Марешки иска референдум за смяна на лева с еврото

Допитването ще e и за Биг Бръдър при броенето на бюлетините
109
Марешки иска референдум за смяна на лева с еврото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки обяви, че инициира референдум за въвеждането на еврото, за промените в изборното законодателство и за отпадъците.

Създаването на Инициативен комитет за организиране на допитването стартира още днес.

Според Марешки златно правило за демократичните държави е допитването до суверена.

Той обвини останалите политици, че в последните дни са се отдали на празно говорене, от което нищо не следва.
 
"Слава Богу, че поне не става много по-лошо за българските граждани. Лошото е, че не става и по-добре. В тази среда ние отново като прагматични българи, бизнесмени и политици ще се опитаме да напрвим нещо, което според нас е много важно за българския народ. Днес обявяваме, че ставаме ние от "Воля – Българските родолюбци" инициатори на един много важен референдум", каза Марешки.

Той е категоричен, че въпросът дали България да смени лева с еврото е важен и решението за това трябва да дойде от хората.

Освен това "Воля" смята, че гражданите трябва да се произнесат и по въпроса дали искат да се забрани на неграмотните да гласуват, както и дали смятат, че е редно да се въведе видеозаснемане на броенето на резултатите от вота.
 
"Четвъртият въпрос, той също се налага от живота. Това е искат ли българските граждани нашата любима Родина да бъде засипана с боклуци от целия свят", коментира още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
16
 
! Отговори
Оня преди 4 години
До коментарРеферендуми от такъв мащаб като брекзит са голяма хапка за обществото. Водят се от популистки идеи и съвсем скоро ще разберат как са си го наб*или сами или по скоро как ги подхлъзнаха ретарди като Фараж да си го на*ият сами. Не е демокрация напротив... използвачество над хората с IQ под 10.... каквито явно са и повечето хора в България като гледам кой е на власт и колко мандата вече.
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Колкото възпряха кражбата на евросредства, толкова ще възпрат и кражбата на резерва. Забравил си да доуточниш, че изчезне ли резерва, левът се срива и съотношението лев- евро литва.
48
7
 
15
 
! Отговори
фъсссс преди 4 години
"пожарогасителя" Maгapeшки се включи и той за да имитира политически живот на неговата секта мини-партийка. В тази криза харченето на пари за референдум е проява на лицемерие.
47
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44С колко обедня Италия откакто прие еврото и с колко примерно Русия, Турция, Венецуела?
46
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лошо поне веднъж да се запита за нещо и населението. Вместо управляващите само да изпълняват поръчки на западните си годсподари.Тогава ще се установи, че българите не желаят въвеждане на еврото у нас.
45
14
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааааа, гладен *** валутен резерв сънува /40 милиарда/. Само за инфо при Жан Виденов валутен резерв 0,00 - е това са ***.
44
6
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЧЕРА МАРЕШКИ ОФИЦИАЛНО ПРИКЛЮЧИ С УПРАВЛЕНИЕТО И СЕ ВИДЯ, ЧЕ ГО Е СТРАХ ОТ БОРИСОВ!!!МАРЕШКИ ЩЕ СЛУГУВА НА БОРИСОВ ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН!!ПРИЗНАВАМ, ЧЕ БОРИСОВ ДОБРЕ ГИ СПЛАШИ ВСИЧКИ КАТО ПОПИЛЯ БОЖКОВ И САГА САМО ОСТАНА ДА БЪДЕ ЕКСТРАДИРАН ТУК И ДА ПРЕДАДЕ БОГО ДУХА ДО МЕСЕЦ В АРЕСТА НАДАЛИ ЩЕ Е ПОВЕЧЕ!)
43
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийната субсидия е 8 лева по 2.5 милиона действителни гласове = 20 милиона лева.Организацията и провеждането на един референдум струва пак толкова.А дори и при сегашните ниски пенсии, пенсионерите излапват около 8 милиАРДА годишно.Та ако си мислиш, че ще вдигнеш пенсиите с партийната субсидия - грешиш.
42
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВРОТО Е НАБУТВАЦИЯ ОТВСЯКЪДЕ ЩОТО ДРУГ ТИ ПЕЧАТА ПАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ /ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ - ЕВРОТО/ И НАСРЕЩА ТИ ИСКА Я РЕСУРСИ Я ЗАЕМЧЕ ДА СЕ НАГЪРБИШ АБЕ С 1 ДУМА ЕВРОТО И ЕЦБ СА КОПИ И ПЕЙСТ НА ДОЛАРА И ФЕД И КАТО КАПАК НАВСИЧКО И ПЕЧАТАРА Е ЕДИН И СЪЩ РОТШИЛД. ТАКА ЧЕ БЪЛГАРИНО КВО УБАВО ЧАКАШ ОТ ЕВРОТО НЕЗНАМ ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ КОИТО ГО ПРИЕХА СА ВЪВ ВЕЧНА ДЪЛГОВА КРИЗА И ОБЕДНЯХА РЯЗКО СПРЯМО ПРЕДИ КАТО ПРИТЕЖАВАХА СОБСТВЕНА ВАЛУТА -ИТАЛИЯ, ГЪРЦИЯ И Т.Н..НО ТОВА Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД И СВЕТОВНОТО
41
3
 
12
 
! Отговори
коментар преди 4 години
г-н оня.БРЕКЗИТ е ДЕМОКРАЦИЯ. Редно е да има РЕФЕРЕНДУМ.Или нашите доскорошни "братя" от Чехия , Словакия,Полша и други са по глупави от нас???
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ СУМИ ВЪВ ВАЛУТНИЯ БОРД И ТЕ СЕ ОСВОБОЖДАВАТ КОГАТО ТОЙ СЕ МАХА И СТАВА ДУМА ЗА МНОГО ПАРИ САМО ТАМДобре бе това всички го знаем! Тези пари ще се освободят, под надзора на ЕЦБ и ще се ползват по начин определен от нея. Има си законови начини за възспирането от злоупотреби.ТИ ЗА ТОЛКОВА ПPOCTИ ЛИ НИ ВЗИМАШ?
39
1
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Кое от казаното не е вярно за Швейцария?
38
8
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До До 27Като те гледам какъв швейцарец си ......, направо най-правилните решения ще вземеш на референдум :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Референдум с прости хора не се прави.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре да направим един референдум, дали всеки иска да му дадат един милион.
36
2
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
В Швейцария, когато парламента гласува за някой нов салон, примерно. То трябва да мине през референдум и да бъде одобрен от хората. Примерно, ако България беше пряка демокрация с референдуми като Швейцария, когато парламента си гладува 8 лв субсидии. То трябваше да мине на референдум и да бъде одобрен, само ако ние го особено с мнозинство. Това не е ли хубаво? Това важи за всяко решение на парламента, даже един обикновен гражданин може да инициира референдум. Аз искам референдум за смъртната при
35
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРЕДИ ДЕН МАРЕШКИ ПУБЛИЧНО ОБЯВИ, ЧЕ НАРОДА ПРЕДПОЧИТА ГЕРБ А НЕ БСП И, ЧЕ ТОЙ ЩЕ СЕ ПОДЧИНЯВА ИЗЦЯЛО НА БОРИСОВ!!МАРЕШКИ ГО ХВАНА СТРАХ СЛЕД КАТО ВИДЯ КАКВО СЕ СЛУЧИ С БОЖКОВ!!СЕГА МАРЕШКИ Е ПЪЛНА ПАТЕРИЦА НА БОРИСОВ И ТОВА НАДАЛИ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ НЯКОГА!!!--------ЩЕ ГЛАСУВАМ ПРОТИВ ЕВРОТО ЩОТО НЯМА НУЖДА ДА СМЕ НА ЕВРО И БЕЗ ТОВА СМЕ ВЪРЗАНИ КЪМ НЕГО!!!БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ СУМИ ВЪВ ВАЛУТНИЯ БОРД И ТЕ СЕ ОСВОБОЖДАВАТ КОГАТО ТОЙ СЕ МАХА И СТАВА ДУМА ЗА МНОГО ПАРИ САМО ТАМ!
34
16
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен .......ГЕРБ натискат да приемем еврото докато са на власт......Хахахахахааааа, поредния *** руски ***. Еврото в най-добрия случай може да го приемем след 3-5-10 години евентуално. И то не ние да го приемем, а да ни приемат другите страни, понимаеш блят?
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предвид "бъдещето" на Тиквария по добре е да минат на индийски рупии!
32
11
 
10
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 4 години
НИЕ В МОМЕНТА СМЕ ВЪРЗАНИ ЗА ЕВРОТО И НЕ НИ ТРЯБВА ДА СМЕ НА ЕВРО! ТЕ ИСКАТ ДА ОКРАДАТ ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ЗОРАЕ като сме "вързани" към ЕВРОТО не е ли по - добре вместо да караме с "мъртва" валута, да преминем към "титулярна" такава?
31
15
 
8
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Това не е за референдум. Малко хора могат да преценят наистина какъв ще е ефекта, че да гласуват адекватно. Ще стане като брекзит референдума. Чист популизъм.