Промяна: Държавата ще поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40

Глобата за разходка в парка ще е 300 лв., за второ нарушение - 1000 лв.
Обновена: 5 апр 2020 17:53 | 5 апр 2020 17:29, Анисия Иванова
122
Промяна: Държавата ще поема и част от осигуровките по схемата 60 на 40
Снимка: БГНЕС

Бюджетната комисия в НС прие предложение на Йордан Цонев, така държавата, освен 60%, ще заплати и осигуровките, така че сега схемата ще бъде наистина 60/40. Това заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова след днешното заседание на бюджетната комисия на НС, съобщи Нова тв.

Още по темата

"Решихме в бюджетната комисия да се съобразим с исканията на бизнеса. Освен прилагане на мярката 60 на 40 за бизнеса, държавата, освен тези 60%, ще заплати и осигуровките, които се дължат от работодателя. Т.е. схемата няма да е 70 на 30, а ще бъде наистина 60 на 40. Смятам че можем да поемем този допълнителен разход“. Това заяви след заседание на бюджетната комисия нейният председател Менда Стоянова.

Ще се поемат само вноските на работодателя - личната остава за служителя, каза още тя.

"Смятам, че при тази ситуация може да поемем този допълнителен разход от тези милиард и половина във фонд "Безработица". Това значително подобрява мярката и дава възможност на повече работодатели да се възползват", уточни тя.

"Освен това може да се взема безлихвен кредит от 1500 лв на месец, срок на погасяване – 10-годишен. От това може да се възползват всички самоосигуряващи се лица", добави тя.

"Приехме и текст всички общини да редуцират или освободят от наеми или такси за ползване - тротоарно и т. н., своите наематели за срока на извънредното положение", каза Менда Стоянова.

"При забавяне на плащанията по кредити и лизинг – няма да се начисляват лихви", съобщи председателят на бюджетната комисия.

Тя заяви, че предложението за редуциране на глобите също е било прието. „То ще се отнася за другите мерки извън нарушението на мярката за карантина. Там глобата остава 5000 лв. Една разходка в парка ще струва на този, който бъде хванат, 300 лв. При повторно нарушение глобата ще бъде 1000 лв.“, каза още Стоянова.

Тя заяви и че се спира изплащането на субсидиите на политическите партии за периода на извънредно положение, а парите ще се използват само за борба с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай Гербери Към Китай се обръщайте ако нещо не ви е ясно за световната ситуация !
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има обаче една много непопулярна мярка, която упорито не искат да я изпълнят. Държавата не иска да внася пълните осигуровки на работещите на държавна работа и съответно не го прави
43
3
 
6
 
! Отговори
Китаец преди 4 години
Бойко Идваме ...
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този герберски и крадлив бизнес никога не внасял 60 % плосък данък за да получи сега 60 % наготово. Дори ДДС е 20 % далече от 60 % и се плаща и от безработните.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай си търсят вече парите от САЩ!Бойко също ще трябва да даде обяснение къде са парите на Българите!
40
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият въпрос е към крадеца Бойко Борисов Къде са парите Бойко след като три мандата лъжеше че сме за пример в Европа ?
39
2
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ДАЛ ....ПРОМОЦИЯ .... НА РАЗХОДКА В ПАРКА !!!ГЛОБАТА СЕГА Е .........300 ЛЕВА !
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооооооо Гербери: не Путин ...Китайския комунизъм идва в света! Ще цвилите за Путин ,но е късно Гербери крадливи капиталистически!
37
4
 
22
 
! Отговори
ист преди 4 години
Еднолични търговци с магазинчета до 20 квадратни метра, изкарващи мизерната си прехрана като продават обувки, бельо и козметика, правителство и парламент са решили да ги затрият. Стотици хиляди изкарващи около минимална заплата остават на улицата.Те не са приватизирали -откраднали заводи и импекси. Те нямат пари за рушвети. Но Бойко да не забравя че са гласоподаватели.
36
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП години наред крадоха нагло. Съсипаха държавата, сега за пари реват.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съкращаване на държавния апарат няма ли да има те не може ли да се разболеят!Само едноличните търговци са засегнати от кризата защото държавата не и пукаДобре, че работят хранителните магазини и така ще съберат някои лев от ДДС
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако 7млн.Българи получат по 610лв.Са 4 милиарда и 240милиона !Задача: колко има в държавата в момента щом счетоводителя от Свищов иска да тегли 10 милиарда?Къде са парите Бойко?
33
0
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
ами като съм бил на борса преди по малко от три години, не съм неплатена освободен съм и какво правя? Някой ще ми каже ли? Как се намира работа сега в тоя момент.
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладните кучета на БСП ще са доволни вече. Ще спрат да вият.
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Менда е по прикриване и прокарването на незаконни проекти за отклоняване на милиарди от държавата !
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 100 на 0 да е мярката и от работника да се иска само да си плати осигуровките, пак ще има 99% недоволни.Причината е съвсем проста. Работодатели, в престъпен сговор с работници, масово лъжеха за размера на изплащаните възнаграждения.Сега трайнобезработните ще си спомнят с умиление, че е могло да не са толкова сговорчиви в маменето на държавата и на честните данъкоплатци.
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Няма да можеш да се скриеш зад корона вируса!Нещата са много по - дълбоки ,защото милиарди липсват от твоето управление !
28
6
 
13
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТИТЕ преди 4 години
на ГЕРБ са все такива. А най-отгоре БАЙ *** специалист по всичко. Като го гледах все искаше да говори повече от ген. Мутафчийски. И вицове за жените на завърналите се у нас гурбетчии.... Лакардии... ама като му е такъв ЕЛЕКТОРАТЪТ
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"При забавяне на плащанията по кредити и лизинг няма да се начисляват лихви", съобщи председателят на бюджетната комисия.Няма да се начисляват НАКАЗАТЕЛНИ лихви. Главницата си е главница и по нея си се начисляват лихви съгласно договора.Нека да сме прецизни, уважаеми управляващи. Иначе подлъгвате маргиналите, че някой ще им опрощава нещо, което сами са взели и похарчили (профукали).
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, най-после допетриха, че трябва да има известна диференциация в глобите. Поемането на част от осигуровките няма обаче да реши проблема на сенчестите заплати под масата. Работодателите искат официално да се признае правото им да крият данъци и осигуровки. Това просто няма как да стане. А намалете малко наглостта...