Сова Харис: ГЕРБ е първа сила, Манолова ще грабне избиратели от БСП

Шест партии с шанс да влязат в следващия парламент
Обновена: 7 юли 2020 16:54 | 7 юли 2020 14:39, Анисия Иванова
319

Коронавирусът в страната промени изцяло живота ни. Той провери нашата дисциплина, самосъзнание и воля. Повлия и на доверието на хората спрямо властта и политическите партии. Според проучване на социологическата агенция "Сова Харис", шест партии имат шанс да влязат в следващия парламент.

И двете водещи политически партии преминават през турболенция, заяви изпълнителният директор на социологическа агенция Васил Тончев в "България сутрин".

"ГЕРБ остава първа политическа сила спрямо доверието на хората. Но при партията на Борисов се усеща умората от управлението", обясни социологът.

Според него вътрешните проблеми в БСП и разделението влияят особено много на мнението на избирателите им.
"Дълбоко е разделението. С новия избор то ще бъде преодоляно. Шест пъти повече са хората, които мислят, че БСП излъчва прекалено много скандали и разединение, от тези, които смятат, че е обединена", обясни Тончев пред Bulgaria ON AIR.

Според проучването партията на Слави Трифонов получава голямо доверие. Тя се нарежда на четвърто място. Освен шоумена, Мая Манолова също печели горни позиции.

"Манолова може да се възползва от проблемите в БСП и голяма част от техните гласоподаватели ще отидат при нея. Не мисля, че Васил Божков ще успее. Той присъства в публичното пространство, но само толкова", изтъкна Тончев.

Проучването на "Сова Харис" сочи още, че 60 на сто спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До пери. Ами ще видиш ПАК март 2021 какво ще стане. Защото тези ченгеджийски номерца със записи, снимки, документи ги гледаме от повече от 10 години. Само че отдавна не хващат декиш. И не се мисли за по-умен от другите, които не са на твоето мнение, защото няма как да докажеш, че си.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФИЦИАЛНО са разследвани лица от ДПС и БСП, а не от ГЕРБЗабрави ли Костинбродската афера? :)
34
6
 
9
 
! Отговори
Толупът преди 3 години
Бацка,с тея платени статийки, става ясно че си заминаваш. А парите в чекмеджета изхарчили ги ?
33
3
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Алтернатива на герб има в млади и безартийни хора като младия премиер с харема а не в такива като Манолова Нинова Божков Слави Трифонов Костадин Костадинов Паскалев и тнт премиер трябва да стане човек 20-40 годишен безпартиен иначе ББ ще си изкара мандати колкото си иска мандати
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сова-Харис я знаем. По-интересно ми е проучването на Бухал-Долис.
31
5
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ГЕРБ Младежко--Активираха СОВИТЕ с офиси в мазета и по един служител вътре!!! Харчите си парите Напразно -ВЕЧЕ никой НЕ ВИ ВЕРВА!! (Царят казва ВЕРВА по старобългарскоцарски)
30
6
 
6
 
! Отговори
пери преди 3 години
До БауСтига с тая мантра. Звучи като оправдание да им подарим властта. Не може да няма никой, който да управлява. Поне да опита. Пък и бсп да са, вече си мисля, че ще е по-добре от тия. Като няма алтернатива, ще правим избори докато се появи. Може да управлява и експертно правителство. Това също е вариант.
29
10
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До стъкмистик. Само да те открехна, че за купуване на гласове досега ОФИЦИАЛНО са разследвани лица от ДПС и БСП, а не от ГЕРБ. Иначе то е ясно, че всеки може да си пише всякакви глу.пости. Има едно нещо, което се нарича доказателства, байно, разбра ли?
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безартийните са многизнство направете партия на младия безпартиен премиер с харема и ще спечели мнозинствто иначе Герб ще си печели още десетки години избори такива като Слави Трифонов Божков и тнт дори няма и да влязат в парламента а ако влязат ще имат 10 20 деутата максимум
27
3
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До пери ---Казва се ЕЖК!!!
26
3
 
14
 
! Отговори
пери преди 3 години
Тези новини са ми "любимите". Звучат като от поредицата "Една жена каза".Както вече отбеляза един от коментиращите, не ми побира главата кой с мозък би гласувал за тая шайка, след всички скандали, апартаментгейт, чекмеджета и пачки и всякакви смешни постановки...Както и кой би гласувал за Цветанов, след като го изритаха от собствената му партия. Колко безмозъчен или подкупен трябва да си? Или и двете.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се нарави партя на младия премиер с харема на млади безработни но образовани хора ГЕРБ ще си печели още много мандати а скоро бесепари депесари ще изчезнат както седесарите изчезнаха изберат ли Кирил Добрев за шеф на БСП БСП изчезва и не влиза в парлаента
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фона с двамата младежи с намордниците е многозначиелен. Материала го вкараха в калъпа.
23
3
 
4
 
! Отговори
Онаниев преди 3 години
Ако не станат 200%, ще върнат мерките.
22
6
 
4
 
! Отговори
бай Тодар Правешки преди 3 години
Добър ден скъпи сънародници, другарки и другари, госпожи и годпода, ледита и джентелмени и евро-третополови! Ядете ли банани, ядтете ли. Вкусни ли са бананите, вкусни ли са?
21
2
 
6
 
! Отговори
Хахахахахах преди 3 години
Успяхте да ме развеселите! Мерси! :D
20
4
 
18
 
! Отговори
Сова Бухал преди 3 години
За 20 БОНА -ще ви кажа че МИТЮ ПИЩОВА е Първа Политическа Сила !!
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са се уморили това правителство, то толкова пари да заграбиш не е лека работа, много нерви...
18
2
 
15
 
! Отговори
за НЕГО /от Р.Ралин/ преди 3 години
За срам на Европа, на всичките нас,когато докопа в ръцете си властпо-страшен от спина, по-жилав от ракасега за сега се оказа простака
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вервай си Цвинокио е проект на ГРОП да обере негативния вот и след туй ще си управляват заедно.