Радев бил емоционален, но не можел да сваля доверие от кабинета

За Горанов отношенията между институциите трябва да са по старому
116
Радев бил емоционален, но не можел да сваля доверие от кабинета
Снимка: БГНЕС

Според финансовия министър Владислав Горанов обръщението към народа на президента Румен Радев било емоционално, защото в Конституцията не е заложено, че държавен глава може да снеме доверието си от правителството.
 
Горанов смята, че емоционалните реакции на Радев са си негово право.

Още по темата

"Личната вражда между двама човека не може да наруши рамките на Конституцията. Днес дори министър Караниколов участваше в един форум с японски инвеститори под егидата на българския президент. Моята позиция е, че ще продължа институционално да участвам във всички формати на българския президент, а емоционалните реакции на политикът Радев са негово право", допълни още Горанов.

Според него нито президентът, нито правителството могат да прекратят взаимоотношенията между институциите.

"Всички взаимоотношения между Министерски съвет и президентството би следвало да продължат във вида, в който са били досега. Политическите оценки на участник в политическия живот са си негово лично право", каза още финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Квартиранта, алоуу !
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''За около 500-те млн лв., непостъпили такси в държавата от хазарт, финансовият министър заяви, че ако се установи лично негова вина или компетентност по закона за хазарта, отговорността не само, че ще бъде поета, тя ще се сведе и до друг тип отговорност. Ако съм знаел, не бих го допуснал, категоричен е той''Е как не е знаел?Тоя като Цецка дето ревна на изборите за президент и заяви,че не е знаела,че имало репресии срещу дядо и от комунистите и затова станала активен член на БКП.Кого лъжеш момко
36
3
 
24
 
! Отговори
ПО ПРИМЕРА НА ТИКВА преди 4 години
и той се опитва ЛИЧНО да засегне човека, а да не отговаря по същество. РАДЕВ ви казва ДИРЕКТО, че сте КРАДЦИ, ПРЕДАТЕЛИ и НЕКАДЪРНИЦИ, вие се опитвате да го изкарате като емоционално изказване. Ако беше емоционално да сме ви строшили ТИКВИТЕ досега
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен гербер е тоя некадърен, корумпиран, дебелоок.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджиите винаги се оправдават с други, а не си виждат техните зулуми.
33
2
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
нито беше емоционален нито си е изпускал нервите с неговата професия такивасъстояния са недопустими така че се замислете защо ген радев се изказа по времетокогато и херо съобщи за наказанието на българин
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 28 Zashtoto be slujebno pravitelstvo, sastaveno ot prezident a, togava.
31
0
 
10
 
! Отговори
уредник преди 4 години
До АнонимеНЕ, Гео Милев все пак не е Барцелона и Ел Ей.....
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БЕ НАГЛЕЦ КРАДЛИВ, ВМЕСТО ДА СЕ СКРИЕШ, ЧЕ ВЕЧЕ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ В ЗАТВОРА---ТИ СИ ТРЪГНАЛ ДА ДАВАШ МНЕНИЕ КОЕТО НИКОЙ НЕ ТИ ГО ИСКА !!! МАЙ ВИ ПАРИ НА *** НА ВСИЧКИ ТАМ ДЕТО КРАДЕТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО А ???
29
3
 
25
 
! Отговори
НОВА ДОМУСЧИЕВА преди 4 години
що не го пита ДИРЕКТНО в ефир. ЗАЩО бе МИНИСТРЕ не си си изпълнявал служебните задължения да наблюдацваш КОМИСИЯТА по хазарта. За такова отношение към народната пара другаря СТАЛИН пращаше в ГУЛАГ, а НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА за дълги години на почивка в "АРКО ИРИС"
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова ще е с по-висока месечна заплата 5500.00лв.При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2019 г., свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията", пише в мотивите на Министерския съвет
27
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев можел да сваля доверие от правителство, но Радев - не?! Защо?!
26
2
 
21
 
! Отговори
ПИТАЙ ГОРАНОФФ преди 4 години
За първи път ли чува, че ЧЕРЕПА дължал такси някакви си 50-600 МЛН. А бе много избирателно чувате. Доскоро като глухи и слепи лежахте по плажовете на РИВИЕРАТА заедно и цъкахте БЕЛОТ.
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй още ли живее на аванта у Домуза
24
6
 
29
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Колкото и платени драскачи да се изредите в коментарите и да ми цъкате минуси пак болшинството от хората са зад Президента. Не смейте и да го пипате ! Тиквата знае много добре, че ще нагази лука и именно това е причината да се опитва да се въздържа от коментари. Масата народ, изключая фанатичните поклонници на премиера тиква са зад Президента. ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!
23
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам кофти усещането че в ГРОБ са събрани всички ЕдЕоти на нацията.По-гнусна сбирщина от психопати и Стивън Кинг не би могъл да събере на едно място.
22
2
 
32
 
! Отговори
asd преди 4 години
Най-големия министър не видял 5 години как не се плащат 500мл, а сега взел нов заем за 200мл. Това как ще го оцените...
21
2
 
34
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Може !!!И свали доверието от тоя КРАДЛИВ кабинет ! Горанов построи къща в полите на Витоша за 2 000 000?...
20
2
 
15
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
А заложено ли е, че не може? Мисли преди да говориш бе!
19
16
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Така, да обобщим. Радев е безгласна буква, обаче в парламента ако съберат 160 гласа и импийчмънта е готов :))))))))))))))))))))))))))))) Всичко е в ръчичките на Доган аго!!!