Радев поиска малките общини да са силни финансово

Има несъразмерност във финансирането на големите и малките общини
27 юни 2020 10:15, Александър Попов
59
Радев поиска малките общини да са силни финансово
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в тържественото честване на празника на Каспичан, а преди това се срещна с кмета на града Милена Недева и нейния екип.

Държавният глава бе посрещнат от почетен караул на централния площад "Възраждане" в Каспичан, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет. Венци и цветя бяха поднесени пред мемориал "Майка България" в памет на загиналите за свободата на Родината.

В приветствието си към гражданите държавният глава посочи, че е необходимо да се създават по-добри условия за живот в малките населени места, защото младите хора там също искат качествено образование, здравеопазване, работа и обществени услуги.
Президентът изтъкна, че държавата има неотменим ангажимент да подкрепи младите хора да остават в малкия град, да учат, да се реализират и да бъдат достойни граждани и наследници на своя край.

"България ще бъде успешна, когато и малките общини са силни и независими финансово", подчерта Румен Радев, който обсъди перспективата за финансова децентрализация на общините в разговора си с кмета на Каспичан.

Кметът Милена Недева отчете пред държавния глава проблемите, свързани с все по-ниската раждаемост, високата смъртност и напускащите Каспичан млади хора, като основни предизвикателства за града. Недева посочи, че сред основните критерии за държавно и европейско финансиране е броят на жителите на дадено населено място, което не е достатъчно добър измерител на необходимостта от финансова подкрепа.

"Има несъразмерност във финансирането на големите и малките общини. Ако загубим малките, ще бъде пагубно, ще загубят и големите", отбеляза Румен Радев.

Той добави, че държавата трябва да подпомага уникалните местни дребни производства по примера на други европейски страни.

Президентът изрази съжаление, че често общините получават подкрепата на държавата според партийната принадлежност на кметовете и затова е необходима промяна на тази порочна практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-50 само обществото,от герб-комунисти,може да поиска това,а другото общество,много добре знае,че Президента няма право да назначава посланици,или казано на по *** език,Конституцията не му дава ,тази екстра,те се назначават ,само от слънцето.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото пък иска от Радев да поясни назначаването на свои хора за посланици срещу паричнен подкуп.
49
4
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Номинирам Румен Радев за лидер на БСП. Със сигурност ще бъде избран и ще поведе БСП към светли бъднини.Само така ще има шанс да покаже какво може.Нека реши народа.Като Президент не се справя успешно,но като лидер на БСП има по голям шанс.Подкрепете номинацията на Румен Радев за лидер на БСП.За грешките в Президентството са виновни съветниците му.Всеки ден работят против него...
48
0
 
1
 
! Отговори
Президента Тато преди 3 години
рАДЕВ,ПРИЗЕМЯВАНЕ,ПРИЗЕМЯВАНЕ, ПРИЗЕМЯВАНЕ !!!"Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш!... А ти ще отидеш да взимаш решение? Ти немаш пари, па ще се измъкнеш след това".
47
0
 
4
 
! Отговори
Пак захапа микрофона преди 3 години
Нека да поиска нещо по реалистично - напр. да цъфнат налъмите! И Деса да се върне от Америка, че видимо се е напрегнал човека и плещи глупости.
46
0
 
1
 
! Отговори
Пак захапа микрофона преди 3 години
Нека да поиска нещо по реалистично - напр. да цъфнат налъмите! И Деса да се върне от Америка, че видимо се е напрегнал човека и плещи глупости.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам шкембе войводи и воеводки. От мрънкане Радев премина към искания. Що не организират една стачка в президентството? И без това нищо не работят.
44
0
 
4
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
Президентът поиска ??? Това Гьоте ли му го е нашепнал ? Ако поискам да опъна кака Деса , ще направите ли съобщение ?
43
0
 
4
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Лошо е да си на краставицата дръжката - откъсват те и те хвърлят, защото си непотребен. Точно такава дръжка е и Радев. Изобщо непотребен в България, не прави нищо освен глупости , нанася големи вреди на държавата! Та кого интересуват изцепките на един непотребен човек ???? Айде на село !
42
0
 
5
 
! Отговори
Нееее преди 3 години
Думата на Радев вече нищо не значи. Изпята песен. Давайте слдващия проект да говидим. Да фалира и той и Бойко да ви слага шапките на всичките.
41
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
С всяко изказване Радев затъва все повече и повече. Нападайки и прокулатурата настъпи змията по опашката, а това няма да е с добри последици за него. Оказа се, че е пренесъл вонята на обвързаността на бизнеса с мафията и в президентството, но вместо да се отърве от вмирисаните, заема все по-войнствена позиция. Когато тотално липсва достойнство това се получава!
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджии ..Огнянов с извънаредно платено предаване ,да плюе по президента ,след малко по канал з. Може да се кефите как само се ежи)
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев тръгна на екскурзия и страната да раздава парите от фотошопа с чекмеджето на нощното шкафче от спалнята на Борисов !
38
1
 
8
 
! Отговори
по -малко преди 3 години
президентски екскурзии-повече рали за общините
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам ОСТАВКАТА на Радев
36
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Радев и Корона Нинова имат винаги най-добрите идеи къде Борисов да даде пари !!!По това се познава кой си е комунист до мозъка на костите и си остава такъв, заа разлика от тези които са членували в "Партията" от конюнктурни съображения...с цел оцеляване по соц време.
35
2
 
7
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Радефф,до Каспичан е с. Енево. Да беше си купил една кола от фирма "Шапо и син"И да видиш какви тараляснеци купуват местните граждани. Всички коли обявени на 150 хил. км. а в действителност са на по 400-500 хиляди. Що народ изрева не-ам думи....Само дето власт нема и МВР нема и прокуратура нема и кмет нема и президент нема и държава нема само народ балама има и тыва си е.
34
12
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Радев велик и интелигентен,охранителя от ИПОН и СИК може да спи с пистолета и да трепери от страх ходи 30 човека охрана.
33
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 3 години
добре е , че зад него има винаги офицери!
32
2
 
9
 
! Отговори
JCB преди 3 години
Сега с Кирчо Добрев или с Корнелия Нинова така ще оглозгате държавата ,че няма да има нито за малките нито големите ! Тренирай малко ,че след края на мандата ще си на Г.М.Димитров. Проповедник на комунистически идеи и политика! Като гледам президента разбирам защо българите не си миеха ръцете преди Codiv-19.