Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"

Според него Радев не работи за единството на нацията
Обновена: 4 фев 2020 13:18 | 4 фев 2020 13:18,
295
Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"
Снимка: БГНЕС

Като "генералска битка" определи изявлението на Румен Радев предшественика му на поста Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., По-рано днес президентът  Румен Радев се обърна към нацията и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

"Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал", добави той и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Още по темата

Плевнелиев цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война" и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите, че Радев е заложил само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

Росен Плевнелиев коментира тезата на държавния глава за влизането на България в еврозоната.

"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа", посочи Плевнелиев пред БНР.

Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

По думите му най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд:

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната".

В България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но:

"До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството". По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

От тук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквайте скоро и думата мекотело да бъде включена към цензурата.
120
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това мекотело от няколко дена се е активизирало.Баси пародията.
119
2
 
25
 
! Отговори
......рачел.... преди 4 години
Герберастите нека изберат няколко области в които Радев и Борисов дасе съревновават...Наука,езици, физическа подготовка, математика, география....а после да видим резултата. Как ги виждате двамата в " стани богат ".. да отговарят на еднакви въпросиЕ боко за 100 хил лв ( колко му е комисиона от км магистрала - не го изкушава сумата)
118
0
 
27
 
! Отговори
тя преди 4 години
Стига е давал мнение тоя!
117
3
 
35
 
! Отговори
ПедеРосен преди 4 години
Тая мека китка къде се бута между мъжете?!Набедения за генерал мутраген ББ взе да усеща разклащане - все по-видно е за хората, че той си има държавата за своя собственост.В коя цивилизована правова държава някой ще си позволи да подслушва президента, да разгласява публично записите, и няма да бъде осъден?!!!В коя такава държава, властите ще си позволят да националиризат бизнеси, да конфискуват, и да грабят чуждо имущество, без да има издадена, влязла в сила присъда?!!!В тази ББ мутрата!
116
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бб сам се направи генерал.
115
2
 
30
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
Добре де, защо тоз мъник Росенчо, докато беше президент не му се чуваше гласа. А дори да се чуе, първо се беше допитал до Баце Боко. А сега лае като бесен пес.
114
1
 
12
 
! Отговори
хохохо преди 4 години
Днес, откога думите плуjeк и поdлога взеха да се цанзурират?
113
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей *** единият Радев е генерал, а другият не е. Позаинтересувай се и ще разбереш, че когато напуснеш системата на МВР губиш званията за разлика от МО!
112
2
 
25
 
! Отговори
хохохо преди 4 години
Крайно време е този *** да се скрие там, откъдето е изпълзял. Стуга сте му давали трибуна на този, платени ***.
111
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години имаше разследване за офшорните зони, но не съобщиха резултата. Сега приказва за еврозоната.
110
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше малко себеуважение, нямаше да се изказва по никакъв повод, но ...
109
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни натрапвате това същество,което сдаде мандата си под освиркванията на народа.
108
2
 
16
 
! Отговори
аман преди 4 години
Това поколение са жалка работа- ***, възпитани от комсомола и комунизма, лоялни винаги на властта и като папагали повтарят едно и също за ценности и морал и прочие заместители на собственото мнение и размисъл. Затова поляците имат гръбнак, а нашите са толкова смешни и жалки.
107
0
 
19
 
! Отговори
боян преди 4 години
роси на деси е сред изнасилените от божков
106
1
 
35
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Битка на истински генерал с менте-такъв....
105
2
 
42
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Забелязвате ли,че винаги след името на Роско слагат надпис "Президент на България от 2012 до 2017"?Ами не е случайно-просто няма нищо впечатляващо,с което да бъде запомнен,няма собствено лице и характер.Накратко-нищожество.
104
2
 
31
 
! Отговори
Т преди 4 години
Смях, смях и само смях като го видя този човеяец, пък камо ли да се опита да се изкаже...
103
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И забрана за влизане в САЩ печели ... Роско!Основание: Досаден е
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е добрия. Аз добри политици не съм виждал.