Нинова към Каракачанов: Тангото в политиката не буди наслада

Употребата на патриотизма за конюнктурни партийни цели отблъсква
10 апр 2020 18:31,
52
Нинова към Каракачанов: Тангото в политиката не буди наслада
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Темата за родното производство и защита на българските храни отново стана актуална. За нас тя последователно е такава от 2016 г. Но днес тези, които гласуваха против предложенията ни, се надпреварват с все по- екзотични идеи, яхнали конюнктурни причини. Г-н Каракачанов е внесъл предложение да се забрани вносът от ЕС, докато не се изчерпят българските продукти.“, става ясно от позиция на соцлидерката Корнелия Нинова.

Още по темата

Нинова е решила да припомня факти от не толкова далечното минало.

„Ето един такъв: 16.01.2019 г. в парламента обсъждахме внесения от нас закон за храните с конкретни мерки против двойните стандарти в качеството на една и съща стока, продавана в Европа и у нас. Много грамотно направен закон, в който въвеждаме понятието ”сертификат “ за качество, изисквания за едни и същи съставки в Европа и в България, за да не яде българският народ второ качество храна  и т.н. Дори и дума не става да се забранява внос. ГЕРБ го отхвърлят. Тогава министър Танева е депутат и говори от трибуната против. И ни в клин, ни в ръкав -  депутат от Обединени патриоти прави следното изказване. Цитирам стенограма на НС: "Ние не подкрепяме този законопроект по една много проста причина. Когато правим забрани за вносителите на всяка една държава, не само от Европейския съюз, съответно тази държава може да направи същите изисквания и сертификати за нашите износители. Така че- ние можем да навредим повече, отколкото да помогнем на българските износители и производители. Затова гласувахме против.”“, разказва Нинова и се обръща към своя политически опонент.

„Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа нагласа. А употребата на патриотизма за конюнктурна партийна полза отблъсква. А в тази тежка ситуация за дребния и среден български производител - отблъсква двойно.“, завършва позицията си Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черен дим до Топлофиация Варна се издига в момента
22
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Нещо гръмна преди малко много зловещо във кв. Владиславово, град ВарнаВ момента се чуват линейки! Тътенът беше адски!
21
1
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Масларова що не е в затвора, Каска?
20
5
 
15
 
! Отговори
А преди 4 години
Върни парите от Техноимпекс *** Курнелио
19
1
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Впрочем к'во стана с 11-те милиона присвоени от Масларова, Каскет?
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелке, пак качи килца, или отслабни още, че сега мязаш на плашило! Нито слаба нито закръглена- в междуметието си, а и с тая разчорлена коса....
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво `Възраждане`, бе!Тия рублажии, които само чакат поръчка от Москва.Айде бегай у лево!Вече и умрелите разбраха за кого работят.
16
2
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
За цоциалистите няма неподходящо време да леят злоба.
15
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
..ОТ ЧУЖДА на България "фондация"...Или се осъзнайте и направете нещо НАИСТИНА полезно,или...изпейте "Лебедовата си песен"...ваш НЕфен:-"ПроСоТо"..
14
19
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Нинова,ето моя апел:-Направете всичко възможно да се съюзите с ДРУГИТЕ,НАИСТИНА патриотични формации!-Като "Възраждане",.."Спаси София"..(нещо такова беше,не съм точен,но разбирате).бсп е "втората"..поне според последното "преброяване на дивите зайци" "партия" в България.Ако НАИСТИНА сте отговорна партия,СЪЮЗЕТЕ СЕ със всички АНТИГРОБАРСКИ настроения и "движения"!!!Няма друг начин да изринем тоя ТУМОР,самонарекъл се "герп"!"герп" беше създадена..СПОРЕД ГОРДОТО ПРИЗНАНИЕ на Тиквата от ЧУ
13
2
 
14
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Няма по-*** партийка от БСП в историята на България.
12
11
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и за протокола:-НЕ,нито съм "фен" на Нинова,нито се интересувам от бсп!!!!!!Тук става въпрос за ГЕНЕРАЛНИ КОНЦЕПЦИИ!!!!!!!!
11
13
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Нинова,Каракочана е ДАЛЕЧЕ от твоето ниво,що са занимаваш с него?!Ама оставете тия *** да потънат в собствената си некадърност,слугинаж и безпомощност!Първо:-НИКОЙ НЕМА да ни позволи да "спрем вноса " от ЕС!Тая шизофрения може да витае само из шкембето на Шкембе.Второ:-За 10 години Шайката НЕ НАПРАВИ НИЩО за да СТИМУЛИРА РОДНОТО произНито ти,нито някой друг ще ги ликвидира!-ТЕ САМИТЕ копаят ГРОБА СИ!Ама оставете ги да паднат в него!Следват много тежки времена.НЕ СПОДЕЛЯЙТЕ вината с тях
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курнелка-безполезка!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС убива производителя, а не кризата ще ядете европейски храни не лъжете хората г-да Eвроатлантици, тангото ви е много грозно. И върнете партийните субсидии дето имаше подписка от 3 млн човека, че не искаме да ви ги дадем ама вие най-нахално си ги вземате, което е кражба. Щом не можете да си финансирате партиите разпуснете ги.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТАКА Е, ПРИ КОМУНИСТИТЕ САМО ТОЯГАТА БУДИ НАСЛАДА.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия техноимпекса трябва да бъде тикната в затвора незабавно!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаят кой кара влака, а тези танцуват грозно танго. Няма такава държава всички са популисти до последната конюнктура.
5
3
 
15
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Всеки път Нинова като си отвори устата, ГЕРБ се бетнират във властта. Това нарочно ли го правят или толкова си могат?
4
7
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
НИНОВА БОРИСОВ ОЛИГАРСИ КАПИТАЛИСТИ вие не изпитвате състрадание ЕМПАТИЯ ЖАЛ КЪМ обикновените БЪЛГРИ всичко при вас е интереси 1 млнБЪЛГАРИ са на кредити а колко са съкратените хич не ви дреме и пука за НАРОДА