Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?

Няма желаещи общини, които да поемат грижа за пътищата
Обновена: 19 фев 2020 13:14 | 19 фев 2020 12:30, Веселина Йорданова
290
Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?
Снимка: БГНЕС

Общините, които искат пътища в близост до тях да бъдат освободени от винетна такса, ще трябва да поемат поддръжката им. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството днес, обясни регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в МС. По думите й докато текат преговорите със Столичната община за това, глобени граждани няма да има.

Още по темата

Решението е по повод казуса с общини и райони в близост до общинския център. Така жителите им на практика ще бъдат освободени от задължението да плащат винетки за преминаване, но местната власт ще се заеме с поддръжката след сключване на споразумение с АПИ.

Сутринта Борисов се ядоса на шефа на Пътната агенция и нареди проблемът да се разреши, защото жители на софийски райони обявиха протестни действия. Аврамова напомни, че лично Борисов обяви тази възможност миналата година, но такива желания от общините нямало. Тя не се нае да каже колко би струвала поддръжката, но предположи - милион. Министърът разясни, че от 2004 г. "спорните" пътища са в обхвата на тези, за които се дължи винетка, но с хартиена, каквато беше до неотдавна, нарушителите са били хващани много по-трудно.

"Никой не е глобен от населените места, за които между АПИ и Столичната община текат преговори и няма да бъде глобен, докато тези преговори не приключат и не се уточнят пътищата, за които няма да има винетна такса. Съответно Столичната община трябва да поеме разходите за издръжка на тези пътища.

Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетна такса
след подписване на споразумение, но не и от тол такса. Там преговорите трябва да бъдат в посока разделяне на разходите за поддръжка", обясни Аврамова.

Над 100 хил. лв. ще струва възстановяването на отрязаната с флекс рамка на тол системата, съобщи регионалният министър и посочи, че вандалската проява е в резултат на изкуствено създадено напрежение.

От 1 март 3115 км от републиканската пътна мрежа ще подлежи на тол такса. В този обхват са 803 км автомагистрали и 2312 км пътища първи клас. Пътищата втори клас – близо 3 хил. км, ще бъдат с нулева ставка. На заседанието на МС днес е приета новата актуализирана тарифа, съгласно договореностите с превозвачите. Новото е, че за пътни превозни средства с алтернативни горива ще се плаща 50% от таксата за Евро 6, съобщи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
21
 
! Отговори
nikzlatev преди 4 години
Ей, ама лоши хора сте - скъпо било.Ами просто не сте запознати. Рамката ще се пренесе със"специализиран" транспорт до яз.Студена/там имат опит/,ще бъде потопена и "специален" екип от италиански "специалисти" водолази със "специализирана" апаратура ще направят"супер специални" заварки под вода. "Специалните" неща винаги са доста скъпи. Справка - ремонтните подводни тарифи на Лилито Павлова. Ама вие...все недоволни, вместо да ръкопляскате. Толкова по въпроса. Стана ли ви ясно?
198
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Аврамова, Аврамова - поредна калинка, поредна кукла на конци обслужваща грандиозните кражби ?! Ще се задавите, ей !
197
9
 
3
 
! Отговори
ХМ преди 4 години
Е какъв е проблема, като никой не е бил глобен. Защо трябваше така да бъде унижаван шефът на АПИ. А дали ще бъдат хванати вандалите, извършили погорма върхъ съоръжението? Даже не разбрах от къде дойде проблем, при положение, че никой не е получил електронен фиш или акт, или каквото е там, че даже и протести има. За какво протестират?
196
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 4 години
100 БОНА РЕМОНТ.НА ТУЙ СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКА РАБОТА.
195
12
 
3
 
! Отговори
Толчо преди 4 години
През Тошово време комунистите също монтираха пътни камери едни големи и грозни покрай пътищата.След 6 месеца всички камери дадоха фира.
194
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно кражбите са колосални!
193
2
 
17
 
! Отговори
Сам Боха преди 4 години
Дай нещо да се зададе , за което ще се плащат ( пардон - крадат) държавни пари и цените хвръкват до небесата !Герберасти , сър !
192
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"за 100000 лева къща на два етажа се строи" Я да ти я построи наш Боце,да видим 100000 ли ще струва?
191
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 пенсии по 500лв ! - и събираме ние капачки за децата.Май не сме добре ? - кво ще кажете а ?
190
2
 
32
 
! Отговори
торбичките преди 4 години
Дамата от фотото ми се чини да е закоравяла пияница!
189
2
 
38
 
! Отговори
бай х преди 4 години
алоооу за 100 000 лева къща на 2 етажа се строи ...
188
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е когато харчиш чужди пари ! - нашите имам предвид.
187
2
 
29
 
! Отговори
Boto преди 4 години
До АнонименАма чакай сега това вече е платено. Това, че е паднала не означава, че оптиката требва да се смени от бизнес парка, захранването също. Да те говорим, че това при падане пада като дърво е не пада изведнъж и хващам та бас, че поде 3 от петте камери не са и разбрали, че са паднали. Не разбирам защо не се вземат 3 метра тръба със следващия диаметър и не се сложи като муфа или е най далавера като покрива тече да оправим направи всичко заедно със мазето.
186
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе при един милиард 10000000 бюджет на София е как няма пари за пътища
185
2
 
29
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Дай боже му всеки такива обществени поръчки по 200 бона да дават за един стълб със закачени 4-5 камери
184
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз, ако бях на тия поне щях да си трая. Тия имат коеф. на "ентелегентност" колкото колорадския бръмбар.
183
2
 
20
 
! Отговори
Brei преди 4 години
200 бона за един стълб с 5 камери или не знам си колко...смятай
182
2
 
27
 
! Отговори
Brei преди 4 години
100 бона за 5 камери на стълб....това не е ли 100-кратно надвишена цена....ама това е само за поправката, иначе били 200 бона....
181
2
 
25
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Аврамова защо не е в затвора заради горящите отпадъци около магистралата....кой чакате
180
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както някой правилно се е сетил да зададе тук въпрос, вие защо не го направите за 100 лева?Тъкмо ви се удава шанс: Хем за вас има работа, хем АПИ няма да загуби от подмяната!Само едно важно уточнение: Това не ви е селфи камерата на смартфона!Това е част от цялостна система, включва окабеляване, включително евентуални оптични кабели, камерите са специални, IP65, с нощен режим на тъмно, може да имат още възможности. Да не забравяме и металната конструкция: Жега, студ, дъжд и сняг, силен вятър..