Не трябвало да се намалява броя на депутатите, смята Манолов

Според него, корупцията е големият ни проблем
14 авг 2020 22:45, Петя Славова
128

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Сред предложенията е броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120, а при Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, вместо 400.

"Прилича на решение и би трябвало да е такова, ако всичко се случва в някаква нормална среда. Само че средата не е нормално. Това, което днес се появи като предложение от министър-председателя, то свали още един слой маски от лицата. Всичко беше направено, така че да не се видят нови лица. Ще се появят едни стари познати", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "Денят ON AIR".

Според него думите на премиера за олигарсите са свободни приказки и ние живеем в свят, който се управлява от олигархия.

"Светът, в който живеем, е подчинен на финансовата олигархия, която го командва. У нас страшен проблем е корупцията, но онези му казват лобизъм. Ако напишем един закон за корупцията, това ще я направи ли по-малко вредна? И корупцията, и лобизмът правят едно и също нещо - заобикалят правилата, които всички други спазват", добави Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Но по думите му лобизмът се случва в много по-големи размери.

"Надявам се хората да отворят Конституцията и да започнат да я четат. По един от членовете пише, че синдикатите не могат да си поставят цели, присъщи на политическите партии. Както и че не могат да се занимават с политическа дейност. Този текст навремето беше записан заради нашата организация. Вторият текст, който е записан заради нас, е че този, който се кандидатира за президент, трябва да е навършил 40 години, защото д-р Тренчев тогава беше на 33-34 години", подчерта лидерът на КТ "Подкрепа".

Димитър Манолов припомни, че има също така има и текстове, които са за Царя и Георги Пирински.

"За предложението на ВМРО, касаещо президента, съм съгласен. Или трябва да го овластиш, или трябва да направиш тази институция фасадна. За намаляването на броя на народните представители е чутовна глупост. Например град Видин ще има прекосили един народен представител. Това означава, че повече от половината граждани политически ще бъдат непредставени в едно такова Народно събрание", коментира експертът.

Според него това, което се случва в момента, е война.

"В края на една война нито една от двете страни са в по-добро състояние, отколкото са били преди да започнат тази война", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този излезе да ни убеждава, че освен мутрата....друг нямало на този свят.
62
7
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Абе на лойко кой му пише речите, той ли?Чухме му висотата на интелекта.Айде мола ти са, не съ излагай , да ми пробутваш тука некъв жалък пожарникар с вид на бай *** и *** до мозъка на костите си( щото е ясно че в главата му нема такъв) .
61
5
 
6
 
! Отговори
Ако олигархът се е преди 3 години
издигнал сам чрез работа,интелект,риск,няма лошо.Кажи Манолов кой отнашите го е направил така(има и такива) и кой е бил произведен в такъвот партията-майка.А след като БКП/БСП/Костов са ти дали милиони и милиарди в пари и активи,подарили са ти някакъв отрасъл,направили сате олигарх,ти вече знаеш чии ръце да целуваш.Затова олигарситевоюват срещу Гешев,да не бъдат разкрити начините и способите засъздаването им,а оттам и зависимостите вдържавата.Кой би скачал нанякой български Цюкърбърг?
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не видяхте ли , че Подкрепа излезе с уверението за присъствено то обучение. КНСБ даже си мълчи.Това значи, че са им платили , а и в образованието има пари за усвояване. това е!
59
0
 
12
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Я ти тука дето си информиран ,я дай справка по колко часа месечно стоя в парламента?Я да ги видиме ние тука ,тия дето уж много работят.Който не се явява на работа, глоба.Май- добре е да минат на минимална заплата, да видим тогава дали ще има такава надпревара за тоя парламент.И никакви комисии , там само експерти, хора с образование , спрямо проблема който разглежда комисията.И още нещо важно, минимум 1 западен език и образование - университет.
58
1
 
10
 
! Отговори
pokrepa e Sh*t преди 3 години
Синдикатите НЕ трябва да се занимават с политическа дейност! Това е базов принцип. Всяка намеса на синдикати в политиката води до корупция и то такава с която е невъзможно да се пребориш. Получава се един симбиоз между интересите на работодателите, които влизат в договореност с корумпирани лидери на синдикатите, които от своя страна се договарят с корумпирани държавни чиновници. Синдикалните лидери стават нещо като мафиоти от които зависи всичко и всеки. Подкрепа разочарова толкова хора навремето и проджава да се доказва като дъно на помията.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало др.Манолов плащайте им заплатите вие,на тези нищоправещи толупи,защото и вие сте един от тях
56
2
 
19
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Това ченгенце с руски зависимости, никой Не го пита. Синдикати има в Гърция, Италия, Франция, Испания. В България синдикатите са Буфосинхронисти. Аматьори.
55
0
 
21
 
! Отговори
свилен преди 3 години
Нали не ги издържаш ти ,а народа може да искаш и 480 .ПОДКРЕПА МАХНЕТЕ ГО ТОЗИ
54
0
 
11
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
ама разбира се, че ще си против.. покрай тоя намалени на 120 депутати.. на много *** като тоя ще им спре кранчето с безплатните парици
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека се тревожи за още 120 нови безработни на които трябва да се намери работа.Вероятно има доста приятели в Парламента.
52
0
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Що така бе Маноле? Кой ти бута фитилите? Всички искахте намаляне на сега нямало нужда? Въвежда се венецианското правило?Разделят се прокуратура от съд?
51
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в момента, в който тази пиявица изкара един лев и ще си промени мнението. Нацията се топи бре пиявицо, за какво са ни 240 кебапа
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представителя ще е от областта, така че не се опитвах да ръсиш мозък, сега като е от града каква е гайдата пак всичко гласува под строй каквото каже вожда не каквото иска града който го е избрал
49
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да го питам този убавец аз, Вие къде бяхте 31-а години? Подпирахте дърветата за някой лев ли?
48
0
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тоя Манолов е една политическа труженичка ...
47
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ристо Иванов Буйкев също се изказва срещу намаляване броя на депутатите, защото на изборите неговата дружинка няма да мине бариерата и ще изпадне от парламента.
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не повече от 120 депутати!!!Избрани по области и запознати с проблемите на хората които са ги избрали и с проблемите на съответните области!!!Това е!!!Смяна директно от избирателите ако не са доволни от съответния депутат за който са гласували!!!Никакви привилегии за депутатите.В европейските държави някои техни колеги ходят на работа със собствените си автомобили,много с градския трънспорт,метро,с колела!!!А тези са се ояли и ние им плащаме спането,яденето,пиенето,командировките и харчовете!!!
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни тъпизми!Австрия (имат млад премиер)Швейцария (истинска народна демокрация)Манолов оставка и си търси друга работа, не да плямпаш.
44
0
 
18
 
! Отговори
Христофор Колумб преди 3 години
Моля другаря Манолов да прави разлика между корупция и лобизъм! Корупция е когато директно се получават материални облаги срещу гласуването на даден закон, акт и тн. Лобизъм е когато на приближен на властта му се плаща за да влияе чрез разговори да се гласува даден закон, но е абсолютно забранено да се дават материални облаги за това на политици или държавни чиновници.