Борисов обеща: МС отменя винетките за селата около София и Варна

С други 12 общини все още се водят разговори
Обновена: 27 фев 2020 09:57 | 27 фев 2020 09:33, Камелия Цветанова
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи в парламента, че на правителственото заседание днес ще бъде променено решението за обхвата на платената пътна мрежа.

Още по темата
"След час изваждаме 115 км от община София и 40 км от община Варна. С другите 12 общини се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхват", обясни той.

На критиките на червената шефка Корнелия Нинова, че нито една реформа при управление на ГЕРБ не е била успешна, той отговори: "В България се въвеждат трудно нещата, аз не си спомнят нито една реформа на БСП за 100 години управление".

"Ако е било лесно вие да сте въвели тол системата. Едно е да строиш двулентови пътища, друго е магистрали, А "Хемус", "Европа", "Струма" се строят усилено, другите се ремонтира“, добави Борисов.

Той беше категоричен, че на отговорните лица за проблемите около въвеждането на тол системата ще се търси ежедневна отговорност.

След извънредната среща между премиера, финансовия министър, зам.-регионалния министър и превозвачите вчера стана ясно, че тол системата се отлага за 27 март.

До новия краен срок превозвачите трябва да се сдобият с GPS устройства, които да измерват изминатите километри и съответно да се платят.

Борисов увери, че с превозвачите вече няма тема на разговор, защото браншът не е против самата тол система.

"Това е едно модерно и сложно съоръжение. Това е европейската практика. Най-евтиното в Европа. Много искам нещо да стане от първи път, но не помня в България нещо да е станало от първия път", коментира още той.

Борисов беше атакуван от соцлидерката Корнелия Нинова, която го обвини, че въпреки добрите намерения от въвеждането на тол системата се е стигнало до хаос, напрежение и протести.

"Всички одобрихме стартирането на тол системата и имахме шанс България да направи нещо полезно за бъдещето с поне три цели – държавата да получи повече приходи, транспортният бранш да има яснота и улеснение за бизнеса си, а хората да имат по - качествени пътища", каза тя и добави, че реално плановете са се провалили.

Според нея единствените печеливши от тази ситуация са частните фирми, които въвеждат тол системата, защото те ще получат за това 32 милиона лева. Тя нападна Бойко Борисов, че не може да направи едно една реформа както трябва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
9
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
До 70. Ама това го казва червен *** като теб. Нормалните хора явно не мислят така, щом вече 10 години избират него да ги управлява. Затова ще пише, че е строителят на България. А разкостването го правят всеки път твоите любимци от Позитано 20.
75
14
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 61,65 и други подобни. Та този "простият" премиер е бил гл. секретар на МВР, два пъти кмет на столицата, три пъти премиер. Колко българи са постигнали това? А ти какво си постигнал в жалкия си живот бе, ***?
74
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До УинУинСтъпка 3 :-Ако некой ни обвини,фърляме сичката вина на "тия преди нас" и за предпочитане,лично на Нинова!Стъпка 4 :-Ако некой замрънка недоволно,веднага го обвиняваме в "Клатене на държавата" и привикваме "1"......Ако и тия стъпки не помогнат,следва ДИРЕКТНОТО:-"Защо ми въртите тия номера,а?!..Нали знаете колко бързо мога да са справа с вас,а?!..Ше ми изкарват на улицата хората те,за "нема нищо"..Казал съм на Гешеф:-ДА СА МАЧКА СИЧКО,що не играе по нашата ***!..Казах!..ХА
73
15
 
3
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До не е точен. А ти кой си и откъде точно разбра, че има къща в Барселона? Аз пък чух, че има парцел на Марс.
72
3
 
20
 
! Отговори
УинУин преди 4 години
Стъпка 1 - дай да ги направим с винетки пък ако мине мине.Стъпка 2 - ако случайно хората се възпротивят ще ги отменим и ще се направим на герои и спасители.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е скромен ако си спомняте преди години беше обявил доход от 50хил лв -по-малко от моя голям майтап -като се има предвид че е държавен служител и не внася стотинка осигуровки и данъци
70
2
 
20
 
! Отговори
Джокера преди 4 години
Тиквата "не щял нов самолет", а щял да строи стадионите "Локомотив" - Пловдив и "Ботев" - Пловдив. Тези клубове са частни, а не държавни и наш Бойко юначагата щял да отпусне 37 милиона лева. Дали една голяма част от тези 37 милиона няма да ги цунка банкянския *** и да ги прати в БарЦелона за да се откупи?
69
1
 
15
 
! Отговори
ники преди 4 години
Чакайте бе, нали преди година пак обеща същото и не го спази. Сега пак обещава и пак няма да го спази. Защо още му вярване на това лъжливо овчарче?
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това означава че държавата се е сринала свила или какъвто искате глагол изберете до два града София и Варна -това оснана от България след 89година да живее демокрацията до след няколко години ще остане само София
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Коментар в десетката!
66
1
 
10
 
! Отговори
7bsbsb преди 4 години
Тая държава да не е само сивия и Варна или където има повече негов елвкторат
65
1
 
16
 
! Отговори
- преди 4 години
Този разкости държавата! Ликвидатора на България - това ще пише в историята за него!Но и оФчия народ си го заслужи!
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строг, но за сметка на това НЕСПРАВЕДЛИВ!Има ли по- лоша комбинация?!
63
2
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Много е зле този и ще ликвидира народа ни.По-*** управник никога не сме имали.
62
1
 
23
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Тиква тиква или всички села около градовете неплащат или всички плащат тия двойни стандарти ще ти изядът главата по бързо.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А около Мездра и Видин ! А,сетих се - в Северозапада са пословично богати !
60
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извънредно *** човек се оказа нашия пишман-премиер.
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната интрига на Боко Суджука, целяща разделение на народа!Мръсен интригант и манипулатор!
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дискриминация!
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ква стана тя. Тука има. Тука нема. Защо бяха тия гимнастики и за Тол таксата и за Винетките по добре да си беше останало всичко както си беше а сега такъв качамак настана че цяла година неможе да се оправите.