Радев пак поиска оставка: Времето за диалог изтече

Управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът
Обновена: 12 сеп 2020 21:50 | 12 сеп 2020 19:00, Красимир Ангелов
646
Радев пак поиска оставка: Времето за диалог изтече

Времето за диалог изтече, трябваше управляващите да покажат, че мислят за гражданите, заяви президентът Румен Радев от Трявна, където посети традиционните Славейкови празници.

По думите му властта е трябвало да води регулярен диалог с гражданите, а не „да ги залива с пропаганда за небивали успехи“.

Още по темата
"Не приемам тази опорка, която цели да представи кризата като конфликт между президент и премиер. Това не е конфликт между две личности и сблъсък между две институции, това е сблъсък на народа с мафиотизираното управление", заяви Радев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Според президента единственият изход от политическата криза е оставка и то веднага.

По думите на Радев дълбоката криза на доверие може да се излекува само с оставка, с честни избори и с ново доверие, за да е ясно занапред как ще се работи.

Румен Радев изрази готовност да седне на една маса с политически партии и с общественици, за да се обсъди бъдещето на България, но това категорично трябва да стане след подаване на оставка на правителството. "Това упорство в момента тласка България към безизходица. Нека когато се подаде оставка, когато се готвим за честни избори, а ще бъдат взети всички мерки те да са честни, тогава всяка партия, всяко движение да заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората", заяви президентът.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви в Кърджали, че уважава протестите и никога не е отказал на протестиращи да се срещне с тях.

"След ден-два им е бил решен проблемът. Но безспорно тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите", заяви министър-председателят.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


646
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
1
 
31
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Този *** за какъв диалог говори ? Та никой не иска да говори с него !!!! Досега никой не е отишъл при Фигуранта , за да говори с него ! Той е един невнятен, самотен пълзящ червей ! По-гнусна и продажна твар не сме имали в държаваната администрация !!!
392
0
 
3
 
! Отговори
към к.449 преди 3 години
Моля да се чете: "... и те да си носят отговорността". Много се извинявам за допуснатата грешка.
391
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ланпмета на републиката пак се развихри.
390
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ми се струва, че вече отбягва да говори за оставка и на Гешев?
389
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Кр.Ципов се изказа, може би по придобития в МВР навик нареди президентът да подаде оставка и през февруари да се проведат избори 2 в 1. Доколкото си спомням, не президентът е причина за протестите, а поводът беше нахлуването в Президенството на въоръжени полицаи и спецпрокурори с цел да уязвят тази институция. Разследването можеше да се проведе нормално, без излишна демонстрация на сила. Така че над двумесечните протести бяха инспирирани от управляващите и те да си отговорността.
388
3
 
27
 
! Отговори
Валери преди 3 години
И ако конфликтът е между "народа" и "мафиотизираното" управление защо народът не е на улицата, а са само няколко хиляди, а?Защо бе, *** червено? Имаш ли логичен отговор?
387
3
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Невнятния Грипен Гадев разпуска по комунистическите купони и се гечини на богато софри, докато гламавите проституиращи не знаят , че утре той ще вземе неговите 12 000 лв. а , те, проституиращите, ще пият една гола вода и няма да имат работа ! Еееех, бедна простотийо !
386
4
 
28
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
И с кои партии ще разговаряш бе, ръбел. Май само с БСП. Другите нали видя как те изоставиха в парламента, даже ДПС ти би шута.
385
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз все още подкрепям Бойко... И данъци си плащам, не съм на държавна издръжка..
384
5
 
29
 
! Отговори
Ани преди 3 години
А на мен ми е забавно как Румен се пръска от завист че народа обича Бойко!Нека да го е яд. Можеше да работи за благото на народа, а той предпочете да представлява организираната престъпност.Жалко наистина. А аз сгреших и гласувах като много други.
383
2
 
26
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Добре, оставка, нови избори и почти същите партии в новия парламент. И какво правим тогава бе, оххлюв? Къде виждаш промяната, новото доверие и т. н. Или само разтягаш поредните локуми в стил соц лозунги.
382
3
 
30
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Аз също искам и.д. президент Румен Радев да подаде оставка.Той не си върши работата и злоупотребява със служебно положение като всява хаос в държавата.Но нищо, след Радев българския народ ще знае по-добре кои са приятелите и кои враговете му.
381
1
 
26
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
И как точно ще гарантираш честни избори, искам да чуя?
380
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами конфликтът май е точно между вас двамата, фигурант. А ти се пръскаш от злоба и завист.
379
1
 
28
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Значи писна ми този олигоффрен да говори от името на целия народ. Нито съм го уведомявал, нито пък упълномощавал за моето мнение, предполагам, че е така с още стотици хиляди, а може би милиони българи.
378
1
 
18
 
! Отговори
Всеки иска да го преди 3 години
Начука на ПиздинБъди патриот! Начукай го на пРезидента му!Да живее България!
377
2
 
27
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Тресе го тоя кавал , тресе го голем страх - така неистово да иска оставки , значи му предстои да се изправи на подсъдимата скамейка. Нищо не оправдава такова неадекватно поведение ! Освен , че Фигуранта е невнятен . Той много разбира от руски думи.
376
1
 
16
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
По-долу , където са сложили звездички цензорите, беше написано п.а.ч.а . Все пак смисълът е важен.
375
2
 
29
 
! Отговори
Философ преди 3 години
Не е кавак Фигуранта , а е кавал ! На тоя кавал свирят от Кремъл !
374
1
 
32
 
! Отговори
Чук преди 3 години
Тази мания на Прецедента за оставка на Борисов вече граничи с лудост.