Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне не фалира банки Борисов, както винаги стаеа когато БСП е на власт,
33
4
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
е да нали за това Баце е премиер от 10 години, а Нинова след изборите като оглави правителство и завие към Москва през Рештников, Доган/Пеевски като разпределят порционите, а СлавчУ селски ще гледа и преглъща на сухо, ще чете написаните сценарии и може да разкаже и някой друг виц
32
3
 
2
 
! Отговори
2.Кланицата преди 3 години
Кучетата пък не се сменяли съществено при който и да е фермер, защото тях ги отглеждал и хранел собственика на фермата, а не фермера и те били верни нему. Животните все още не били осъзнали, че ще ги заколят всичките, както това правели вече 30 години, колейки от време на време по някое друго с цел намаляване на популациятаНа тях постоянно им се приказвало, колко е хубав живота в евро-атлантическата ферма, която е зад баира и колко свободолюбиви и демократични са тамошните животни, кучета и овчари, а то вярвало, че добрият стопанин е решил да направи и тяхната ферма райска
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боййо ще бъде свален не чрез пуч на Божков,а чрез редовни избори на които суверена ще го изхвърли от парламента!
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8100% съгласен!Нито БСП нито ГЕРП нито Мая нито Корнелия! Всичките те са бивши комунисти заедно с Баце, заради които България е в тази ситуация! Циркаджии също не ни трябват, като оня Слави дето електората с едноцифрените IQ-та много го тачи! Всичко друго без комунисти е добре дошло!
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова я е яд че няма жипка
28
3
 
3
 
! Отговори
1Кланицата преди 3 години
Ще използвам алегория, пък който ме разбере разбере, нали 40% от младото поколение били функционално неграмотниИмало едно време една китна ферма в балкана в която живеели различни животни, но най-вече овце, които фермерът водел на заколение под конвой от зли кучета, заради желанието на собственика на фермата да приключи с нея и да разчисти фермата. Животните обаче не харесвали фермера, защото той бил много *** и не си правил труда да прекара животните на път за кланницата през тучни пасбища, докато самия той похапвал сладко краве и овче мляко и сирене пред тях. Кучетата пък н
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 милиарда лева заем за Партийния дом на ГЕРБ, в който няма място за опозицията и народа.Приватизираха държавата.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И АЗИ със заеми и без заеми - не можеш.
25
11
 
4
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Напълно съм съгласен с нея. Сега ще харчи за повишаване на заплатите на негови познати и като дойдат избори да се гласува за него. Но след това ще започне големия гърч, повишаване на данъци, такси за да може да компенсира заемите. Грам не му се връзвам на глупостите на този. И не мога да разбера като го викат в парламента да даде обяснение ама никакъв не се появява, демек аз ще си правя каквото си искам. Оставка и вън от държавата!!!!!
24
5
 
3
 
! Отговори
Старшината преди 3 години
До Майора 18Защо нито един от ГЕРП няма смелост да критикува Нинова за Техноимпекс?
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месеци опозицията искахте да се изтегли заем и да се раздаде за борба с Короната, тогава правителството каза, че такъв ще се изтегли в края на годината, само ако кризата продължи.Преди месеци, БСП и Нинова изтеглиха заем за финансиране на изборите в БСП и тя спечели с 81% и сега трябва да го връщат. Та малко са се наели да търсят откъде да вземат паричките.
22
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко,със заеми даже ти можеш да си премиер...Ама два часа без заеми няма да издържиш!
21
3
 
18
 
! Отговори
Доцента преди 3 години
Популизмът е отрова! Корнела и хората около нея искат да управляват. Добре, ама как? С гръмки фрази и обвинения не се управлява. С действия и с взлимане на решения се управлява.И нека другкарката Нинова си направи труда да отвори статистиката и да види средно с колко е нараснал дохода на българина за последните 10 години преди да си отвори устата следващия път.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права си ,не е умник като теб да си ги прибира в джоба ! Само дето при вас се започва нещо, колкото да се усвоят парите,после отлежава на груб строеж няколко десетилетия и накрая го събарят.....
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито е времето,нито са хората ,които ще свалят Бойко.
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Нинче, защо досега мълча ? Това не е единствения заем, що не скочи когато теглиха 16 милиарда преди години, или реши да приказваш смислено сега :)))
17
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брюкселе, Брюкселе, само дума речи, и Бойко ще падне, ти само дума речи Брюкселе.
16
4
 
30
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Не съм голям специалист но щом добрите икономист смятат че е нормално значи всичко е наред.А Корнела след като разбира да каже как на 28 приватизира Техноимпекс и как с една заплата изучи сина си в САЩ.И да отговори как по време на соца изведнъж натрупахме 9 млд долара дълг и го изнесохме в чужбина ца свои хора!
15
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашингтоне, Вашингтоне, само дума речи, и Бойко ще падне, само дума речи Вашингтоне.