Ангелкова: 70 хил. са станали безработни за един месец у нас

Мярката "60 на 40" е запазила 38 000 работни места
14 апр 2020 10:19,
36
Ангелкова: 70 хил. са станали безработни за един месец у нас
Снимка: БГНЕС

По последни данни на Световната организация по туризъм, близо 1 млн. души на ден губят работните си места в световен мащаб. У нас, по данни на Агенцията по заетостта, за последния месец има регистрирани над 70 хил. безработни. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по БНТ.

Още по темата

"От тях 23,7% са в сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“, а 0,5% са туроператорите и туристическите агенции. Към момента близо 48,7% са се възползвали от мярката „60 на 40“. Това са може би над 38 000 запазени работни места, което показва, че тази мярка дава своя резултат. Може би не удовлетворява всички сектори, но това са данните", заяви Ангелкова.

Тя изрази вяра, че с общи усилия ще успеем да се справим и да продължим напред, независимо от изключително тежката ситуация, в която се намира туризмът в световен мащаб.

"Благодаря на всички, които се трудят в сектора. Вчера на дигитално извънредно заседание на Министерски съвет се прие това постановление за безлихвения заем от 1500 лв. за тези, които са на трудов договор и в неплатен отпуск, както и тези, които са самоосигуряващи се", посочи министърът на туризма.

Тя поясни, че към момента работят в посока късно лято – юли и август, и разработват различни мерки и кризисна рекламна стратегия за сектора. "Разработили сме примерна схема за ваучери за туризъм, насочени към българите", допълни Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
11
 
! Отговори
Министърът преди 4 години
Ангелова да ги товари всичките безработни и да ги разпределя по хотелите на мутромотието.400 лева заплата и се плаща в края на сезона.Берекет за мутрите.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мутрите им трябват роби не работници.
10
0
 
19
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Още ли не са затрили, пардон, закрили това никому ненужно МИНИстерство на туризма ? Тази МИНИщерка къде се разхожда така безцелно ?
9
1
 
17
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!!!
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
XOЛAHДИЯ: 16 млн. нaceлeниe, 20 000 дъpжaвни cлyжитeли; БЪЛГAPИЯ: 7 млн. нaceлeниe, 440 000 дъpжaвни cлyжитeли.Комунизмът в България още е жив!! Това са стотици хиляди хора, които не правят почти нищо, а заплатите им се плащат от нашите данъци. Милиарди левове всяка година!! Комунизмът гласува за ГЕРБ. Долу комунистите!!
7
6
 
11
 
! Отговори
alge преди 4 години
Освен туризъм има и други отрасли, например селско стопанство. Така, че който иска може да работи...Е, вярно е, че няма да получава бакшиши, но няма да умре от глад!
6
0
 
13
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Годишно се самоубиват 700, тази година ще са по две. Във всички случаи ще умрът повече отколкот от к19 . От всички болести по света как така решихте, че тази е най опасната и пренебрегнахте останалите
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те па едни работни места дето едва свързваш двата края и караш хляб и млеко.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конското лице за пореден път лъже... една от фаворитките за титлата главна калинка
3
0
 
11
 
! Отговори
за ваучерите преди 4 години
каква е гаранцията, че ще могат да се използват, ако междувременно фалират?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
70 000 бяха миналата седмица, калинке!
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрахте ли че много-повече хора ще загинат от немотия и икономическакриза отколкото отковид19?