Борисов: Броят на болните в света расте, в България спад с 32%

Кризата е навсякъде, а у нас доходите се качвали
Обновена: 19 авг 2020 14:42 | 19 авг 2020 14:41, Камелия Цветанова
324
Борисов: Броят на болните в света расте, в България спад с 32%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Според него, докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно.

„Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска“, припомня той.

По думите му в същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

„В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем“, отбелязва премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
8
 
! Отговори
бойко преди 3 години
Гърция в началото беше първенец на Балканите по заразени (още Февруари-Април месец). Тогава имаха към 3000 заразени, а България през Март едва получи 1-вия си случай. В момента Гърция има 7500 заразени (с работещ туризъм), а България е с почти 15 000. Да го пресмятам ли това какво % увеличение е за България? СЗО ще се хванат за главата. Манипулациите Ви са видимите за всеки. Ако някой манипулира и Вас, предлагам да излезете навън за 5 минути и се огледайте дали изобщо някакви мерки съществуват.
215
0
 
8
 
! Отговори
бойко преди 3 години
Спад има защото почти всички Европейски страни ни сложиха в т.н. Ковид-Бан/червен списък. Вече почти няма и полети до България. Докато в момента милиони почиват в Гърция и цяла Европа им внася туристи от 30+ дестинации с редовни полети. Всички изброени държави в момента бележат и ръстове в туризма! Всичко е навързано. И пак разликата не е голяма. Гърция се справя поне 10 пъти по-добре. И със заболеваемостта и с туризма си. Правете си изводи дали заради "мерките" е спаднала заболеваемостта.
214
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-227, он има кръвно,само суджук яде.
213
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам какъв спад бележи България,ама швабите ни слагат в топ пет от страните където можеш да се заразиш с корона вирус!
212
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъже мръсника,преяжда с луканка.
211
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като правят проверки по черноморието,на ресторанти и хотели, РЗИ ,първо ги информира в кой ден и час ще пристигнат,бях свидетел ,*** мирките)
210
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази емиграция как да няма спад?
209
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно с тези мерки ни спаси,никой нищо не спазва,ако този вирус беше наистина толкова страшен, досега да бяхме измрели всички!
208
2
 
8
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Чета коментарите и си правя изводи, че без тоя реките ще текат на обратно ,няма да има ден и нощ ,Земята ще спре да се върти, а Вселената направо ще се разпадне! Браво ,бойче без теб сме за никъде,направо Господ ряпа да яде!
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pluvat li, pluvat li bg uchenici v kvartalnite baseini...karat li vodni ski, vodni ski?
206
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно върви тая инфекция в България. Българина е инат и жули ракия. А и вируса ни съжалява щото сме бедни ***.За сега сме с 2113 заразени на 1 милион население и 75 починали на 1 милон население.Германия е с 2722 и 111 съответно. Значи все още сме малко по-добре от Германия.Ние трабва да ги сложим в списъка с опасните страни а не те нас.
205
4
 
2
 
! Отговори
Ние го изкарахме преди 3 години
Ние го озкарахме по 300 - 400 презаразявания на калпак имахме от февруари до сега включително... Това нещо залепва за лицето инставаш червен като рак за секунди след заразата. Все едно алергия при зараза с туберколоза същият ефект. Без симптоми, абсолютно всички покашлят....по никое време.
204
6
 
9
 
! Отговори
р. овчев преди 3 години
всеки човек може да провери сам и сравни твърденията на ББ с графиките на who и да си направи извода че и този път ББ пуска поредната димка за да спаси себе си и останалите калинки от правителството.Ще видите от графиката на броя на ново регистрираните случаи в цял свят че кривата и спада и се изравнява хоризонтално.
203
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми коментиращи!Не забравяйте периодично да си почиствате мониторите и клавиатурите от слюнките, които Ви текат, докато пишете и плюете.
202
1
 
9
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Те за това половината ЕС слага под карантина тия, дето идват от БГ. Гении. Тия неща само на пpoоcтите *** ги разправяй. Никой нормален няма да ти се върже. Heдoebaлник смешен.
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На второ място сме сред установените туристи на гръцката граница,а много европейски страни карантинират идващите от България.А лъжльото пак се из.ходи неподготвен.
200
8
 
8
 
! Отговори
Blessed преди 3 години
Германия и половин Европа ни сложи в червеният списък и се сетихте да намалите случайте, а? Насрахте целият летен сезон, а сега почвате да се биете в гърдите колко добре се справихте с вируса. Дните ви са преброени на теб и всичките ти придворни лакеи
199
9
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Поздравления господин Борисов ! Поредния успех на правителството
198
0
 
10
 
! Отговори
До цвета ткп преди 3 години
Столицата на Виетнам е Ханой,не е Пекин ! Много си спряла *** !
197
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Господ иска да накаже някой първо му взима акъла!