Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа

Цената на политическото му оцеляване плащал целият народ
360
Нинова vs Борисов: Взима заеми да ги пилее през прозореца на джипа
Снимка: БГНЕС

Червената шефка Корнелия Нинова остро разкритикува управляващите заради новия заем, който беше взет на 15 септември.

Според нея целта била премиерът Бойко Борисов да харчи парите за собственото си политическо оцеляване, но цената за това се плащала от всички. Нинова настоя, че Борисов дължи няколко отговора.

"Първо - защо се появи нужда от нов дълг. Нали преди няколко месеца Борисов твърдеше, че не се налага да взимаме заем, защото в резерва има 9 милиарда лева", отсече тя.

По думите й в момента 20% е държавният дълг спрямо БВП.

"Защо трябваше да се имитира дълг на международния пазар, след като специалисти казват, че е по-лесно такава сума да се пласира на вътрешния пазар. При свитото търсене и намаляващия износ емитирането на вътрешен заем би решило наши, вътрешни икономически проблеми", настоя Нинова.

Според нея твърденията на правителството, че заемът е взет при изгодни условия, не са адекватни.

"Ще стимулира ли този заем икономиката или ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата? Срещу тези пари няма никакъв план за постигане на растеж, някой ще каже, че има развити държави с по-висок дълг спрямо БВП, но там се инвестират финанси в повишаването на стандарта на живота а у нас се пилеят през прозореца на джипа", обвини Нинова.

"За 10 години управление Борисов е взел 30 милиарда лева заеми срещу това обаче пада качеството на живота, увеличават се неравенствата, околната среда става все по-незадравословна и всичко това - заем срещу влошен стандарт на живот, който се плаща от целия народ", скочи тя.

"Всички плащаме за неговото политическо оцеляване. Борисов не си взе поука и продължава по същия начин. Всеки ден оставане на това правителство е вредно, вече става все по-очевидно, че е решението на много въпроси се корени в оставката му. Борисов ни пропиля 10 години, пропилява настоящето, да не позволяваме да пропилее и бъдещето“, обобщи червената шефка.

В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.

Според него заемът е изключително изгоден за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една зелка и отряд тиквибсп
253
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В отговор министърът на финансите Кирил Ананиев призова Нинова, когато говори за толкова сериозен въпрос да се подготви или да даде думата на някой, който разбира от тази тема.Според него заемът изключително изгоден за България
252
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМА НА ТЕБЕ И ЖАЛКАТА ТИ ПАРТИЙКА НИКОГА НЯМА ДА ОТПУСНАТ И 1 ЕВРО!!!!!!!!ПРОДЪЛЖАМАЙ ДА ПИЩИШ НА ОМРЯЛО,ФАЙДА НЕМА!!!!!!!!!!!!!
251
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яд,ядец ,че не са в твоя джоб да видиш сметката на всичките пари,защото само това можеш!!!!!!Импексова срадаш от биполярно разтройство и много злоба,че не си на гребена на вълната!!!!!!!!
250
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам няма приватизаторката др. Нинова. Ограбиха всичко, което нашите родители и ние бяхме построили, сега искала да подобри положението. Как? *** е, че много й се връзват, надявайки се да заемат местата в администрацията на хората от ГЕРБ.
249
13
 
27
 
! Отговори
Драго преди 3 години
ГЕРБ е нашата надежда,ГЕРБ е нашата мечта,ГЕРБ живота ни подрежда,с ГЕРБ долита радостта!ГЕРБ създава и съгражда,ГЕРБ е сигурност и ред,с ГЕРБ страната се възражда,ГЕРБ е пътят ни напред!ГЕРБ е порив и опора,ГЕРБ е воля за възход,с ГЕРБ са всички честни хора,с ГЕРБ е целият народ!
248
16
 
4
 
! Отговори
До 259 преди 3 години
259Анонименпреди 30 минути 3 2едното за което със сигурност ще ги харчи са *** и медии, сега ще ни залеят с плювни срещу Радев и Нинова и хвалби за Вожда Винету и процъфтяваща БГ.верно освен да стягаме куфарите, няма смисъл да се занимавамес оставки, за какво да му нарушаваме спокойствието на него и симпатизантите му, таман са се уредили хората#############Правилно ,стягайте куфарите и да ви няма.И без това от вас полза никаква.Само дърпате държавата назад.
247
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е което казва другарицата. Вчера един жип мина на сфетофара и една пачка излетя като тапа от шампанско, та ме удари по главата. Ама нищо, да дава Господ такъв късмет всекиму!
246
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
262Поручик Ржевскипреди 20 минути 2 7Вярно е, че БСП имат грехове - например въведоха плосък данък. Но Нинова е страхотен лидер, вижте какво е учила и какво е управлявала. Тя направи исторически промени в партията и сега БСП е най- модерната и демократична партия с пряк избор на лидер. Останалите не са партии, а ГРУПИРОВКИ начело с някаква батка. Аз вече си гласувам само за БСП########Ти тотално си откачил .При ,такива случаи ,медицината е безсилна.
245
5
 
25
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
БСП печелили ли са толкова пъти изобри, че и поред, колкото Борисов за много по-кратко време? Не са. На са дори близо до това.БСП имат ли три правителства с един и същи премиер? Нямат.ГЕРБ докарвали ли са страната почти до национална катастрофа, както го направи Виденов? Не са.До преди протестите и аз бях много анти-Бойко. И сега не съм про-Бойко. Обаче съм анти-протестирущите.
244
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хил не ги пилее, а ги кешира в нощното шкафче!А и червената пръддла хич не е за жалене- и тя що милиони е откраднала!Вече не мога да ги понасям тези наглеци,плюя на всички тях!
243
3
 
26
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До РеалистЩо не казваш, че тогава Корни беше от СДС и приближена на Костов? Нали тогава "приватизира" Техноимпекс? В следващите години си направи хотелски комплекс на Халкидики, синчето и е гражданин на САЩ и т н. Или това е виртуална реалност?
242
2
 
25
 
! Отговори
до Поручик Ржевски преди 3 години
Ржевски, страхотен лидер. Предишният лидер (Станишев), колкото и да защитаваше своите, я уволни от поста зам. министър заради корупция. А такова нещо в правителство на БСП не се е случвало никога, представи си колко е нагазила в лука. Да споменем ли Техноимпекс и Техно Импорт-Експорт? Страхотен лидер, наслаждавай й се.
241
22
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Вярно е, че БСП имат грехове - например въведоха плосък данък. Но Нинова е страхотен лидер, вижте какво е учила и какво е управлявала. Тя направи исторически промени в партията и сега БСП е най- модерната и демократична партия с пряк избор на лидер. Останалите не са партии, а ГРУПИРОВКИ начело с някаква батка. Аз вече си гласувам само за БСП
240
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Гечев е един от малкото кадърни икономисти останали в БГ, а на теб герберската медия ли ти "обясни" кой кой е. Той и Влаи беше кадърен ама ви увътри с милиарди заеми за 9 поколения напред,а че си ги изхарчиха с боко за тях си туй хич не го броим, да тъ в тъпия *** гербески,***, куха тиква герберска.
239
18
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Няма какво да се прави. Българчето гласува за мастит охранител, сега няма какво да се ядосваме. Ясно е, че ще прави тАпотии, ще го изтърпим, няма да е дълго.Цецо го нацепи, герб сбирщината е в процес на разпад
238
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едното за което със сигурност ще ги харчи са *** и медии, сега ще ни залеят с плювни срещу Радев и Нинова и хвалби за Вожда Винету и процъфтяваща БГ.верно освен да стягаме куфарите, няма смисъл да се занимавамес оставки, за какво да му нарушаваме спокойствието на него и симпатизантите му, таман са се уредили хората.
237
4
 
16
 
! Отговори
Помня преди 3 години
Другарко Нинова , ака не дай Боже вземеш властта ,непременно да назначиш Румен Гечев за министър на финансите. Голяма работа е . Гледах го по телевизията.
236
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българина отдавна не се впечатлява че мутрата тегли заеми и си ги харчи за неговия кръг, те пък после му гарантират избирането и така колелото се върти- резултата е че кадърните вместо да си губят времето направо си хващат пътя и в БГ остават смо калинки и *** матр'ял.
235
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чуйте кой говори за "пилеене на пари", кой говори за пропиляно настояще и пропиляно минало! Ама ***, знаеш ли че сме милиони все още живи, с минало, настояще дамгосано от вас! Бъдеще, ами тепаме се от работа предимно в чужбина, белким оцелеем.