От редиците ГЕРБ: Съжаляваме за издънката на Радев, но не злорадстваме!

Президентът вече не бил на всички, отказал се от избирателите на мнозинството
444
От редиците ГЕРБ: Съжаляваме за издънката на Радев, но не злорадстваме!
Снимка: БГНЕС

Обръщението на президента Румен Радев към народа, по време на което той обяви, че сваля доверието си от правителството, депутатът от ГЕРБ Георги Марков определи като издънка.

Още по темата

Според него държавният глава не бил ясно и с правомощията си, защото доверието на кабинета се дава и се свалят само от парламента, който пък е излъчен от избирателите.

„Много съжаляваме за тази издънка на президента, ние не злорадстваме, не му се радваме, но ние вече не го считаме за президент на всички българи, а оставаме верни на нашите избиратели, с които ще победим и през 2021 г. и без, и въпреки президента“, отсече Марков.

От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

Според депутата е безпрецедентно български държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е само с тези милиони избиратели, които не са гласували за ГЕРБ.

„Такова разделение не си е позволяла никой, той го направи и обиди нашите избиратели и вече не може да е техен президент. Ние от ПГ на ГЕРБ можем, но не казваме, че сваляме доверието си от него, защото това изисква правилото на демокрацията, защото сме член на ЕПН, а типично за левите партии е да не признават вотовете“, скочи Марков.

„Не е за вярване, но е факт, че президентът сне доверието си от българското правителство и големият въпрос, който се поставя е защо той не каза по кой член от Конституцията сваля това доверие, дали е неволен пропуск или просто няма такъв член в Конституцията“, риторично попита той.

Бившият конституционен съдия отсече, че в основния закон на страната няма такъв член, който да дава право на президента да сваля доверието си от правителството.

„В Конституцията е записано, че правителството получава мандата си от парламента, а той от българския народ. Само парламентът и избавителите могат да свалят доверието си от правителството. Президентът не е обърнал внимание, че само преди няколко дни парламентът за пореден път даде вот на доверие към правителството и нещо повече - президентът въобще не обърна внимание, че само преди три месеца българистките избиратели дадоха вот на ГЕРБ, която буквално разгроми опозицията“, коментира Марков.

Той похвали левицата, която застана зад Радев при кандидатурата му за президент, че е силна партия.

„БСП е една от силните социалистически партии в Европа и това прави нашите победи още по-сладки, значи ние сме още по-силни да побеждаваме в 8 вота с 8 на 0. Президентът е пропуснал, че същото станат и на евроизборите. На него му се присънва, той говореше за революции, че на улицата имало много хора, няма такова нещо“, нападна депутатът от ГЕРБ.

Той опроверга думите на Радев, че българските институции били парализирани и го обвини, че тези думи ги чуват и чуждите посланици, и в ЕП.

„Кой е парализиран – КС ли? Та той на часа образува дело по искането на Гешев за имунитета на президента. Нима е парализирано правителството? Че всички ни похвалиха за европредседателството. Нима е парализиран парламента? Имаше опит за парализация от страна на БСП и българския народ си каза мнението – как тръгнаха на избори и как се върнаха. Нима е парализиран главният прокурор? Подгонил е бандитите. Т. е. демокрацията у нас си е наред“, посочи Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
3
 
2
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Евала Марков! Долу БКП!
358
5
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Издънка са самите гербаджии и това си личи все по-ясно. Само те не искат да си го признаят. А президента не трябва да е обединител между нацията и едно некадърно и корумпирано управление.
357
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** даже не знае защо е президент, неориентиран и безидеен.Като някакъв пълнеж е. Някои може ли да се сети за нещо смислено дошло от него...Кака *** му дърпа конците, а той позира за пред другите.
356
3
 
16
 
! Отговори
Ти си преди 4 години
Най голямата издънка беше седесар сега герб и на края си никой.
355
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 363 Пияница мистик - не плямпай на пияна глава . Дразни ви президента и народа ви дразни, че ви пречат на далаверите. Как 2001 г. Цветелина Бориславова стана мажоритарен собственик на Сибанк, ми кажи, защото там играят стотици милиони. Не е работа на КПКНОМПИ и прокуратурата да изземат прерогативите на Военна прокуратура и да подслушват българските генерали. Това е суперскандално беззаконие на разни кокошкари
354
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 362 - Десислава Радева учи в УНСС. Работи като PR в Българска музикална компания,като асистент на генералния мениджър на Хайнекен България ,маркетингов експерт в хипермаркети Мастерхаус, като PR и мениджър в Top Communication GmbH, маркетинг мениджър във Фондация Работилница за граждански инициативии Менпауър Груп. Така , че Д. Генчева е работила като PR и преди ВВС. Един PR не получава огромна заплата, така че си затвори плювалника. И е назначена във ВВС още 2011 г.
353
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът не е направил никаква издънка а каза това което много българи си говорят но на маса без да излизат и да протестират -ние сме нацията на нациите по плямпане с ракия и салата и после потъваме в алкохолен сън-пиянството на един народ
352
3
 
16
 
! Отговори
и едните и другите преди 4 години
Всички са маскари, казал Алеко... Радев - руски агент , Тиквата - проста?к-мафиот. Но.......не намерих нито една дума на Радев, която да не е истина.... А това че ощетил военният бюджет с около 2-3000 лв. е кражба, но не може да се сравнява с келепира на Тиквата и неговите съратници в кражбите. А за човекът с каскета-това е бутафория на правосъдие....клоунада ....
351
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като двама офицери се отказват да заемат длъжността PR на ВВС, генерал Радев назначава Десислава Генчева на тази длъжност, временно, по съвместителство. По това време щатните и волнонаемните във ВВС са получавали по 100 лева квартирни. Военна прокуратура не е счела, че трябва да се занимава със случая. КПКНОМПИ признава, че през 2014 г. ген. Радев и Д. Генчева не са живеели заедно и че няма конфликт на интереси. Това показва, че в случая на президента му се търсеше под вола теле.
350
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КПКНОМПИ трябва да се занимава с далавери ощетили държавата с милиони. Обаче КПКНОМПИ и прокуратурата взеха да се занимават с президента във връзка с назначението на Десислава Радева за PR на ВВС през 2014 г. От това назначение не биха могли да произлязат щети за стотици хиляди или милиони лв. Ето защо изобщо не беше работа на КПКНОМПИ да се занимава с този случай. Но на обществото трябваше да се внуши, че президентът е престъпник и т.н. Така беше извършена една провокация към демокрацията
349
7
 
17
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
Не е издънка снемането на доверие от правителството,то е смел ход на президента.НАРОДА,НАРОДАААА Е СНЕЛ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, не виждате ли господа и госпожи дупетати.
348
5
 
16
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Герп са не**тници! Реват като ученички че накой ги ощипал! Борисоф е найголемият лъжец и е толкова алчен за власт,че не вижда нищо около себе си! България си отива заради некадърността му!
347
3
 
12
 
! Отговори
Жкжкжкж преди 4 години
Еййй пълно с предатели в тоя парламент бе
346
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 4 години
от доносника на ДС тантелата акъл не искам
345
0
 
19
 
! Отговори
ББ преди 4 години
може да си плащал 30 години здравно ама ако не платиш 3 месеца...си здравно неосигурен...дИмокрация на айдуци...21 здравен министър Доктор Менгеле...ама то е безкрайна несправедливостта която насадихте...тв звезди златките,некъв *** си снимал *** на тетрадките на децата ми..щот ви платил...дИмокрация...***...ще се видим на барикадите...нема правда нема мир...Господ ми е дал живота и не може да се разпореждате с него
344
0
 
20
 
! Отговори
ББ преди 4 години
До Диагнозаа най-доброто в еничарите...разрушихте и продадохте на скраб заводите,унищожихте селското стопанство...плащаме здравно а умираме като кучета пред болниците,работиш и плащаш фонд пенсия ама като остарееш...200 лв...турското робство било...присъствие...олигарсите били...благодетели,щот ви плащат да ни продавате и да ни крадат безнаказано...британците напуснаха ЕСССР заради лицемерието и фашизма които се навдига..живеем зле,децата ни бягат от домовете ни...това са фактите платени ми
343
16
 
6
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Най-калпавото семе на българина се е вляло в БСП ! Няма толкова объркани хора на планетата - когато сме паднали под турско робство най-вероятно е имало БСП - само такива родоотстъпници могат да продадат родината си !
342
6
 
31
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Бажеее...Радев не е мутра...не е айдук като вашият навеждащ се лидер срамещ ни пред света и продаващ интересите на Народа ни,Радев е Войник от БА...оценен от САЩ...учил е в колеж на военно въздушните сили на САЩ...не е бил убиец на Маджо и СИК...объркали сте Народа на които пеете платените ви песни...Радев е моят Президент...достоен и смел Българин отдал живота си на БА...рискувал живота си стотици пъти за да е един от най-добрите въздушни асове на България...аз и над 2 милона Българи сме Радев
341
25
 
8
 
! Отговори
До ББ преди 4 години
Радев само показа че военен за цивилна работа не става, каквато и да е тя. А 2-та милиона българи се радват на халостните патрони с които стреля Радев.
340
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа живеел зле? Ами кой да фо спаси тоя народ? Путин , Тръмп или този който спасява швейцарците например?