Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел

Загубите на сектора в цяла Европа са огромни
108
Спасяват туризма с 10 милиона лева, парите са от Брюксел
Снимка: БГНЕС

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение „Бъдеще за туризма“, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

„Това, което мога да направя, е 10 милиона лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да които да отидете и да договорите с министъра на икономиката“, поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение.

Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лева в помощ на фирмите от туристическия бранш са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август.

На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей толупи, да не забравите такса "Успех"!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как така от Брюксел бе?Вече не ги ли раздава лично Тулупа.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не заслужават и един. Вчера се върнах от тридневен престой на бетономорието (иракли и обзор). На иракли е пълно безобразие - бетонни бункери на плажа които се водят бунгала. Заградени от траншеи и окопи. Отврат. В обзор хотела беше хубав но обслужването беше потрес - в четиризвезден хотел нямаха обяд и не ни пуснаха на вечеря!!! Децата умряха от глад и трябваше да ядем пици! В морето топчета палмово масло!!! Това ми е първо ходене след 2 години къмпинг в Гърция и последно за следващите 10...
6
0
 
31
 
! Отговори
Потресен преди 3 години
Стига с този туризъм!От сутрин до вечер само това се говори. Да не би само туризма да е губещ? А хилядите малки фирми, които не могат да се възползват от облекчения? С тях какво се случва? А забравих, че тези хотели са на онези по високите етажи.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загубите там може и да са големи но лабораториите жънат като за последно - средно дневно по 5 хл. теста, средна цена 120 лв - по 600 хл.лева на ден само от COV тестове печелят.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а вие за туризъм пишете.
3
1
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
--Кви 10 милиона БЕ?? Та те само 3 по големи хотели правят толкова печалба на Сезон - А ТАКИВА ХОТЕЛИ СА СТОТИЦИ!! 10 МИЛИОНА ХАХАХААХАХАХАХ С 10 МИЛ КАПАНЧЕТАТА НА БРЕГА НЕ МОЖЕШ ДА СПАСИШ! И ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВА ЧСТНИЯТ БИЗНЕС- НАЛИ ДЪРЖАВАТА ПРЕЧЕШЕ НА ЧАСТНИЦИТЕ? НАЛИ НЕ ПТРЯБВАЛО ДА ИМА НИЩО ДЪРЖАВНО ЩОТО ВИНАГИ БИЛО ГУБЕЩО -АЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПАРИТЕ НИ И НА ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ -ДА СЕ СПАСЯВА ЧАСТНИЯТ БИЗНЕС!!
2
1
 
26
 
! Отговори
Подпорна стена преди 3 години
Десетки години съсипват туризма, март месец му теглиха балтията, сега ще го спасяват.Няма да стане.
1
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
А ние си помислихме,че са от слънцето,той нали е главен касиер.