Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!

Борисов: Работим по мерките за влизане в чакалнята
22 фев 2020 13:16, Елка Василева
366
Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. Това написа премиерът Бойко Борисов в пост във Facebook, след като рейтинговата агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни.

"Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута „BBB“, като перспективата за страната ни остава положителна.

Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната.

Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес.

То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика". Това се казва в поста на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
5
 
22
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
приемането на еврото няма нищо общо с просперитета на народа...
174
5
 
8
 
! Отговори
не съм икономист преди 4 години
Я ми обяснете нещо. Сега сме вързани за еврото на курс 1.95*** нещо си там. Демек, ако вашата заплата е 1000 лв, тя ще стане 500 евро. Ако преминем в евро, вашата заплата ще има същата стойност и покупателна способност. Това не ви прави по-бедни, същите сте си. Единственият проблем, е ако не сменят цените равно с заплатите. Ако направят един хляб от 1лв на 1 евро,а не 50 стотинки, това е проблем, защото не е сменен на същия курс като заплатите.
173
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За добро е ,как да не е за добро ,от 30 години само добрини правите, продажници алчни и от толкова много добрини ни затрихте ,а с еврото окончателно ще ни доубиете ,но вас това не ви интересува ,важно е господарите ви да са доволни !
172
4
 
33
 
! Отговори
ОПГ преди 4 години
Измитайте се всички с вашата "доброта"!!! За 30 години съсипахте държава и народ на 1 300 години! Да горите в ада дано!!!
171
6
 
22
 
! Отговори
67372 преди 4 години
Консулът ни в Испания Пацо Терасата веднага да отива на площада пред "Саграда Фамилия" и да вика три пъти "Няма къща!"
170
8
 
7
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 4 години
Ами, що работите за 600-лв./мес.?!!!ЩО НЕ ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ?!
169
10
 
5
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 4 години
КАТО ВИ Е МАЛКА ПЕНСИЯТА, ЩЕ РАБОТИТЕ, БЕ... ХАХАХААА...АЗ, СЪЩО РАБОТЯ СЛЕД ПЕНСИЯ!КВО ВИ ПРЕЧИ??!!
168
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да за по богатите им е все едно,имат левове и евро...но милиони хора с пенсия от 200лв. И заплата 600лв. Ще е ужас
167
26
 
11
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 4 години
ЦЕЛИЯ ТОЯ РЕВ СРЕЩУ ЕВРОТО, СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА, ЧЕ СЛЕД НЕГОВОТО ПРИЕМАНЕ, ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВЪРТИ ИГРИЧКИТЕ ОТ ТИПА НА КТБ И ФИНАНСОВО МИНАВАМЕ ПОД КОНТРОЛА НА ЕЦБ, КОЙТО Е МНОГО СИЛЕН И СТРОГ.НОВИ ФАЛИТИ НА БЪЛГАРИЯ СА ИЗКЛЮЧЕНИ И НЯМА ДАЛАВЕРА ЗА БКП/БСП!ПЛАЧЕТЕ ДРУГАРИ... ЕВРОТО ИДЕ!!!!!
166
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 185много си зле, ми нали един търговец като го закръгли на 4 евро, 5 други няма да го направят, а ще си го продават на 2 евро, и поне малко вземи се информирай, всяка страна като въвежда еврото има период обикновенно 6 месеца, в който цените се обявяват и в двете валути
165
8
 
24
 
! Отговори
до 185 преди 4 години
Ми ще ти калкулират цените в евро по курс 1 към 1 и доходите по курс 1 към 2 до максимум 1 към 2.5. Е тва ще стане. В Испания има един салам и там е 3 евро.Тук същият е 3.89 лв. След ЕЗ ще го закръглят на 4 евро.Същото ще се случи със всеки вид ценоразпис.Добрият стандарт на живот в богатите държави не е в следствие на еврото.Ако си голтак и си купиш ес класа пак ще си голтак с ес класа на която трябва да плащаш подръжка,бензин и данък.
164
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му кажа на боже че няма държава в Европа в която еврото да не е прието и да е тръгнала надолу напротив имаше държави с евро във сериозно кризи
163
5
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та:-как ще успеем да възстановим националната си валута след 20-25 години,като "Майката-хранителница" ще отиде в Забвението?..Разбира се,такива подобни неща са изречени на "китайски език" за Кохортата на Тиквата.Тях ги интересува САМО едно:-ТОТАЛНИЯ СЛУГИНАЖ и безумието на безкрайното собствено облагодетелстване...прав беше "Тато",когато каза:-"Некои сили искат да унищожат България,да я нема"..
162
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоаре още едно трол4е към цеко сифоня, какви па жестоки сътресения ще изпитаме ? ама така си мааате 5 за 6,е барем измислете нови опорки, бях в Испания когато въвеждаха еврото, бях и в Словакия когато го въведоха, никакви такива сътресения не са се случили
161
4
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
трябва да осъзнаете следното:-С евро,или с лева,ние ПАК ще сме си най-изпадналите в Съюза.защото НЕ валутата,а икономическата политика и редът във всяка държава определят статута им!!Нещата тук са много по-дълбоки!-Първо:-С приемане на еврото ще изпитаме жестоки сътресения!-Второ:..-С големи мъки МОЖЕ и да се стабилизраме пак на нивото,в което сме сега след 5-10 години...Но:-Трето:-ЕС ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ,това е неизбежно!И то не защото аз "го искам"!Как тогава ще се върнем към националната ни
160
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българини викаш като сме най-бедните в ЕС, дай да си останем най-бедните, да продължаваме да плащаме по-високи лихви, излишни такси за превалутиране, допълнителни такси за подържане едновременно и на левови и на еврови сметка, да продължаваме да плащаме излишни пари за безсмислена подръжка на левовата система, въпреки че и без това той /лева/ е вързан за еврото.........аре отивай да си вземеш тролските парички от цеко сифоня
159
3
 
18
 
! Отговори
шиши преди 4 години
Пред новината, че премиерът е разследван за пране на пари, всичко друго бледнееЕвгений Дайнов22 / 02 / 2020 4766БНРПрепоръчване133FacebookПолитологът проф. Евгений Дайнов коментира по БНР - Пловдив новината, че полицията на Каталуня и Прокуратурата за борба с корупцията в Барселона разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с "международна схема за пране на пари", чиято крайна цел е била Барселона и бившата моделка Борислава Йовчева. Борисов отрече категорично, че има имоти в Барселона и че е замесен в пране на пари, и отказа да коментира дали има връзка с Йовчева.
158
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен 176Окей, съгласен съм за надзора.Обаче ние сме най бедните в ЕС, как е мислиш тази работа.Казах ти че си глупав, ти си продължаваш да тролиш.Къде ни е икономиката, къде ни е изчезващото население?
157
4
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Дека е Гешеф,бе??? От вчера спре да лае ! Да не е у Каталуня???Смех,Баце!!!
156
5
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
По скоро трябва да бъдат съдени.Тези " държавни чиновници" Които допуснаха Божков да е това което е днес!!! Останалото са празни приказки!