Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО

Управляващите внасят поправки в Закона за службата
112
Кой да бъде охраняван – ще решава еднолично шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не комисия с участието на МВР и ДАНС, а еднолично началникът на НСО ще решава на кого да бъдат назначавани гардове за охрана. Тази поправка в закона за службата внася мнозинството в парламента след скандалите около служители на НСО, които влязоха в спречкване с бившия правосъден министър Христо Иванов и реакцията на президента Румен Радев, който се оплака, че реално не ръководи и не контролира службата, която е на негово подчинение.

Още по темата
"Решенията ще се вземат с акт на началника на службата, утвърден от президента", обясни депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.

С промените, които внасят управляващите, се регламентира новия начина на вземане на решения за степента на опасност на охраняемите лица.

Те предвиждат началникът на НСО да взима решенията, като ще изисква информация от ДАНС, МВР, Държавна агенция "Разузнаване", "Военна информация".

"Срокът за предоставянето на информацията, редът за предоставяне, участието на органите, ще се уреждат с правилник за прилагането на Закона за НСО", допълни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
15
 
! Отговори
Кой крив, кой прав? преди 3 години
До Анонимен 6: Чети закона за НСО:Президентът осъществява контрол и общо ръководство, но пише за какво, и са изброени три неща: това е назначаване на началника, след това, утвърждава основните структури и удостоява офицерите с различни звания. Това е целия контрол, осъществяван от президента по закона за НСО.Вече имаме закон, рамков закон, който се нарича Закон за управление на системата за защита на националната сигурност. Там отговорността е на Министерски съвет.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще контролира Началника на НСО. Редно ли е в парламентарна република, един човек с огромен бюджет да се разпорежда еднолично, пък бил той и Началник на тази служба
12
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер на контрапротест в подкрепа на ГЕРБ!ВРЕМЕ Е РАДЕВ ДА СДАДЕ ВЛАСТТА!РАДЕВ СРЕЩУ НАРОДА!СТИГА ВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО!ЕВРОПА ИЛИ СМЪРТ!
11
14
 
8
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Айде Клепчо да напуска Президенството,заедно със своята криминална свита,че ще правим ремонт за следващият Президент!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоз продължава да дрънка пълни измишльотини. Що не е арестуван за разпространение на фалшиви новини?
9
4
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Имаш предвид капиталистическата демокрация! Другарят Георги Димитров съвсем добре го е обяснил на западни *** преди около 75 години! Съвсем друго е демокрацията, упражнявана от демоса - народа!
8
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Радев бързо забрави как Доган го подкрепи на балотажа. Пък глупавите комунисти си помислиха, че имат 2 мил. гласа :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак недомислици! Ако шефа на НСО реши, че ще охранява Главния тиквар, а той реши, че ще го охранява Специалната структура в МВР, кой всъщност ще подрежда чекмеджето - НСО, Структурата, двете служби съвместно, или съответната мисирка?
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-порочната система.
5
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев е назначил еднолично охраната на Доган, да поеме отговорност и да сдава властта, защото тази вечер пада от власт!
4
30
 
7
 
! Отговори
БУНТ СРЕЩУ ТИРАНИНА преди 3 години
ОСТАВКА НА ФАШИСТА РУМЕН РАДЕВ - РАЗЕДИНИТЕЛЯТ НА НАЦИЯТА, ОПИТВАЩ СЕ ДА ОРГАНИЗИРА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ПО НАРЕЖДАНЕ НА КРЕМЪЛ!НИКОГА ПОВЕЧЕ РАДЕВ НА ВЛАСТ!РАДЕВ Е ПОЗОР!ИМПИЙЧМЪНТ НА КЛЕПОУХИЯ ТИРАНИН!
3
0
 
31
 
! Отговори
х преди 3 години
"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос."Ахмед Доган, 18.06.2009 г., с. Кочан, общ. Сатовча
2
3
 
31
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Удобно измиване на ръцете с прехвърлянето на отговорността на един човек. Въпросът е защо комисията е разрешила да се охраняват Доган и Пеевски, с какво те са ценни на държавата?
1
8
 
24
 
! Отговори
ОПГ ГРОБ преди 3 години
Измиха ръцете на Тулупа, вече няма да носи отговорност....