Ангелкова: 70 хил. са станали безработни за един месец у нас

Мярката "60 на 40" е запазила 38 000 работни места
14 апр 2020 10:19,
36
Ангелкова: 70 хил. са станали безработни за един месец у нас
Снимка: БГНЕС

По последни данни на Световната организация по туризъм, близо 1 млн. души на ден губят работните си места в световен мащаб. У нас, по данни на Агенцията по заетостта, за последния месец има регистрирани над 70 хил. безработни. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по БНТ.

Още по темата

"От тях 23,7% са в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“, а 0,5% са туроператорите и туристическите агенции. Към момента близо 48,7% са се възползвали от мярката „60 на 40“. Това са може би над 38 000 запазени работни места, което показва, че тази мярка дава своя резултат. Може би не удовлетворява всички сектори, но това са данните", заяви Ангелкова.

Тя изрази вяра, че с общи усилия ще успеем да се справим и да продължим напред, независимо от изключително тежката ситуация, в която се намира туризмът в световен мащаб.

"Благодаря на всички, които се трудят в сектора. Вчера на дигитално извънредно заседание на Министерски съвет се прие това постановление за безлихвения заем от 1500 лв. за тези, които са на трудов договор и в неплатен отпуск, както и тези, които са самоосигуряващи се", посочи министърът на туризма.

Тя поясни, че към момента работят в посока късно лято – юли и август, и разработват различни мерки и кризисна рекламна стратегия за сектора. "Разработили сме примерна схема за ваучери за туризъм, насочени към българите", допълни Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми трябва. Тея вече не се издържат.
31
0
 
0
 
! Отговори
някой50501 преди 4 години
До seira А какво ви пречи да ги изметете?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте клипчето в тубата Държава в Държавата. То е правено края на деведесетте . Ето тези хора от клипа сега ни управляват .... Мултигруп! А Боко е техния лакей, бърше им гов ната и им ближе ***.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте данните. Затворени фирми и молове. Спрени бизнеси и закрити работни места. А Борисов ни дава по 4500 лв ........ Заем! Безлихвен!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки че стотици хиляди ще останат без работа, някои хора ще продължат да стоят в чисти бели одежди, с чанти за 10 000 евро в ръка, върху червени килими - гарантирано от СИК. Демокрация "at its finest", сър.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега в България най-добре са защитени хората с най- ниски заплати - работещите в обществения сектор. Те са около 600 хиляди, което е 1/4 от хората на заплата и около 15% от осигуряващите се. Повече от половината от тях са учители, медицински работници и работещи в пощите и транспорта, т.е. държавни служители според някои и трябва да ги съкратим. Най-добре според тях е да започнем съкращенията с лекарите.
26
0
 
6
 
! Отговори
Да не си безработен преди 4 години
Тази жена очевидно не знае коя част от безработните са хотелиери по морските и планинските курорти и коя е заета с производство и храни такива опростачили се гербери като нея. Хотелиерите са около 24% и тяхната печалба остава у самите тях. "Клати нещо си" живеят от приходите на производствениците - тези, които сега полиция, жандармерия прокурори гонят като диверсанти, понеже са останали без работа и се чудят какво да правят. Мин.Танева пък иска да ги цани за аргати в земеделието...
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ааЩе раздават пари ако можеш да докажеш, че печалбата ти е спаднала с повече от 20% спрямо миналата година, а как да стане това като всички тарикати бизнесмени се изкарват, че работят на загуба едва ли не?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко да са?Тези, които произвеждат авточасти примерно какво да правят?Да продължават да работят и да правят компоненти за коли, които в момента никой не купува.БМВ и Мерцедес не работят.Продажбите на Фолксваген се очаква да спаднат с 3 милиона автомобила.Значи ние да направим части за коли, които няма кой да купи защото не сглобява коли в момента.Аз не мога да разбера защо се правите на по глупави отколкото сте!?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи за година 840 хиляди а за 10 години 8 милиона и 400 хиляди!!! 8 милиона безработни????????? какво правите бе герб айди сваляйте забраната и да отварят ресторантите искате 20 милиона безработни ли? това ли искате???????
22
2
 
7
 
! Отговори
Геноцид преди 4 години
То като намалеем с няколко милиона след някоя друга годинка, остатъка ще се нахранят от държавата с по една паничка на три дни. В крайна сметка защо всички държави целят да унижощат малкият и среден бизнес ако не да вържат остатъка оцелели на държавна хранилка. Тези дето останат ще чукат камъни, като робите едно време, за да получат малко супа на всеки 3 дни. Робството се завръща в световен мащаб драги ми смехурковци, а вие си вярвайте, че сте свободни.
21
3
 
7
 
! Отговори
Надървен преди 4 години
Тази е грозна, но изпитвам перверзно влечение към нея, целия се одървям и за секунди се празня
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закривай това министерство
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това в крайна сметка е измислен вирусооо!
18
2
 
10
 
! Отговори
аа преди 4 години
мога да ви кажа че не знам малки фирми които да се занимават с тази мярка. В началото имаше голям ентусиазъм, ауу ще раздават пари и после всичко утихна за два дена. И започнаха съкращенията
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кака Ангелина като отиде на нос Калиакра като и огрее Слънцето малкото носле ще хвърли безплатна сянка до Мичурин за радост на почиващите с ваучери от министерството.
16
1
 
4
 
! Отговори
има бакшиши преди 4 години
До кадровикза сметка на туристите!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата мисли за всички! Като майка е! Дава чували с пари на всички! Какво повече искате?
14
1
 
8
 
! Отговори
кадровик преди 4 години
До МинистърътНяма заплати - няма туризъм!
13
0
 
10
 
! Отговори
кобила преди 4 години
Конски сурат! Туризма запада поради вирус! Интернета надделя над пътуването!