Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа

Смята бившият социален министър Иван Нейков
29 мар 2020 12:34,
217
Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа
Снимка: БГНЕС

„Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги използваме. Трябват ни нови инструменти. Парите трябва да даваме не за безработни, а за дейности. Държавата не трябва да дава пари на работодателите, за да задържат работниците в малките ресторантчета, например, а да им поръча работа“. Това каза пред БНР бившият социален министър Иван Нейков.

Още по темата


Според него „имаме собствени и добри резултати в спасяването на труда“.
 
Парите ще ги похарчим. Най-лесният начин е да раздаваш пари, но час по-скоро може да се постави задача на браншовите организации да предложат мерки за работа, не за помощ, които държавата може да възложи“.

По думите му социалните работници също трябва да бъдат включени към т. нар. „първа линия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така нака ние като най - бедната държава, взехме най - строгите мерки?? В Швеция с над 3000 болни, децата си ходят на училище, ресторантите са пълни и живота си тече нормално. Правителството казва, че населението така и така ще се разболее и карантината само би навредила, защото много хора ще останат без работа. Шведите не могат да си позволят карантина, но ние можем - още при 100 случая Тиквата блокира страната. Сега с по тия 20 случая на ден, вируса ше го мъкнеме до догодина!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре се знае кои са с реално производство ,от което зависим доста хора - за тях държавна помощ ,но на прекупвачите ,дето и без това ни деряха с измислени цени за внесените *** защо ,щото освободиха склададжиите си и имат време -сам премиерът намекна , да си почистят колите у яхтите и да видят как ще им изплащат наемите за жилищата ,дето накупиха не съм против обикновените хора ,работили при тези ,но просто всички не сме "равни" пред икономическия проблем , може да се направи необходимото
11
10
 
1
 
! Отговори
до Гадно нали преди 4 години
ами държавата като имагинерно понятие е съставено от държавните служители инсче става Дивия запад. Ти кскво префлагаш, 200000 държ служители на улицата за да им раздадеш заплатите на други 200000. Само че ще се пиявят едни трети 200000 които насилствено ще тръгнат да си прибират пари от дето им скимне.
10
0
 
13
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Ако и този си мисли ,че не е за затвора ,жестоко се лъже !
9
0
 
7
 
! Отговори
м...да преди 4 години
И двете ,дядо попе ..и двете. Едното не изключва другото
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разумно!
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В селското стопанство има хиляди работни места и никой не иска, а ГЕРБ им дават помощ 60 %. Щом откажат работа нали им режеха помощите. Тия работодатели трябва да се съкратят особено Горанов е ненужен и става все по-дебел.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ясни сте кви фирмаджии сте били, квото се изкара се профуква, коли жени, почивки Бали Мали....и ся нямств два лева за хляб и кис мляко
5
3
 
24
 
! Отговори
Гадно нали преди 4 години
Уважаеми,ако не знаете над 200 000 държавни служители не плащат данъци и осигуровки,тези разходи се плащат от частният бизнес и обикновените хора от данъците им и сега в тези тежки времена вместо да съкращават и намаляват чиновници и служители държавата продължава да ограбва народа и да хрантути ненужни служители.
4
2
 
11
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Прав е. Социалните работници и те да свършат нещо , че май само да свикнали да чакат някой римляни да отвори вратата с пълни ръце.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега лъсна истината за парите дето уж идвали от гастарбайтерите ни. Че какви пари са пращали като в момента в който останаха без работа за месец два и нямат една стотинка да ицелеят там на запад. Иначе бяха много велики, то и сега ги гледам по веригите магазини обикалят и ми зяпат цените и цъкат с език кое колко струвало
2
11
 
17
 
! Отговори
саботаж преди 4 години
Всички правителства в Европа взеха решения да се помогне на пострадалите от извънредните положения веднага и без бюрократични пречки. Например в Германия - веднага решиха по 3 000 евро, за три месеца, на фирми с един човек. Какво става в България? Извънредното положение беше въведено преди 16 дни и още няма конкретни решения! Изработват се всякакви бюрократични пречки и условия, така че хората само като видят какви бумаги трябва да извадят, да се откажат от кредитите! На това му викат саботаж!
1
7
 
19
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Най-накрая някакво по-адекватно предложение, ама дали има кой да го чуе ...