Борисов трябвало да се яви в НС, заяви депутат от БСП

Раздават се едни пари наляво и надясно, каза Ирена Анастасова
13 авг 2020 13:04, Ния Христова
74
 
Парламентът няма да заседава поради липса на кворум. В дневния ред бяха включени две точки: актуализация на бюджета и изслушване на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ.
 
"Очакваме оставка. Борисов би трябвало да се появи в Народното събрание. ГЕРБ са изключително загрижени за съдбата на парламента и трябва така да бъде. Би трябвало премиерът по-често да се появява в НС. На пръсти се броят участията му в заседанията на НС. Раздават се едни пари наляво и надясно. Те са с обяснения, че се подпомагат социално слаби групи и сектори, които са пострадали от коронакризата. Парите на държавата, за да могат да бъдат раздавани, трябва бюджетът да бъде обсъден и приет в Народното събрание", каза депутатът от БСП Ирена Анастасова за Bulgaria ON AIR.
 
Според нея точно заради това първата точка от дневния ред е именно актуализация на бюджета.
 
"Вчера на заседание на Министерския съвет беше приет отчет за 6-месечно изпълнение на бюджета. Борисов в негов стил - изключително обидно, обясни как ще дадат 16 млн. на 160 училища в България. Тези средства не се дават сега. За тях по тази програма училищата са кандидатствали има одобрени проекти. Другото - 100 млн. за общежития, защо ги давате сега? Три поредни години нашата парламентарна група предлага в бюджета целеви средства за реконструкция и модернизация на студентските общежития", допълни тя.
 
Относно конференцията на ГЕРБ, където остана съмнение за упражнено насилие върху граждани и журналисти, Анастасова заяви:
 
"Такива действия са недопустими. На твърде много такива случаи се нагледахме. Хората не могат да бъдат заблудени, че охраната на "Тех Парк" е виновна, тъй като те били сключили договор с тях. Винаги организаторите носят отговорност. На кадрите достатъчно ясно се видя, че хората, които агресивно се отнасят към журналистите, са твърде близки с хора от ГЕРБ", посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-Ха той президента няма никаква работа.
15
5
 
18
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Е и Бойло да се яви при тях и да им намаже филия с мас ли ? Боко може да е ял такава филия както и много от нас ,но от БСП са свикнали на масло и мед и то се предава от поколение наред .Те не можаха да съберат депутатите си а сега реват ,да хващат гората и да реват...
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе комунисти ,колко пъти отиде в парламента президента?Най висшият орган на власта,доколкото знам и президента е комунист.
13
5
 
26
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Анонимен: "БСП ИСКА ПАРИ, ЗАРАБОТЕНИ ОТ НАС!"От както се помня - така си живеят.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов до края на септември не го занимавайте с глупости, човека е в заслужена почивка.
11
22
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
На народа въобще не му е до смях.Най-беднатс държава в Европa,най-висока смъртност,най-ниски пенсии и заплати.Само едни чекмеджета се пълнят.Оставка мутри!
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ИСКА ПАРИ, ЗАРАБОТЕНИ ОТ НАС!
9
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се яви Борисов в парламента посред лято да им прави кеф на нещастниците и да го плюят. Някой сериозно ли си мисли, че това трябва да стане. И кой го иска, др. Нинова изгонена от Станишев за корупция . Айде спрете се за малко, че шейната ще се разбие накрая.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутат от БСП настоява ......Е, щом настоява ....
7
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важна какво е заявил някой сиПротестиращите да погледнат в тубата какво се случва в Беларус.И ако могат с малките си мозъчета да направят разлика между диктатура и демокрация у нас.Не само бият яко, 1500 са арестувани за които се знае, а хиляди са изчезнали и близките им дори не знаят къде са.А Радев за антибългарската си политика е за затвора.
6
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не могат да се примирят с партийния си стериалитет.
5
18
 
7
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Ас мисля че - бацко , не се е явил да бьде обсьден и приет бюджета защото сега раздава пари от шкафчето а не бюджетни такиваНяма нужда от парламентарно обсьждане когато раздаваш свои пари на хората , спестени прес годините на неуморим труд в полза на дьржавните интереси и просперитета на бьлгарите
4
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Нинова да го покани вече Бойко на среща, само го вика постоянно а той я избягва. Не и е лесно горката, пусти мерак.
3
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов? Да се яви публично пред хора?Той от седмици се е скрил пот народната любов. Вероятно си знае защо. Срам и позор - държава, в която премиер и управляващи се крият като мишки от избирателите и народа!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от БсП се надпреварват с протестиращите кой ще предложи по-глупави ходове срещу Бойко. Ще уморят народа от смях.