Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?

Няма желаещи общини, които да поемат грижа за пътищата
Обновена: 19 фев 2020 13:14 | 19 фев 2020 12:30, Веселина Йорданова
290
Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?
Снимка: БГНЕС

Общините, които искат пътища в близост до тях да бъдат освободени от винетна такса, ще трябва да поемат поддръжката им. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството днес, обясни регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в МС. По думите й докато текат преговорите със Столичната община за това, глобени граждани няма да има.

Още по темата

Решението е по повод казуса с общини и райони в близост до общинския център. Така жителите им на практика ще бъдат освободени от задължението да плащат винетки за преминаване, но местната власт ще се заеме с поддръжката след сключване на споразумение с АПИ.

Сутринта Борисов се ядоса на шефа на Пътната агенция и нареди проблемът да се разреши, защото жители на софийски райони обявиха протестни действия. Аврамова напомни, че лично Борисов обяви тази възможност миналата година, но такива желания от общините нямало. Тя не се нае да каже колко би струвала поддръжката, но предположи - милион. Министърът разясни, че от 2004 г. "спорните" пътища са в обхвата на тези, за които се дължи винетка, но с хартиена, каквато беше до неотдавна, нарушителите са били хващани много по-трудно.

"Никой не е глобен от населените места, за които между АПИ и Столичната община текат преговори и няма да бъде глобен, докато тези преговори не приключат и не се уточнят пътищата, за които няма да има винетна такса. Съответно Столичната община трябва да поеме разходите за издръжка на тези пътища.

Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетна такса
след подписване на споразумение, но не и от тол такса. Там преговорите трябва да бъдат в посока разделяне на разходите за поддръжка", обясни Аврамова.

Над 100 хил. лв. ще струва възстановяването на отрязаната с флекс рамка на тол системата, съобщи регионалният министър и посочи, че вандалската проява е в резултат на изкуствено създадено напрежение.

От 1 март 3115 км от републиканската пътна мрежа ще подлежи на тол такса. В този обхват са 803 км автомагистрали и 2312 км пътища първи клас. Пътищата втори клас – близо 3 хил. км, ще бъдат с нулева ставка. На заседанието на МС днес е приета новата актуализирана тарифа, съгласно договореностите с превозвачите. Новото е, че за пътни превозни средства с алтернативни горива ще се плаща 50% от таксата за Евро 6, съобщи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
28
 
! Отговори
Българин преди 4 години
На бунт, братя! Грабвайте флексовете! Много сме - силни сме !! ! !!!
218
2
 
24
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Режете ги наред,
217
2
 
20
 
! Отговори
Ахауахсау преди 4 години
Всичките да ги нарежат, партизаните
216
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, тази камера може би не трябва да е там, но защо трябва да махаме винетките на така облагодетелстваните Софиянци? Някои от тези хора живеещи в покрайнините на столицата имат достатъчно възможности да дададът 97 лв за винетка. А в същото време има райони на България където хората взимат по 465 лв чисто и работното място им е далече от дома, нямат градски транспорт през 1 час. Те имат живот на прага на бедността, високи сметки и данъци и се чудят от къде да спестят 97 лв. Те могат вие Не
215
2
 
18
 
! Отговори
Уффффффф преди 4 години
Ми не я възстановявайте тази тол камера ***, како!Използвайте тези пари по по-хуманен начин.Кое е по-важно? Достойни хора с пълен трудов стаж да си купят животоподдържащи лекарства или да дерете кожи от гърба на техните работещи деца и внуци, за да пълните хазната чрез такси, вместо да търсите начини да развивате икономиката?
214
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЛ камерата не е нужна на това място. Тази калинка и това не знае.
213
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 бона, за да откраднат 98 бона, на бат ви Бойко аверите!Та такива крадци ни управляват, ако някой още не е разбрал! Държавата се разграбва и краде, като за последно от силните на деня и да се надяваме бъдещите затворници.
212
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе да - 100 хиляди друг път. Поне разбирате с колко ви крадат.А относно изкуствено създаденото напрежение - да напомним кой започна с глобите на хора, които нищо не са нарушили?
211
2
 
28
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Абе..пичове...То Цецо за 100 бона апартамент купи с асансьор ,..цецка..същоМи да ги пратят тях да св пазарят. Цецо ще смъкне цената на 2000 лв !! А така..тази не умее да се пазари
210
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пари,е на камерата не вижда хората??
209
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо е сложена камера за 100 000 лева на място което е в рамките на града и няма какво да снима и сега ще дадат още 100 000 за да се усвоят едни пари
208
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много крадете бре кой знае колко камери са накичили просто така без да има нужда за едни пари за едни хора
207
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах защо трябва да се възстановява повредената камера. Нали тя е в рамките на София.
206
2
 
13
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
Готов съм да помогна на нашите крадливи бюрократи - режа стълбове на тол камери срещу скромна сума на бройка, давам отстъпка за по-голяма бройка.
205
3
 
25
 
! Отговори
Културиста преди 4 години
Какво сте се разпенили, та тая жена има нужди! Има джипове, вили, трябва да ходи на екскурзии, пък и все пак не се живее с 10-20 лв на ден. Айде моля ви се по-кротко и й влезте в положение, джипа дето гори 15-20 на 100 с какви пари ше се сипва гориво?!?!. Ами вила в някой природен парк как се строи?!? Вие си мислите, че така стават работите
204
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те джунгаалите ако гътнат 5-6 камери ТОЛ системага им няма да си избие парите за 100 години бе!С тия цени!?
203
3
 
19
 
! Отговори
Питане преди 4 години
а защо тази ТОЛ камера трябва да се възстановява, щом за този път не се изискват винетки?
202
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия крадат като за последно. Как една рамка 100к лева ***?Поне на снимката се вижда, че камерите са си ок, но сигурно ги купувате на десеторна цена.Някой виличка ли ще си строи?
201
2
 
7
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До АнонименДа на така наречената министърка...
200
3
 
29
 
! Отговори
12345 преди 4 години
"Над 100 хил. лв. ще струва възстановяването на отрязаната с флекс рамка на тол системата, съобщи регионалният министър"...Да бе, да! Тази май не познава парите! Или толкова и трябват, за да отиде за някоя екскурзия или друга благинка. Я, да покаже разчета какво точно ще струва.Питам се откъде ги намират такива ***** заспали, та ги правят министри?Вече наистина взе да ми омръзва от некадърни и некомпетентни държавни чиновници с власт, които се окакват навсякъде където им падне.