Последиците от кризата не се борели само с кредити

Нинова: Нека защитим работните места, малкия и среден бизнес
67
Последиците от кризата не се борели само с кредити
Снимка: БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова участва в поредната видеоконферентна  среща на лидерите на партии,  премиери и комисари от семейството на Партията на европейските социалисти. Основна тема на дискусията беше предстоящият Европейски съвет и планът на ПЕС за възстановяване на Европа след епидемията от COVID-19.

Още по темата
По време на дискусията бяха обсъдени конкретните предложения на левите партии за общоевропейски мерки в областта на здравеопазването,  за подобряване на здравните услуги за европейските граждани, гарантиране на здравните системи на държавите – членки и подкрепа за научните изследвания.  Основен приоритет остават мерките за защита на работните места, временна подкрепа при безработица и превенция на неправомерното съкращаване на работна ръка. Особен акцент бяха и мерките  за подкрепа на икономиката, насочени и към малките и средни предприятия, посредством ликвидна подкрепа чрез облекчени кредити и данъчни предимства. Приоритет остава и защита и запазването на демокрацията в държавите – членки.

Председателят на БСП Корнелия Нинова отстоява приоритетите на БСП  за подкрепа на работещите и бизнеса по време на кризата. Тази криза ще ни накара да преосмислим модела на функциониране на нашите здравни, социални и образователни системи. Трябва да се обърне специално внимание на малкия средния бизнес и ролята на държавата за подпомагане на икономиката чрез данъчни облекчения, директна подкрепа за запазване на работни места и др.  Осигуряването на минимален доход на засегнатите от кризата е неотложна мярка и израз на солидарност и подкрепа. За съжаление, в България това подпомагане се изразява основно в отпускането на  кредити, които трябва да бъдат връщани от хората, изправени пред неяснотата за собственото си бъдещето, докато в Европа се оказва и безвъзмездна помощ.

Позицията на Корнелия Нинова е: "Последиците от кризата не могат да се борят само с кредити. Нека защитим работните места, малкия и среден бизнес", допълват от пресцентъра на БСП.

Лидерът на БСП се присъедини към призива и на останалите лидери от Партията на европейски социалисти за солидарност, единство и равнопоставеност при преодоляване на тази криза.
 
Във видеоконферентната среща участваха Давид Сасоли, президент на Европейския парламент; Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на ЕК; Жозеп Борел, върховен представител по външна политика на ЕК; Паоло Джентилони, европейски комисар с ресор „Икономика”;Педро Санчес, премиер на Испания; Еди Рама, премиер на Албания; Алексис Ципрас, бивш премиер на Гърция; Зоран Заев, бивш премиер на Република Северна Македония; Иракче Перес, председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
21
 
! Отговори
No coment преди 4 години
ДА! ФАКТ! дайте някой лев ама не на заем!!!Кефи ме тая!
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази пак плете интриги зад гърба на Путин с Педро Санчес.
10
13
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Анонимен 7: "Нинова, криза не се бори на думи като теб".И как да бори Корнелия нинова кризата? Държавния бюджет е в ръцете на правителството. Въпроса е как Бойко и гербаджиите се борят кризата. Засега само с полицейски мерки и кредити за неработещи фирми. Докато се плаща на хората да си седят в къщи ще затъваме още повече.
9
5
 
16
 
! Отговори
Тази тетка преди 4 години
Заедно с Мангъров и Славчо чалгата да вървят да им се изкашлят няколко болни с Ковид и после на необитаем остров да си развиват стаден имунитет.
8
1
 
21
 
! Отговори
?!? преди 4 години
На Тези от трудовата борса, на тези който излязоха в болничен заради карантината, на тези с мярка 60/40 нали ние им плащаме пари? как само с кредити? Тези пари не са ваши та да се раздава на калпак безвъзмездно.
7
13
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Революционер: И коя е истинската опозиция, че не се сещам?Бойко не отиде в парламента, защото знаеше, че няма да може да отговори на въпросите на БСП за икономическите и социални мерки срещу епидемията. Но спеши финансовият министър да извади милиони за кредити на фирми за да няма съкращения. Това няма да сработи, но че не работи ще се разбере след време. А другата седмица Бойко ще дойде в парламента да разказва колко милиона са далиИ ще следват ръкопляскания и оплюване на опозицията.
6
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените милионери "бизнесмени" вият на умряло от глад, на тях съкровената им мечта е да получат БЕЗВЪЗМЕЗДНА ДЪРЖАВНА помощ, платена от данъците на всички нас и понеже Корнелка е послушна веднага запява рефрена на висок глас.Сега чакам и недоразумението Радев да завие на темата
5
22
 
7
 
! Отговори
Революционер преди 4 години
Нинова, вместо да ни занимаваш с глуповати съждения, фокусирай се как Бойко, Цеко и Минеко другата седмица ще откраднат още 150 млн. от държавната банка. Ако ли не - освобождавай терена за истинска опозиция!
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, криза не се бори на думи като теб
3
9
 
24
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Тази чу-*** ,ако продължава да реве от глад за пари и власт ,БСП ще се погребе !!
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев айде и ти нали си говорител на БСП
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Последиците от кризата не се борели само с кредити"С мотика се борят Нинова, но първо ти трябва да хванеш мотиката, за да покажеш как става това.