Какво е политическото бъдеще на България?

Анализ на евродепутата Асим Адемов и анализатора Слави Василев
7 авг 2020 10:58, Анисия Иванова
75

След коалиционния съвет на управляващите и заявката им, че правителството ще остане на власт, 29-ият ден на протести в страната бе белязан от бурно недоволство. А през нощта служители на МВР проведоха акция за запазване на обществения ред и премахнаха всички палаткови лагери в столицата.

Консолидацията на властта е факт, но гражданското недоволство и желание за промяна ще се прояви още по-силно довечера на площада, ако не - идните дни. Защото хората повече не могат да търпят това", коментира политическият анализатор Слави Василев в "България сутрин".

На пресконференцията на ГЕРБ, която се проведе в "София Тех Парк", евродепутатът Асим Адемов се спря и разговаря с протестиращите.

"За мен не беше трудно да се спра към нашите съграждани. Преминавайки покрай тях, ми стана мъчно, след като видях толкова гняв и злоба в очите им и ми се прииска да усетя откъде извира това нещо", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато има желание, диалогът между властта и протестиращите е възможен. Той бе категоричен, че от ГЕРБ не подкрепят агресията срещу журналисти и граждани.

Според анализатора Слави Василев, малко политици се осмеляват да говорят с протестиращите, защото ако отидат при тях, едва ли ще бъдат прегърнати "топло".

"Колкото повече властта остава, толкова повече изпада в абсурди, които хората няма да забравят", категоричен бе той.
На фона на напрежението между управляващи и протестиращи през вчерашния ден, екипът на президента Румен Радев представи своята визия за развитието на страната.

"Протестите създават нова ситуация в страната, с която казват "стига толкова с този модел на управление". Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията, за да излезем от този патос, в който се намираме", допълни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
200 000 герберони от държавната администрация ще бъдат съкратени догодина, затова сега вият на умряло.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалит!
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическото бъдеще на Тиквата и Прасето е при бай Ставри.
41
2
 
3
 
! Отговори
genchev преди 3 години
Какви промени в Конституцията бе , Славчо ? Да го провъзгласят за цаР до 2036 год.включително както в Съветския Съюз ?
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв Слафчи и никакво БСП.Слафчо освен да им разказва мръсни вицове от трибуната на НС ЗА ДРУГО НЕ СТАВА.Помним като си пробутваше разни негови проекти за депутати какви кифли излязоха.
39
0
 
9
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Някой чертае политическо бъдеще с Чалгаря в политиката ??? Ако кукувица стане президент на България, тогава тя ще е първата съпруга на Чалгаря ! Хе, хе , бъдеще с чалга и Чалгар да ни казва как да живеем ???? Това черен хумор ли е ?
38
6
 
9
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Политическото бъдеще на България е : Фигурантът - в ареста , Гешев - обнародване на сметките на всички т.н. политици и желаещи за власт, Борисов - Мвр да не разрешава шум и цапане по улици и площади, Ред и сигурност за гражданите и селяните, всички престъпници с пранги на магистралите и да бачкат до построяване на всички пътища като в Европа ! Ето това е близкото политическо бъдеще !!!
37
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Фашистка диктатура !
36
5
 
10
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
е да много по-добре и много по-уважаване сте вие, които се издържате с нашите пари и от време да време полягвате на кръстовища за по30-40-50 лева, иначе се харчите парите на баба и дядо, както каза един от интервюираните на Орлов мост
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво е бъдещето на държава която се състои от мутри,кифли,депесари и пенсионери дето работят до като паднат.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така както етикетчетата на цените ни удивляват всеки ден с тихо-мълком "актуализиране", така да се актуализират идоходите на бг население. Без да се броят милионниците. е не са население. Преселение са. В друго измерение.Оттам идват всички проблеми. И баста вече на кърпежнитемас ки ровки с по нвкое и друго левче.
33
5
 
12
 
! Отговори
до всички БСП-ари преди 3 години
МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИТЕ на стратезите от щаба на президента - служебен премиер Славчо, вицепремиери - Пеевски и Черепа, наслука
32
3
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 29. Май забравяш правото на мнозинството. Демокрацията, байно, означава преди всичко ред и спазване на законите. Или правата са само за теб и ти ги налагаш на мнозинството както на теб ти харесва - това как сенарича?
31
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си импийчнем Президента.Може би бъдещето ни ще е по-добро.Предател.
30
0
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Слави Василев-потомък на лица от БКП и ДС е ясно какво ще каже. Айде мерси такива същества да ми решават бъдещето.
29
5
 
8
 
! Отговори
Барман Амбибикян преди 3 години
Бог е създал богата на планини, езера, реки, гори и море страна!;)Но я е заселил с прекалено *** и индеферентен към бъдешето си народ!Както е казано - Не може всички убавини на едно място.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кон СтипацийТоку виж сте върнали партньора на Бойко от Дубай.
27
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1) Какво се случва в държава, в която униформени въоръжени комисари тълкуват Конституцията?2) Общественият ред ли се възстановява с арести по тъмно, или диктатурата?3) Дали си дава сметка комисарят, че изпълнявайки заповед, той рискува заедно с нас? А рискът е след 30 години почивка от режима на Тато, да заживеем в режим на клептокрацията.
26
0
 
7
 
! Отговори
Що да е РОБИЯ..... преди 3 години
ЩОТО ТРБВА ДА РАБОТИШ ЛИ... ХАХАХААА....НАЛИ ТРУДА БЕШЕ.... ПЕСЕН, БЕ.. ХАХАХААА ЩО ДРУГО, ПЕЕШ СЕГА.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЛИТИЧЕСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО. ВСЯКАКВИ БАЛКАНСКИ ПАТОЦИ НЯМАТ БЪДЕЩЕ.