Каракачанов: Заставам твърдо зад действията на българската полиция!

„Полицията беше атакувана с ясна цел - окървавяване на протестите“
3 сеп 2020 07:24, Елка Василева
95
Каракачанов: Заставам твърдо зад действията на българската полиция!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

„Като българин и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите“. Това написа вицепремиерът Красимир Каракачанов във Facebook по повод вчерашните протести и сблъсъци между протестиращи и полицията.

Още по темата

„През целия днешен ден станахме свидетели на организирани, преднамерени и с нищо не предизвикани атаки към полицията. Целта беше да се стигне до кръв и жертви.

Тази вечер полицията, без да предизвика с нещо, беше отново атакувана с бомби, ракети, павета и бордюри. С една ясна цел – окървавяване на протестите.

Като българин, и като вицепремиер по сигурността, заставам твърдо зад действията на българската полиция по отношение на мерките за озаптяване на провокаторите.  

Призовавам българските политици да спрат да си правят евтини политически сметки за власт. На българската нация е нужна не кръв, а диалог.

Призовавам българския премиер да застане зад действията на полицията и да разпореди необходимите законови мерки да възстанови реда в държавата.

Призовавам българския президент, ако не  като президент, то поне като български офицер, да защити  полицията, която е подложена на безпрецедентен терор, от страна на платени групи от хора, които нямат нищо общо с протестите на нормалните български граждани. .

Уважаеми г-н Президент,
Уважеми, г-н Премиер,
Уважами, г-да  политически лидери,
Не забравяйте, че партиите са част от историята на България.
А България е вечна!“, написа Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обмирисалата Воленла Сидерка и Валерка Симеонка имат ли задачи от Масква ?
3
20
 
14
 
! Отговори
БоиПоИзрудите преди 3 години
Тея кат ги гледам са си за бребивание и без да одат да прутестирват. Бааа и утрепаняците наркуманчета
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХайдеНарода по изпусна малко парата, сега е време за бачкане, що чекмеджета има да се пълнят. Първият учебен ден *** на вратата, така че събирайте парички и за ежеседмични тестове на децата.
1
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От десетилетия невиждано полицейско насилие! Десетки са арестувани и пребити снощи и през нощта на пл. Независимост, след като внедрени провокатори сред протестиращите започнаха да хвърлят бомбички срещу униформените. Премахната бе блокадата на Орлов мост към 3 часа тази сутрин. Полицията съобщи за 60 задържани.Това е равносметката от завършека на вчерашния протест. Полицай гордо се снима на опразнения Орлов мост. Фейсбук, обаче не заспа, хората пускаха снимки и позиции непрекъснато. Мая Манолова пред едно РПУ съобщи, че не се дава никаква информация кой къде е арестуван. Снимки и