Верига от държавни бензиностанции през следващата година

Целта била да се засили конкуренцията на пазара
133
Верига от държавни бензиностанции през следващата година
Снимка: Pixabay

Държавно предприятие „Държавна петролна компания“ да изгради бензиностанции в цялата страна. Това предложение дойде от Министерството на финансите.

Предлага се "Държавна петролна компания" да е с принципал министъра на икономиката. 

Още по темата

Целта е да се оптимизира управлението на задължителните резерви и да се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии.

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители.

Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що блещят глупусти кажете че искате да си увеличите електората на заплата .
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи от организацията на тази фирма. Например Рено е държавна но си е световна сила в автомобилостроенето. Не пречи държавата да е собственик но фирмата да работи на пазарен принцип. Просто ще играе сама и ще разбие картела на веригите и ще тушира Лукойл. Марешки показа как става. Така е и в доста европейски страни, например в Словения. Тяхната Петрол е АД с контролен пакет на държавата. Резултата е дизел 1.2 Евро в Словения и 1.6 в Италия при 5 км. дистанция между бензиностанциите.
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е в Китай. Само дето те не убиха държавните фирми за да отворят място за частни и чужди. Просто разрешиха частното и толкова. И днес след 30 г. виждаме резултата. Но комент...
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я сега и държавна търговска банка, и държавна застрахователна компания, и държавен телеком с жисием. Па да видим по подир къде ще иде монопола и картелите на банките, телекомите и застрахователните.
96
2
 
9
 
! Отговори
От мен преди 4 години
До всички, които много разбират. Според вас от какво, трябва да се образува бюджета на една държава, само от данъци и акцизи ли и от Евро фондове, които може скоро да спрат, с какво да се финансират не производствени сектори, като здравеопазване, образование, армия, полиция, съд и др. Знам, че за някои хора е по добре да не съществува въобще държавата България, да бъде само територия на която да оперират само други държави, като Чехия - Чез, Австрия - ОМВ - ТЕ СА ДЪРЖАВНИ, Идр.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да прав си,нужно е,но и петрол беше държавен а кво стана ,след време ги дават под наем на техни приближени!!
94
0
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Ами направете и държавни аптеки, държавни хранителни магазини ,държавни ресторанти!
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още малко ще почнем да строим и комбинати
92
0
 
21
 
! Отговори
Ново 20 преди 4 години
Не остана какво да се приватизира,трябва да се създава.Сега държавни бензиностанции,утре магазини и т.н.Богата е България с държавни милиарди се прави,после за милиони се продава(Важно е да си в бизнеса).Филма го гледаме 31 години и като гледам още поне 100 ще е на екран.
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На теория и на пръв поглед, идеята е супер. Всяка идея за държавна намеса в какъвто и да е бизнес изглежда супер на теория и е аплодирана от народа. Но както знаем, живият живот обикновенно показва друго.Какво ще се случи - както във всяка друга държавна дирма, тук ще се намърдат на хранилка всевъзможни наши верни паррийни хора. Тъй като в държавните фирми идеята не е да са на печалба, обикновенно всички от тях бързо минават на стабилна загуба. Сетете се кой плаща загубите на тези фирми :))
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама демократ може ли да не краде, а кажете ми сега?!!!!Позитано 20, в САЩ бензинът падна до долар галона. Само дето те все пак са демокрация, а не посттошовска губерния като нас.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса...------ Идеално. Ако България си е поставила за цел да прави дъмпинг на Лукойл, Шел и т.н., резултатът ще е фалит и то не за тях.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теле и тъпир си ти!-----Хубаво.Щом смяташ, че държавата трябва да загроби едни пари и да унищожи едни терени за тоя, дето духа - действай. Само не разбирам какво ще се постигне с това? Искат да дадат по-евтини горива на хората ли? Ми тогава просто да раздават по един ваучър всеки месец и работата става същата. Начинанието е обречено икономически, все едно да закараш да продаваш пясък в Сахара.
87
0
 
4
 
! Отговори
до 95 преди 4 години
Икономически изгодно на транспорта на горива - на автоцистерни до 40км, на ж.п. - до 120км. Ако караш от Антон до Благоевград или от Сливен до Силистра или Самоков дали ще е изгодно? Цистерните не се движат на вода. ОМВ печели повече от магазина от горивото!
86
1
 
4
 
! Отговори
Чуденка преди 4 години
...За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса...Ако целта на държавата е да осигурят ниски цени да намалят акциз и ддс върху горивата.
85
3
 
3
 
! Отговори
До 89 преди 4 години
Теле и тъпир си ти!Магистралните бензиностанции са повече лафки и кафенета, място за отдих. По-големият щат там, транспортът им и въобще по-високите разходи (което е относително, щото цената на земята под тях не е като на булевард в областен град), се избиват от надценките в кафе, вода и вафли от колкото от цена на гориво. И като са на магистрала в държава 500х400км, да не са в средата на Сахара, Амазония или Аляска, глупчо?
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво стана накрая? 30 години раздържавяване, приватизация и като свършиха нещата се видя, че това е грешка. Ама демократ може ли да не краде, а кажете ми сега?!!!! Демократът само знае да лъже и да краде! Няма справедливост, има капитализъм и престъпност!
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати комунистическата Бухалка от Банкя! Брао!
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се превръща в тотален *** и колоото по-скоро бъде изрязан като тумор от власста, толкова по-добре.
81
2
 
7
 
! Отговори
кой преди 4 години
Поддръжка на 2 бази на Държавен резерв - 420млн/година, Лукойл - 8 бази - 5млн. Нещо да кажете?