Борисов трябвало да се яви в НС, заяви депутат от БСП

Раздават се едни пари наляво и надясно, каза Ирена Анастасова
13 авг 2020 13:04, Ния Христова
74
 
Парламентът няма да заседава поради липса на кворум. В дневния ред бяха включени две точки: актуализация на бюджета и изслушване на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ.
 
"Очакваме оставка. Борисов би трябвало да се появи в Народното събрание. ГЕРБ са изключително загрижени за съдбата на парламента и трябва така да бъде. Би трябвало премиерът по-често да се появява в НС. На пръсти се броят участията му в заседанията на НС. Раздават се едни пари наляво и надясно. Те са с обяснения, че се подпомагат социално слаби групи и сектори, които са пострадали от коронакризата. Парите на държавата, за да могат да бъдат раздавани, трябва бюджетът да бъде обсъден и приет в Народното събрание", каза депутатът от БСП Ирена Анастасова за Bulgaria ON AIR.
 
Според нея точно заради това първата точка от дневния ред е именно актуализация на бюджета.
 
"Вчера на заседание на Министерския съвет беше приет отчет за 6-месечно изпълнение на бюджета. Борисов в негов стил - изключително обидно, обясни как ще дадат 16 млн. на 160 училища в България. Тези средства не се дават сега. За тях по тази програма училищата са кандидатствали има одобрени проекти. Другото - 100 млн. за общежития, защо ги давате сега? Три поредни години нашата парламентарна група предлага в бюджета целеви средства за реконструкция и модернизация на студентските общежития", допълни тя.
 
Относно конференцията на ГЕРБ, където остана съмнение за упражнено насилие върху граждани и журналисти, Анастасова заяви:
 
"Такива действия са недопустими. На твърде много такива случаи се нагледахме. Хората не могат да бъдат заблудени, че охраната на "Тех Парк" е виновна, тъй като те били сключили договор с тях. Винаги организаторите носят отговорност. На кадрите достатъчно ясно се видя, че хората, които агресивно се отнасят към журналистите, са твърде близки с хора от ГЕРБ", посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията е от 11г на власт.Кои комунисти търсят. Бойко Методиев Борисов е най висшия член на БКП
35
1
 
5
 
! Отговори
до другарката преди 3 години
Анастасова, като знаеш къде и как са изразходвани по проекти, тръгнали преди време какво да ви дава отчет... а яйцата и доматите ги получихте вие които си изпълнявате задълженията... ох разплаках се от умиление
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП никога не са виновни и отговорни. Само пришиват престъпления на другите.
33
9
 
2
 
! Отговори
ГерберюгаВОставка преди 3 години
Управляващата партия ГЕРБ уж е дясна и демократична, а е пълна с бивши комунисти. Абсурдното е, че в 3/4 от националното ръководство Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков, докато в лявата БСП, бивша БКП, бившите комунисти са по-малко в процентно отношение 50%.
32
8
 
2
 
! Отговори
ГерберюгаВОставка преди 3 години
Чрез сложни фирмени взаимовръзки в кацата с мед бърка и сестрата на премиера д-р Красимира Иванова. Номерът е, че корупцията става чрез печелене на обществени поръчки през софтуерна фирма на подставено лице.По тази схема само за 2019-а година са спечелени близо 11 млн. лева
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xfhГЕРБ никога не им е спирал кранчето. Просто те и костовостите искат само те да крадат. Царя го е научил ББ, че всички трябва да имат достъп до софрата за да е мирно селото.
30
6
 
3
 
! Отговори
ГерберюгаВОставка преди 3 години
Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още Пашата")."
29
1
 
9
 
! Отговори
КурНи преди 3 години
Ееехххх парички паричкииии Боко ги раздава от жипката и за нас нищо не остана.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе *** си е отдъхнала. Пак щяха публично да я унижат. Ама сега маже след лъжите си
27
3
 
13
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Много са прости тия от БСП. *** ги заведе на разходка да ги замерят с домати и яйца. Хубавото е че усетиха народната любов
26
3
 
12
 
! Отговори
баце преди 3 години
До АнонименКомунягите ще го кльопат. Това със свикването на НС докато са във ваканция си беше свирен мач , защото никой няма да хукне да се връща от почивка за един ден заседание на НС. Само дето на Нинова не и се получи манипулацията - отнесе яйца и домати. А иначе няма спор, че ББ е за махане .
25
3
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Депутатите от БСП ги няма ,пекат се по морето в гърция, те искат Борисов да им дойде на крака в НС
24
10
 
5
 
! Отговори
ББ за да докаже преди 3 години
че не манипулира НС трябваше да се яви и като няма кворум да си тръгне , ама де акъл, така само ЛЪСНАХА ченгеджийските му номера ...
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БСП пак са се наточили да завземат властта и да лапат ба.хур. Олигархията е готова да им го подаде
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Доколкото знаеш, явно не знаеш нищо, илитерат такъв. Президентът не е най-висшия орган, защото нищо не зависи от него. Той има едно право на вето и право да назначава или откаже предложеното назначаване на някои органи. А последният отказ може да бъде преодолян с повторно предложение, както стана с Гешев. Най-висшият орган у нас е МС начело министър-председателя. Вземи прочети една книжка, вместо да се излагаш като тотален клоун.
21
13
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 години
герб пазят баце като верни кученца, а тоя се крие и се появява само тогава, когато иска да се похвали, я с 1км магистрала, я с милиони, с които подкупва хората. Или пък да изграчи нещо по адрес на Радев.
20
4
 
16
 
! Отговори
Жаблянов преди 3 години
Кворума в НС днес не се състоя, заради КУ.Рнелия *** и 20 ше.бека от БСП, които не дойдоха. ГЕРБ и да се бяха регистрирали-нямшае да има кворум без тези 20, мързела!!! Идеята на упражнението беше да посочат ГЕРБаджиите и да кажат, че заради тях няма кворум, при условие, че ВОЛЯ не бяха също на линия!!!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха няма никаква работа защото е фигурант.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1: "На народа въобще не му е до смях."ДА, БУДИТЕ САМО СЪЖАЛЕНИЕ !!!
17
11
 
17
 
! Отговори
xfh преди 3 години
Комунделите се дразнят най-много от това, че няма откъде да крадат. ГЕРБ им спряха всички кранчета засега, а червените наглеци имат да плащат и 2,5 млн. лв субсидии....Глаааад, голям глад. *** се пеняви задето не събраха кворум, ама защо се сърди при условие, че 20 човека червени кхмери от групата им не бяха на линия?!?! АКо искаха кворум-трябваще да си ги извикат. Несретници изтрещели!!! Все някой друг им е виновен на тея!