ВМРО зове: Нито един мигрант от Турция да не мине границата!

Пускането на сирийските бежанци било провокация на Ердоган
56
ВМРО зове: Нито един мигрант от Турция да не мине границата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО излязоха с остра позиция по повод на решението на турския президент Реджеп Ердоган да бъдат пуснати бежанците от Сирия на територията на България и Гърция.

Според воеводите това е поредната провокация от страна на Ердоган, която не бивало да остава без отговор.

Още по темата

"Има един единствен критерий: нито един мигрант да не бъде допускан. България не бива да се превръща в бежански лагер и да плаща цената на чужди геополитически грешки!“, заявяват от ВМРО в позиция, изпратена до медиите.

Натискът вече е факт след обострянето на поредния военен конфликт на границата на южната ни съседка със Сирия. Нови групи има вече в Гърция и Македония. Има и такива, тръгнали към Одрин, които искат да влязат в страната ни, припомнят от политическата формация.

"Наш дълг е да не допускаме това. Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов нееднократно е завявал, че няма да допусне подобна заплаха на българска територия. И днес той отново подчерта готовността на армията и неговата решителност като военен министър за спиране на всякакви опити за нелегален пробив по границата на страната ни. Ние от ВМРО призоваваме и партньорите си във властта да отстояват неприкосновеността на територията и защитата на държавната граница – срещу започналото от страна на Турция поредно пропускане на мигранти“, настояват от воеводите.

Според ВМРО в тази ситуация нямат значение никакви наднационални, глобални и други интереси, а само българският.

"Започналите вече процеси по придвижване на мигранти към Европа е факт и то констатиран от световните агенции и поощрен от Анкара. Всичко това означава, че до часове България може да стане най-важното място в Европа. Затова трябва да я защитим“, призовават още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плана на Ердоган,Бойко и Кракачнов за заселяване с мигранти на Странджа в действие, след Сирия нали знаете на къде ще погледне Ердоган и как никой няма да ни помогне____Умрял е ердоган за вашето не постижима икономика и знание руски ***
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачантичката да строи цялата армия, ама всичките 2000 човека по границата, и тигава пиле няма да прехвръкне даже. А ако времето омекне достатъчно ще може да се съблюдава браздата и с туристическите хеликоптери, с които разполага врликата българска армия. Те 2 броя ли бяха или 1, не помня.
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обмирисали русофил кажи, че джиджи да си ги приути
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойде пак враме тия наши лъже патриоти да започнат да лъжати и да се бият в гърдите...
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vsichkoto migrant v bg armiata da vliza!
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плана на Ердоган,Бойко и Кракачнов за заселяване с мигранти на Странджа в действие, след Сирия нали знаете на къде ще погледне Ердоган и как никой няма да ни помогне/
2
5
 
7
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Чичко ерДОГАН в кошари ли ги държи, та така ги пуска?!
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национнал-популистете псевдопатриоти пак излязоха на преден план.Ама в територя населена с лум пени и прос таци е така.Закономерно е и Тиква да е премиер - вече 10 години.