
! Отговори
ВИЦ преди 4 години
Партийно събрание.Другарят Сталин изнася реч.По едно време някой в залата кихнал.Кой кихна, другари? Попитал другарят Сталин.Гробна тишина.Сталин: Първият ред стани!Стават.Да се разстрелят!Влизат чекисти с пистолети, водят ги навън, разстрелват ги.Спед малко пак:Пак питам, кой кихна другари?Пак гробна тишина.Втория ред, стани! Стават. Разстрел.След това: Пак питам, кой кихна, другари?Накаря един от четвъртия ред плахо се обажда: "Аз, другарю Сталин."А Сталин: "Наздраве, другарю!"
146
1
 
6
 
! Отговори
Аз знам преди 4 години
ДОБРЕ ДЕ КАСКАДЬОРСКИ, КОЙ ПУСКА РАЗНИ ЗАПИСИ ?! ТОВА КАКВО Е ?
145
12
 
2
 
! Отговори
с.д. преди 4 години
Румен Шербета ще работи още по-ожесточено срещу правителството и парламента. Целта му ще бъде да събори управлението и за няколко месеца да взема властта чрез служебен кабинет. Така ще успее да заличи всички компрометиращи го документи. Наистина ще превърне страната в Северна Корея. Така ще отговори на господарите си, които му плащат достатъчно. Тогава ще кажем: "Бог да прости България"
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До проветрение,тя вече е Северна корея,щом винету и човека с каскета,я управляват.
143
23
 
2
 
! Отговори
проветрение преди 4 години
Разследването срещу президента е спряно. Но аз предлагам към президентските задължения да се добави задължението сам да попаде оставка в случай на разследване срешу него. Ако оставите Радев да се срасне с президентския стол, България ще се обърне на Северна Корея.
142
21
 
4
 
! Отговори
тричави бг д та преди 4 години
Възхищавате се наРумъния, обаче ви е шубе да се каже истината за Радев и за Деса, когято му е била любовница. Затова и държавата е на този хал.
141
18
 
2
 
! Отговори
кози уши преди 4 години
Ако президентът няма какво да крие, защо е този вой за публикуваните СРСта? Ами акох излязат доказателства, че казаното в записа е вярно? Президентът има кози уши?
140
18
 
5
 
! Отговори
Анти БСП преди 4 години
*** колко да ви се иска Корнелия няма да управлява.Пишете си колкото искате против Гешев
139
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До До 103 объркал си се,що си мислиш,че тиквата не е пожарникар-пенсионер,направи справка в НОИ,и ще разбереш.
138
2
 
23
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Гешев,този пиар ентусиазъм ще даде фира,ако не спреш да злорадстваш по адрес на президента.Тези които днес ти ръкопляскат,утре ще се скрият като дърти съсли в хралупите си и ще забравят,че си им бил дилаф когато трябва да вадят огъня,който все по вече се разгаря. Влез на "Дондуков"-1,поразшетай се из запарените кабинети от стара,вкисната корупция,за да направиш удоволствието на обикновените българи,които живеят с по 200-220 лева пенсия.Бай Ставри чака с нетърпение,охранени,тлъсти "демократи".
137
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност единственото правилно нещо, което е трябвало да направи, е да се пусне разследване срещу наблюдаващия прокурор за противоконституционна дейност.Вместо това:1. Обяви се, че има дело срещу президента. Като му обясниха, че гази законите, Гешев много бързо даде на задна.2. Четоха се СРС-та с някакви глупости. Като му обясниха, че и това е незакононно, Гешев много бързо го хвана амнезията.Изобщо като в приказката - "тръгнаха като аслани, върнаха се ка'т нас..ани".НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!!!!
136
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От справката съдържаща 19 (деветнадесет) внесени от прокурор Гешев прокурорски актове в българския съд разбираме, че по време на седемгодишния си престой в СГПГЕШЕВ НЯМА НИТО ЕДИН ВНЕСЕН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ! ВСИЧКИ АКТОВЕ, КОИТО Е ВНЕСЪЛ ГЕШЕВ, КАТО ПРОКУРОР В СЪДА СА СПОРАЗУМЕНИЯ С ОБВИНЯЕМИ ЛИЦА! 100% СПОРАЗУМЕНИЯ НИТО ЕДИН ОБВИНИТЕЛЕН АКТ!
135
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не съм гласувал за тоя президент. Надявам се да падне от власт.
134
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако президентът беле виновен нямаше да се спре до тук.Работата е, че подобни на малки деца, се опитваха едва ли не, да го съборят от власт заради някакъв запис, чиято легитимност оше не е много ясна. Но има и още нещо - Гешев не единственият със записи.
133
0
 
8
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Ako niama rabota da sapo4ne s mafiata v parlamenta I upravliava6tite.Tam ima mnogo material a I 6te nabere 4erveni to4ki pred naroba.4e I na nego mu stanaha mnogo gafovete.
132
1
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Ако на гешеф му турим перка пред устата, ще прави ток колкото всичките ТЕЦ. А ако турим такава и пред устата на Тиквата, можем спокойно да спрем и АЕЦ-а!Чудя се кога работи това чудо, като непрекъснато е пред камерите?
131
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът е обединител на българите. Никой нормален човек не брои за българи мафиотите от дпс и герб, както и прислужващите им седесари .
130
0
 
12
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До ГЕРБ-БКП -МИЛИАРДЕРИ 124 Пропусна сушата , сушата...
129
13
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 120 И при Живков бяхме най бедни или НЕ.
128
25
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Президента ни бил обединител. Е вярно е. Хубаво ни обедини.