Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"

Според него Радев не работи за единството на нацията
Обновена: 4 фев 2020 13:18 | 4 фев 2020 13:18,
295
Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"
Снимка: БГНЕС

Като "генералска битка" определи изявлението на Румен Радев предшественика му на поста Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., По-рано днес президентът  Румен Радев се обърна към нацията и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

"Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал", добави той и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Още по темата

Плевнелиев цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война" и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите, че Радев е заложил само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

Росен Плевнелиев коментира тезата на държавния глава за влизането на България в еврозоната.

"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа", посочи Плевнелиев пред БНР.

Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

По думите му най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд:

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната".

В България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но:

"До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството". По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

От тук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единият е истински боен генерал,подготвен за истински битки и сражения,с калена психика и нерви,готов да защитава Родината и Народа си,сори с цената на собствения си живот! Другият се ежи като шекерен петел,с подарени пагони и генералско звание,в разрез със закона за присвояване звания и награди! Умеещ перфектно да лъже,да се прави на сърдит и да върти артистично съчетание с бухалка! Нищо човек,нищо генерал и още по-нищо политик!
100
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Певела като какъв го казва, щото е един никой. Като цяло не било важно за Борисов, че президента бил свалил доверието си от правителството.Борисов беше казал, че свалял доверието си от президента, което е също толкова маловажно. Плевнелиев също беше свалял доверие от правителство?! Плевела, тази ирландска пастирка не излезе ли от ЕС вече?
99
1
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Опъвайки яко от масура, с леко покашляне: "Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия""
98
18
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Коментирайте изявленията в статията подчертани в черно, вместо да обсъждате ад хоминем бившия президент. Когато коментираш ад хоминем даден човек, вместо това, което е казал, значи нямаш никакви смислени аргументи. Дайте да видим кое не е така както казва Плевнелиев?
97
2
 
50
 
! Отговори
123 преди 4 години
Рядко някоя личност е бивала тъй еднозначно възприемана от българското общество. Погнуса, отрицание, смях...ако е останал още някой да го взема насериозно тоя ***
96
2
 
31
 
! Отговори
шут преди 4 години
Росицааа :)))) муцункеееее :)))) Взе надницата $ и почна да плюеш, а?:))))) Най-найййй големото недоразумение в политическия БГ живот! А Радев каза всичко, което си мисли всеки, обитаващ тази територия!
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тоя го е гепил Кратунавироса
94
2
 
34
 
! Отговори
Съвременник преди 4 години
Роска, скрий се, много си зле, да знаеш. По безхарактерен човек от тебе трудно се намира.
93
1
 
6
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Внимавайте много с кърлежите,гадинката е в почти всички кърлежи, заразна е,предава се вродено, най честият симптом е умора, чак след години удря!
92
2
 
22
 
! Отговори
дО ПРО И АНТИ преди 4 години
Я ни просвети какво направи Роско добро нещо за България или народа си ,когато беше президент!?Аз бях чувал,че всяка сутрин е ходил на ул Козяк да си пие каыфето с американският посланик и да получава инструкции -доказателства нямам,но таквиз слуховете по София!
91
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роската трябваше да го съдят, защото свали правителството на Орешарски с политически преврат - помните как подкрепяше платените "красиви и умни". Тръгнал сега да намира кусури. Защо се забрявят тази неща, не мога да разбера.
90
1
 
21
 
! Отговори
Тиква Бойкова преди 4 години
Тоя Расим Плевел ще яде бой. Ако Радев го хване ще направи 10 набирания на лоста с него и завъртания после .:)Ама и на Мистър Бийн ли женката се казва Деси -- като на Генерал Радев !!...КАРЪК !
89
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев е голяма смешка в българската история. А вие хорица, наистина ли не виждате цялата помия, която герб сътвори за цялото си управление и продължава да сътворява? Не мога да повярвам, че все още има хора, които биха подкрепили тези ***, начело с ББ!!!
88
1
 
28
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До Унуфри,Да, помним лаенето на "пинчъра" Плевналиев срещу Путин- и какво спечели България от това? В същото време тази горепосочената особа не спираше да прави "като вятъра" на всички от запад, дошли да правят пачки в България, на гърба на обикновените българи!
87
33
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 4 години
Радев е най-карикатурния висш държавник в третата българска държава ! Позор ! Срам!
86
35
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 4 години
Плевнелиев беше в пъти по-добър президент отколкото Радев някога може да се надява да бъде... и понеже не цепеше басма на никого, затова и Бойко го махна... а това, че на простия народ не му харесваше - ами тоя вашият червен шаман Иво Христов ви го каза - 80% ***
85
2
 
28
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Този човек у много зле. Явно не се пие хапчетата редовно.Много бързо забрави каква нула беше като президент. Сега явно го стимулират за да пляе толкова ожесточено по Р.Радев.За сетен път показва че е *** без собствено мнение. Да не забравя че имаше и други президенти но никой от тях не го подкрепи.
84
24
 
2
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Плевнелиев като беше президент жена му се ската и не му се бъкаше в работата. Деса на Радев го прави барлив с безброй гафове. Плевнелиев се разведе като приключи прездиденския си мандат. Радев се разведе и се ожени за секретарката си преди това. Плевнелиев не цепеше басма на Путин, Радев му прави "като вятъра"Та, кой е "***" преценете сами !
83
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вчерашната усмихната снимка на РП е ясно че Розен Плювналналиев е в таен зговор с хардлайнерите от парламента и по тази причина се явява като работещ за свалянето на правителството и вкарването му барабар с Бойко Борисов и Цв Цветанов в затвора.
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Про и антиПлевнелиев никога не е бил президент. Президент беше Б. Б.