Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
депутатите на Нинова пък влизат когато си искат на заседанията на НС! Повечето дни от мандата не ходят на работа, а вземат заплати от народа, без да правят нещо за него! Саботоьори и подстрекатели на хаоса в РБ! Вредни!
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че активите на Техноимпекс не се пилеят!Кога се научиш да даваш не само на СЕБЕ СИ,тогава мечтай за власт!
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже господи!Как живее с мъжа си тая жена не знам.Ми то вечно недоволно мрънкало.Ми нали и те не дай се боже да вземат ластта ще правят същите неща.Нали трябва да се разпределят пари от Премиера, нали трябва да се взимат заемиСтегна тая до там да разправя, че било лоша да се дават и на пенсионерите пари, щото така ги бил "подкупвал"Тая е луда.
51
2
 
25
 
! Отговори
1 преди 3 години
БСП са безперспективна партия с изчезващ електорат.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост.
49
1
 
17
 
! Отговори
jjj преди 3 години
Поне хората ще ги усетят. Ти да не искаш да ги остави на теб да ги раздадеш на комунистите.
48
2
 
17
 
! Отговори
Ниновец преди 3 години
"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.===За пореден път се убеждавам колко плитка е Нинова. Преди няколко месеца нямаше корона криза. Държавата трябваше да обезщети бизнеса с 60/40 и други схеми, за да предпази бизнеса от масови фалити, което щеше да е още по-голям проблем от тези харчове. Имаше и една камара други плащания. Плитко, Нинова, плитко!
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Ананиев в прав текст и каза че нищо не разбира от икономикаи когато реши да се изказва да се подготви по сериозно.За това БСП никога на власт
46
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До ДоцентаПопулизмът наистина е отрова и много хора, не особено интелигентни им се връзват на приказките. А полулисти колкото искаш в момента, ако спечелят изборите, тогава ще започне истинската криза.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До45. Прав си. К. Нинова с БСП НИКОГА НЕМОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА България.
44
3
 
3
 
! Отговори
5.Кланицата преди 3 години
Как ще свърши приказката овца или вълк предстои да разберем, но края вече започва да се вижда.От време на време за радост на животните и отвличане на вниманието им, собственикът организирал фиктивни борби с предизвестен край между настоящия фермер и другите кандидат фермери, като ги наричал честни и демократични избори. Май скоро щяла да бъде една от тези шоу програми така, че съвет към другите животни запасявайте се с пуканки, докато чакате ред за кланницата
43
4
 
17
 
! Отговори
Ниновец преди 3 години
Ама права е другарката Нинова, пилее пари през прозореца на джипа. Не е като да разсипе и ограби Техноимпекс и Техно Импорт-Експорт, то това неговото е направо кощунство!
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гледаме само мача ГЕРБ-БСП.Резултата няма значение,който и да бие все е от нашите.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ги пилее през прозореца на джипа, а тя щеше да си ги скъта някъде на топло... Какво ще се пилеят тези парици!
40
1
 
3
 
! Отговори
4.Кланицата преди 3 години
Все пак, периодично сред животните се появявал някой див инат глиган, който виждал накъде води пътя, но за радост на фермера и собственика, това било по-скоро изключение, животните не му вярвали и той веднага бивал отделен от тях и пратен към кланницата с експресен превоз. Та сега под натиска на разбунтувалите се животни е на ред да бъде сменен поредния фермер, като част от животните си мислят, че той ще поеме друг път с различна крайна цел от посочената от работодателя му, а друга част (по-голяма) от тях просто иска пътят до кланницата да е през вкусна зелена трева. Как ще свъ
39
3
 
1
 
! Отговори
вярно е преди 3 години
За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-нездравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ"------така е, но всичко това е заради Орешарски----ха-ха-ха
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Считали К. Нинова , че Б. Борисов ще подаде Оставка до края на годината.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще бъде вкаран в затвора от Брюксел много скоро сигналите на Боец и Бивол са хиляди в ЕП Гешевт да му мисли какво ще приказва като го извикат другата седмица яко пране на пари .
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 милиарда за техните фирмички и техните хора, които се отчитат обратно в кеш и офшорки.Вече няма предприятия за приватизация за 1 лев, изчерпиха се всички държавни богатства, които крадоха 30 години.Единствено останаха държавните заеми за раздаване на обръча от фирми. Това е новият тренд в ограбването, заедно с еврофондовете.
35
1
 
3
 
! Отговори
3.Кланицата преди 3 години
а то вярвало, че добрият стопанин е решил да направи и тяхната ферма райска градина. За същите тези 30 години обаче инвентарът на фермата бил или продаден или разрушен, а животните се чудели как ще станат образцов чифлик без тях. В действителност се оказало, че в другата ферма, макар и живеещи малко по-добре били същите животни, а собственика е решил и тях да съкрати като численост, просто защото вече не му трябват и не иска барабонки в райграса пред имението. Все пак, периодично сред животните се появявал някой див инат глиган, който виждал накъде води пътя, но за радост н